Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Garažo vartai

Garažo vartus planavome susimontuoti jau pernai, tačiau prioritetai statybose koregavosi ir eilutė šiems darbams atsirado tik šių metų statybų biudžete. Štai, pagaliau, vartų valdymo pultelis mano rankose :)


Dar prieš pradedant statybas, ėmiau domėtis viskuom, kas su jomis susiję. Skaičiau statybų blogus ir forumus internete. Anuomet įsigaliojo energetinio efektyvumo klasės naujai statomiems statiniams. Aktualiomis tapo tokių mazgų kaip langai, durys ir garažo vartai šiluminės savybės. Šiltesnius garažo vartus gamina Hörmann. Jie turi 67mm storio LPU67 Thermo šiltus segmentus. Kiek "šaltesnis" variantas,  - plonesni LPU42 segmentai. Pasak gamintojų, vartų (5000 × 2125 mm) U vertė = 1,0 W/(m² K). Mūsų angos dydis labai panašus.


Kai garažas integruotas į namą, rekomenduojama gerai izoliuoti garažo vartus. Gamintojas turi specialius profilius „Hörmann ThermoFrame“, pagerinančius vartų sandarumą ir šilumos izoliaciją.
Pasak gamintojo, kartu su vartų rėmu lengvai montuojamas juodas plastikinis profilis užtikrina šilumos atskyrimą tarp rėmo ir mūro bei iki 15 %* pagerina izoliaciją.


Visi šie deklaruojami privalumai kainuoja papildomai, bet stengėmės prisilaikyti pirminio plano - pastatyti tikrai šiltą namą,  todėl ir pasirinkome būtent šiuos vartus. Pas Hörmann vartus montuojančias įmones užsiklausėme pasiūlymų ir LPU42 ir LPU67 vartų variantams. Gavę atsakymus nusprendėme bendrauti su Hörmann atstovais Šiauliuose "Laikseka" Mūsų vartų angos išmatavimai 450cm x 225cm. Galutinis pasiūlymas tokiai angai iš LPU67 segmento pabrango tik ~80€ už pirminį analogiškų vartų pasiūlyma su LPU42 profiliu. Todėl nedvejodami pasirinkome šiltesnį variantą.
Hörmann vartai turi unikalų gamintojo DoP numerį, kurį suvedus gamintojo puslapyje gauname konkrečių vartų charakteristikų deklaraciją.


Vartų savybių deklaracija:


Teisingumo dėlei manau verta paminėti, kad užsiklausiau kainos ir pigesniems, bet manau pakankamai kokybiškiems "Ryterna" vartams. Pirminis jų pasiūlymas buvo gerokai pigesnis nei Hörmann, tačiau vėliau, su vadybininke derinant galutinę užsakomų vartų kainą, šis skirtumas gerokai sumažėjo ir galutinį apsisprendimą nulėmė Hörmann deklaruojami privalumai.
Vartų valdymui buvo parinkta Elektropavara SupraMatic E FS10 M. Jos charakteristikos:
Traukos ir slėgio jėga: 650N
Trumpalaikė traukos ir slėgio jėga 1000N
Atidarymo greitis: maks. 22 cm/s, uždarymo 14 cm/s
Vartų plotis: iki 5500mm
Maks. 25 ciklų (atid./užd.) per dieną


Ši elektropavara turi galimybę bendrauti su signalizacija ir būti valdoma nuotoliniu būdu per apps'ą. Apie tai rašė kolega Audrius iš paralelaus statybų blogo Garažo vartai
Vartų spalvą pasirinkome tokią pat kaip langų - "auksinis ąžuolas".
Po išsimatavimo, pasirašėme sutartį ir gavome pažadą, kad vartai bus pagaminti bei sumontuoti 6-8 savaičių bėgyje ir šis pažadas buvo ištesėtas.
Sutartu laiku kieme pasirodė pakrautas automobilis.



Montavimo procese nedalyvavau, tiesiog su vyrais apsitarėme, kaip norėčiau ir kaip būtų geriau, patikimiau vartus sumontuoti. Atvykau į objektą tik darbams einant į pabaigą.
Kreipiančiosios įtvirtintos net patikimiau, nei apsitarėme pradžioje. Šaunu, kad vyrai neieško lengvesnių kelių o orientuojasi į geresnį rezultatą.





Dar kiek pasikrapštymų ir darbai baigti. Vartai išbandomi, paspaudžiame vieni kitiems rankas ir keliaujame namo vakarieniauti.




