Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Grindų betonavimas

Būsimos grindys apšiltintos ir išvedžioti grindinio šildymo vamzdeliai. Šie darbai aprašyti įrašuose Grindų šiltinimas ir Grindinis šildymas. Laikas išbetonuoti tikras grindis. Preliminariai betono storis turėtų gautis 65-70mm. Tinklo nekelsime o į betoną maišysime mikrofibrą, kuri sumažina betono trūkinėjimo galimybę pirminėje stingimo stadijoje, bei padidina atsparumą smūgiams - veikia lyg armatūra.
Birželio 29 dieną atvyko tie patys grindų betonuotojai, kurie man jau betonavo juodgrindes.
Įrankiai ir betono maišyklė paruošti.




Dirba 4 žmonių komanda. Vienas ruošia betoną, kitas jį išpilsto patalpose. Likę dviese betoną lygina ir užtrina. Maišyklė paleista ir darbai prasideda.





Garaže reikiamame aukštyje sumontuojamas ir įbetonuojamas 2 metrų ilgio ACO Euroline trapas su ketaus grotelėmis, suformuojami minimalūs nuolydžiai link jo.







Komanda dirba sklandžiai. Aštuntą pradėję darbą, pusę penkių jau baigė betonuoti 180 kvadratų.







Deformacinės siūlės įpjautos ir užtrintos ties patalpų slenksčiais o svetainėje ir per patalpos vidurį.


Orai kolkas karšti, todėl sekančią dieną dar palaisčiau grindų paviršių, kad betonas stigtų tolygiau.





Atliktu darbu esu patenkintas. Drąsiai rekomenduoju šią brigadą besistatantiems Šiaulių apskrityje. Kontaktai fotografijoje ;)


Artimiausiuose planuose - sienų tinkavimas.
O tuo tarpu vasara įsibėgėja...

Komentarai

  1. Jokiu deformaciniu siuliu nedare?? Nebijot, kad sutrukines grindis ties sujungimais patalpu? Daug kur mates kai sutrukineja grindys, o kai dar kokias plyteles susideda, laikui begant itruksta ir jos ties tomis vietomis. Armaturos tinklas isvis nebuvo pakeltas nuo grindu?? Tiesiog taip ir gulejo del vaizdo, kad tik vamzdynui pritvirtinti??? Tada galejot dar ant virsaus deti, nes dabar tai betonas isvis be armaturos, ir ten ta apatine jokios naudos neduoda jei neprikelta.
    Labai jau taip nekokybiskai atrodo atliktas darbas. :/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mikrofibros pilnai pakanka armavimui.

      Panaikinti
    2. Na gerai tas dar kazkaip pateisinama, o kaip dėl deformaciniu siuliu? Niekur as ju nemaciau foto. O jos butinos..

      Panaikinti
    3. Gal nesimato nuotraukose, bet ipjovimai yra padaryti ties patalpu slenksciais o svetaineje per patalpos viduri. Ar pagal jus ipjovos turetu buti centimetro storio, kad matytusi? Jos reikalingos tik tam, kad dziudamas betonas itruktu reikiamoje vietoje o ne kur papuole ir kad itrukimo siule butu tiesesnė.
      Dedant mikrofibra tinklo paskirtis yra tik sildymo vamzdeliu pririsimui, daugiau jis isviso nebereikalingas. Kodel jo nekelem, - parasiau. Garaze, kur nera sildoma, papildomai pakeleme ir tinkla

      Panaikinti
    4. Betono sluoksnis pas mus nestoras o virs vamzduko turi buti bent 2-3cm betono, - todel tinklo ir nekelem, nes praktiskai nera kur. Todel armavimui pasirinkta mikrofibra.

      Panaikinti
    5. https://www.youtube.com/watch?v=QzEXWeQ2Bf0
      https://www.youtube.com/watch?v=Ka6H2Bi245I
      Kas supranta rusiškai- labai suprantamai paaiškina kodėl reikalingas armavimo tinklas ir kodėl jo nepakeičia( o tik papildo) mikrofibra.
      Jeigu trumpai tai fibra sulaiko tik trūkius aplink save. Paklotas ir teisingai pakeltas tinklas veikia kaip "darbinė armatūra" kuris neleidžia atsiradusiems trūkiams judėti( visa plokštuma nors ir trūkusi juda kartu). Jei bus PVC grindys- manau tai labai svarbu.
      Jeigu betono sluoksnis 65-70mm tai truputį sukelti buvo galima.
      Nekelti buvo nuosava mintis ar grindininkai patarė?

