Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Angokraščių apdirbimas, palangės

Atsilaisvinus apdailininkų brigadai, su kuria buvome sutarę atlikti mūsų trobesio vidaus apdailą, kovo 19d. buvo atsivežti būtiniausi daiktai ir įrankiai, - startavome su vidaus apdailos darbais ;)



Pirmame etape, kad būtų galima užsiimti sienų gražinimu, buvo įrenginėjamos lubos ir apdirbti langų angokraščiai. Angokraščių "priauginimui" panaudojome suomišką FINNFOAM kietą XPS. Ant langų profilių užsileido apie 2cm XPS'o. Apačioje buvo paliktas tarpelis palangės įstatymui.







Išklijuota anga armuojama ir tinkuojama.






Sudedami metaliniai apsauginiai kampai išorinių kampų apsaugai, tiek angokraščiams, tiek sienoms.






Toliau sekė špakliavimas ir palangių įstatymas. Palanges pasirinkome vokiškas "Werzalit" laminuotos medžio drožlių plokštės, baltas (pieno baltumo). Turėtų būti pakankamai tvirtos, o kaip ekspluatuosis fakte, - laikas parodys.


Aš buvau už kokybiškas baltas plastikines palanges, tačiau šiuo aspektu mano nuomonės nebuvo paisoma :D Medinės palangės nesirinkom. Medis ir šiaip minkštoka medžiaga, linkusi pasižeisti, o kadangi palangės numatytos baltos, medį būtų tekę dar ir dažyti. Na o dažas, kaip žinia, ne ta danga, kuri pasižymi įpatingu atsparumu ir tvirtumu.
Palangių gylis pasirinktas standartinis, 35cm. Palangės briauną palikome šiektiek išsikištą, nesiaurinome, - mums taip gražiau.







Toliau seks galutiniai priglaistymai ir paruošimas apdailai, - dažymui bei tapetavimui.
Daugiau trumpų įrašų ir žinučių rasite Facebook'e, čia galim ir pabendrauti: https://www.facebook.com/lrknamas/

Komentarai

  1. O kaip buvo padarytas mazgas angokraščio sujungimo su langų? Ar buvo dėtas kažkoks kompensacinis sujungimas, kad neatsirastų įtrūkimai ir pan. Ar bus tiesiog silikonas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nebuvo detos jokios kompensacines juosteles, tiesiog privesta iki remo. Manau galima butu daryti kompensacini tarpeli, jei neramu del atsokimo, bet ji uzpildyt geriau butu akrilu o ne silikonu, nes akrilas dazomas o silikonas nesidengia

      Panaikinti
  2. Aš nepamenu ar buvo kur foto su langų vidinių sandarinimo juostų prilipinimu? Nes man įdomu prieš lipinant prie angokraščio ar tinkavot, ar tiesiog prie blokelio lipinot?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Langu montavimo irase turetu buti foto. Pas mus langai isnesti triotherm profiliais, juostos prisiklijavo prie pastaruju, blokeliu nesieke. O siaip manau daugkas priklauso nuo blokeliu. Jei lygus svarus silikatiniai, tai gera juosta turetu lipti patikimai. Jei kokie poreti, tai tektu patinkuoti ir gal net pagruntuoti

      Panaikinti
  3. Sveiki, o tai Jus uzklijave xps ji nuarmavot, o poto tinkavot dar? ar tik niarmavot ir nuspakliavot?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne, netinkavom, tik armavimas ir spakliavimas

      Panaikinti
    2. as irgi taip galvoju daryti. o netrukineja? o su penosil gerai laikosi? as ziurejau internete kiti ant plyteliu kliju klijuoja xps:)

      Panaikinti
    3. ne, netrukineja ir ant putu tikrai laikysis. Is principo, jei langai montuoti isnesant i siltinimo sluoksni, tai ir xps viduje angokrasciams nereikalingas. Jei "priauginti" angokrascio reikia nedaug, tada galima tik tinku, ar kad ir plyteliu kliju misiniu reikiama sluoksni "priauginti" i nuspakliuoti

      Panaikinti
  4. Ar jūsų angokraščiai tiesūs ar su išvertimu (šiek tiek pasvirę įšorę). Kokį variantą pasirinkote ir kodėl? Rašote kad jei langai yra Trioterm profilyje XPS viduje angokraščiams nereikalingas bet jūs vis tiek dėjote 2cm Finnfoam. Kodėl dėjote jei nereikalingas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiesus. Dejom tiesiog, kad maziau koses reiketu lipdyti ant krastu, - paprasciau ir greiciau krastai "priauginami", lieka tik xps patinkuoti-paspakliuoti

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šilumos siurblio oras-vanduo montavimas ir paleidimas

Praėjusią žiemą šildymo įrangos dar neturėjome, taigi patalpas šildėme tepalinio radiatoriaus bei rekuperatoriaus teno pagalba. Apie tai plačiau rašiau čia: Šildome namą neekonomiškai Šildymo reikalai - gruodis Žiema žiemužė - šildymas sausį Pasišildymai vasarį Kovą šildomės rekuperatoriumi Kaip šilumos šaltinis mūsų name, jau projektavimo stadijoje, buvo pasirinktas šilumos siurblys oras-vanduo. Netgi techninę patalpą projektavome tokio dydžio, kad kompaktiškai patalpintume būtent tokio tipo įrenginį. Konkretų šilumos siurblį teko išsirinkti jau komunikacijų vedžiojimo stadijoje, nes reikalingo diametro vamzdelius ir kabelius norėjome pasikloti po žeme, pravesdami po pamatu, kad nepažeistume namo sandarumo. Fotografijų, kaip buvo pakloti vamzdeliai ir kabeliai šilumos siurbliui yra šiame įraše: Darbai įsibėgėja Pirminiame variante rinkomės tarp Mitsubishi ir Nibe šilumos siurblių, norėjome kokybiško ir patikimo įrenginio. Abejų firmų įrenginiai nepigūs, bet tikimės, kad inv

Nulinė kanalizacija

Balandžio 9 diena. Orai gražūs ir saulėti. Pradedame darbus jau namo viduje. Iš pat ryto atvyko vaikinai iš AFS Baltic . Jų pagalba numatyta atlikti nemažai darbų, o pats pirmasis, - nulinė kanalizacija. Nulinės kanalizacijos įrengimui pasirinkome MegaPlast ir Pipelife vamzdžius. Pagrindinė šaka, - 160mm diametro vamzdis. Klozetams ir bide skirtas 110mm diametras. Plautuvėms panaudoti 50mm diametro vamzdžiai. Nulinės kanalizacijos schemutė: Darbai vyko sparčiai ir sklandžiai. Visi vamzdžiai buvo pakasti po rostverku, jo nepažeidžiant, tik išvadas į lauką kirto apšiltinimo "sijoną" maždaug 70cm gylyje po žeme. Išalas jau išėjęs, tačiau šiaurinėje pusėje, kur numatytas išvedimas į lauką, ten kur nebūna saulės, su juo dar teko pakovoti ir pasitelkti į pagalbą netgi perforatorių. Aukščiausias taškas - plautuvė virtuvėje: Aukščiausias taškas nuvestas pajungti į pagrindinę trasą. Pagrindinė trasa eina tiesiai per koridoriaus vidurį. Į j