Pagaliau name nebeliko "skylių" :)


Mūsų 450cm x 225cm angai skirtų vartų kaina gavosi tokia:
Vartai - 1820€
Elektropavara - 375€
Termoprofilis - 150€
Papildomos montavimo medžiagos - 135€
Montavimo darbai - 150€

Komentarai

  1. ir vel viskas geriau, negu buvo manyta... laimes kudikis tiesiog

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šilumos siurblio oras-vanduo montavimas ir paleidimas

Praėjusią žiemą šildymo įrangos dar neturėjome, taigi patalpas šildėme tepalinio radiatoriaus bei rekuperatoriaus teno pagalba. Apie tai plačiau rašiau čia: Šildome namą neekonomiškai Šildymo reikalai - gruodis Žiema žiemužė - šildymas sausį Pasišildymai vasarį Kovą šildomės rekuperatoriumi Kaip šilumos šaltinis mūsų name, jau projektavimo stadijoje, buvo pasirinktas šilumos siurblys oras-vanduo. Netgi techninę patalpą projektavome tokio dydžio, kad kompaktiškai patalpintume būtent tokio tipo įrenginį. Konkretų šilumos siurblį teko išsirinkti jau komunikacijų vedžiojimo stadijoje, nes reikalingo diametro vamzdelius ir kabelius norėjome pasikloti po žeme, pravesdami po pamatu, kad nepažeistume namo sandarumo. Fotografijų, kaip buvo pakloti vamzdeliai ir kabeliai šilumos siurbliui yra šiame įraše: Darbai įsibėgėja Pirminiame variante rinkomės tarp Mitsubishi ir Nibe šilumos siurblių, norėjome kokybiško ir patikimo įrenginio. Abejų firmų įrenginiai nepigūs, bet tikimės, kad inv

Angokraščių apdirbimas, palangės

Atsilaisvinus apdailininkų brigadai, su kuria buvome sutarę atlikti mūsų trobesio vidaus apdailą, kovo 19d. buvo atsivežti būtiniausi daiktai ir įrankiai, - startavome su vidaus apdailos darbais ;) Pirmame etape, kad būtų galima užsiimti sienų gražinimu, buvo įrenginėjamos lubos ir apdirbti langų angokraščiai. Angokraščių "priauginimui" panaudojome suomišką FINNFOAM kietą XPS. Ant langų profilių užsileido apie 2cm XPS'o. Apačioje buvo paliktas tarpelis palangės įstatymui. Išklijuota anga armuojama ir tinkuojama. Sudedami metaliniai apsauginiai kampai išorinių kampų apsaugai, tiek angokraščiams, tiek sienoms. Toliau sekė špakliavimas ir palangių įstatymas. Palanges pasirinkome vokiškas "Werzalit" laminuotos medžio drožlių plokštės, baltas (pieno baltumo). Turėtų būti pakankamai tvirtos, o kaip ekspluatuosis fakte, - laikas parodys. Aš buvau už kokybiškas baltas plastikines palanges, tačiau šiuo as

Nulinė kanalizacija

Balandžio 9 diena. Orai gražūs ir saulėti. Pradedame darbus jau namo viduje. Iš pat ryto atvyko vaikinai iš AFS Baltic . Jų pagalba numatyta atlikti nemažai darbų, o pats pirmasis, - nulinė kanalizacija. Nulinės kanalizacijos įrengimui pasirinkome MegaPlast ir Pipelife vamzdžius. Pagrindinė šaka, - 160mm diametro vamzdis. Klozetams ir bide skirtas 110mm diametras. Plautuvėms panaudoti 50mm diametro vamzdžiai. Nulinės kanalizacijos schemutė: Darbai vyko sparčiai ir sklandžiai. Visi vamzdžiai buvo pakasti po rostverku, jo nepažeidžiant, tik išvadas į lauką kirto apšiltinimo "sijoną" maždaug 70cm gylyje po žeme. Išalas jau išėjęs, tačiau šiaurinėje pusėje, kur numatytas išvedimas į lauką, ten kur nebūna saulės, su juo dar teko pakovoti ir pasitelkti į pagalbą netgi perforatorių. Aukščiausias taškas - plautuvė virtuvėje: Aukščiausias taškas nuvestas pajungti į pagrindinę trasą. Pagrindinė trasa eina tiesiai per koridoriaus vidurį. Į j