      Panaikinti
    6. Manau jus dramatizuojate. Sprendimas buvo mano. Del mikrofibros, teigdamas taip kategoriskai, manau irgi esate neteisus. Esu tikras, mano atveju, sio mazgo armavimui visiskai pakanka mikrofibros

      Panaikinti
    7. http://www.statybunaujienos.lt/naujiena/Metala-betone-keicia-plastikas/7215

      Panaikinti
    8. :)))
      Tai, kad aš čia tik perteikiau specialistų nuomonę. Tam ir įkėliau video nuorodas, kad neatrodytų jog čia mano kategoriška nuomonė ar burbulo pūtimas ten kur nereikia :). Jeigu užtektų fibros tai apie tinklą jau daug metų būtume pamiršę( nu čia jau logiškai bandau galvoti). Atsiprašau jei vėl ne taip suprastas buvau :D. Šiaip čia reikėtų komentaro iš tų kas su grindim dirba arba konstruktoriaus.

      Panaikinti
    9. :D ;) tinklas, kaip armuote, blogiau tikrai nebutu, net ir mikrofibra dedant. Situaciju ivairiu buna, ivairiai pagrindas grindim irengiamas, apsiltinimas ir pan, paliekama daug rizikos faktoriu. Bet tikrai manau, kad mano grindims viskas tvarkoj ;)

      Panaikinti
    10. Jo nuorodoje jeigu neskaitysime, kad ten reklama tai grindims turbūt tiktų ta Makro fibra, nes ji stambi ir greičiausiai veikia panašiai kaip darbinė armatūra. Jei taip ir yra sertifikatai tada valio, tik greičiausiai ji nepaplitusi dėl kainos arba yra kažkokių kitų kabliukų. Mikro fibra tikrai neveikia kaip darbinė, todėl lieku prie nuomonės, kad tinklą sukelti reikia. Jūsų grindims tikrai viskas tvarkoje :D

      Panaikinti
    11. Maciau kazkur, kad yra ir naudojami sildymo vamzdeliu tvirtinimai tiesiai i polistirola, tinklas risimui nenaudojamas. Tokiu atveju turbut ant vamzdeliu tinkla uzmeta ar vistik su fibra issivercia?

      Panaikinti
    12. Jo yra toks dalykas. Ten lengviau montuoti, net vienam galima, tik kaina kandžiojasi. Gaila, kad nepaklausiau Restoje būdamas dėl armavimo ir kitų niuansų, bet kai iš anksto žinojau, kad šito sprendimo nesirinksiu tai praėjau stendą... Kiek randu info tai vieni tinklą deda, o kiti ne. Aš vienareikšmiškai dėčiau dėl šventos ramybės :).

      Panaikinti
  2. Sveiki. Betonuotoju darbu ir mes buvom patenkinti iki tol kai jau reikejo dėti grindis ir taip pat žiurėti grindų aukštį po stumdomom durim, o dar po to dedant plintusus. Visos duobės pasimatė. Dar neperšokot griovio ;-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na taip, lyguma dabar nelabai dar ivertinsi,visko dar gali buti.
      Pas mus numatytos pvc grindys, tai teks islyginamaji sluoksni dar ispilti. Manau viskas bus gerai ;)

      Panaikinti
    2. Kokio storio išlyginamąjį sluoksnį planuojate pilt?

      Panaikinti
  3. Gal bus naudingas pastebėjimas: pradėjus konsultuotis su sandarinimo specialsitas, buvo pastebėta kad labai dažna namo nesandarumo vieta tampa plyšys tarp grindų ir sienos susidarantis dėl deformacinės juostos, kuri dedama visame perimetre. Sandarumo testo metu oras patenka į tą plyšį, tada po rostverko ir sienos hidroizoliacija ir tada į lauką ar kitus sienų plyšius (kurie susidaro nemaži mūrijant iš blokelių su ertmėmis). Mes po betonavimo deformacinę juostą pašalinom ir likusį plyšį užpildėme silikonu. Turbūt yra ir specialiai sandarinimui skirtų medžiagų, bet mes ūkiškai išsprendėm šį klausimą. Sandarumo testo rezultatas 0,4. Sėkmės statybose :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Geras rezultatas, saunu ;)
      Dekui uz informacija. Pas mane siltinant grindis ant rosverko uzleistas putplastis ir krastai uzpusti putom, manau nesandarumu neturetu buti, bet bus galima prasitepti siules sandarinimo mastika, bent jau isoriniu sienu ;)

      Panaikinti
    2. Viskas puikiai uzsisandarina Soudalio mastika :) Rezultatas 0,08

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šilumos siurblio oras-vanduo montavimas ir paleidimas

Praėjusią žiemą šildymo įrangos dar neturėjome, taigi patalpas šildėme tepalinio radiatoriaus bei rekuperatoriaus teno pagalba. Apie tai plačiau rašiau čia: Šildome namą neekonomiškai Šildymo reikalai - gruodis Žiema žiemužė - šildymas sausį Pasišildymai vasarį Kovą šildomės rekuperatoriumi Kaip šilumos šaltinis mūsų name, jau projektavimo stadijoje, buvo pasirinktas šilumos siurblys oras-vanduo. Netgi techninę patalpą projektavome tokio dydžio, kad kompaktiškai patalpintume būtent tokio tipo įrenginį. Konkretų šilumos siurblį teko išsirinkti jau komunikacijų vedžiojimo stadijoje, nes reikalingo diametro vamzdelius ir kabelius norėjome pasikloti po žeme, pravesdami po pamatu, kad nepažeistume namo sandarumo. Fotografijų, kaip buvo pakloti vamzdeliai ir kabeliai šilumos siurbliui yra šiame įraše: Darbai įsibėgėja Pirminiame variante rinkomės tarp Mitsubishi ir Nibe šilumos siurblių, norėjome kokybiško ir patikimo įrenginio. Abejų firmų įrenginiai nepigūs, bet tikimės, kad inv

Angokraščių apdirbimas, palangės

Atsilaisvinus apdailininkų brigadai, su kuria buvome sutarę atlikti mūsų trobesio vidaus apdailą, kovo 19d. buvo atsivežti būtiniausi daiktai ir įrankiai, - startavome su vidaus apdailos darbais ;) Pirmame etape, kad būtų galima užsiimti sienų gražinimu, buvo įrenginėjamos lubos ir apdirbti langų angokraščiai. Angokraščių "priauginimui" panaudojome suomišką FINNFOAM kietą XPS. Ant langų profilių užsileido apie 2cm XPS'o. Apačioje buvo paliktas tarpelis palangės įstatymui. Išklijuota anga armuojama ir tinkuojama. Sudedami metaliniai apsauginiai kampai išorinių kampų apsaugai, tiek angokraščiams, tiek sienoms. Toliau sekė špakliavimas ir palangių įstatymas. Palanges pasirinkome vokiškas "Werzalit" laminuotos medžio drožlių plokštės, baltas (pieno baltumo). Turėtų būti pakankamai tvirtos, o kaip ekspluatuosis fakte, - laikas parodys. Aš buvau už kokybiškas baltas plastikines palanges, tačiau šiuo as

Nulinė kanalizacija

Balandžio 9 diena. Orai gražūs ir saulėti. Pradedame darbus jau namo viduje. Iš pat ryto atvyko vaikinai iš AFS Baltic . Jų pagalba numatyta atlikti nemažai darbų, o pats pirmasis, - nulinė kanalizacija. Nulinės kanalizacijos įrengimui pasirinkome MegaPlast ir Pipelife vamzdžius. Pagrindinė šaka, - 160mm diametro vamzdis. Klozetams ir bide skirtas 110mm diametras. Plautuvėms panaudoti 50mm diametro vamzdžiai. Nulinės kanalizacijos schemutė: Darbai vyko sparčiai ir sklandžiai. Visi vamzdžiai buvo pakasti po rostverku, jo nepažeidžiant, tik išvadas į lauką kirto apšiltinimo "sijoną" maždaug 70cm gylyje po žeme. Išalas jau išėjęs, tačiau šiaurinėje pusėje, kur numatytas išvedimas į lauką, ten kur nebūna saulės, su juo dar teko pakovoti ir pasitelkti į pagalbą netgi perforatorių. Aukščiausias taškas - plautuvė virtuvėje: Aukščiausias taškas nuvestas pajungti į pagrindinę trasą. Pagrindinė trasa eina tiesiai per koridoriaus vidurį. Į j