Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Pakartotinis sandarumo testas - 0,31 n50.N, (1/h)

Nors jau pirmojo sandarumo testo rezultatas atitiko reikalavimus A+/A++ klasės namui, tačiau skaitine jo reikšme likau nepatenkintas. Buvau tikras, kad įdėję tiek pastangų ir kruopštaus darbo statybų metu, galime tikėtis dar geresnio rezultato ir turėti rezervo galimiems išsisandarinimams apdailos metu ar laikui bėgant, dėl natūralaus mazgų susidėvėjimo.
Apie pirmąjį sandarumo testą rašyta štai čia: Sandarumo testas
Kiek pamąstęs ir apsvarstęs, kurias iš nustatytų nesandarių vietų mano manymu verta kokybiškai užsandarinti, ėmiausi darbo.
Kokie papildomi darbai padėjo sumažinti sandarumo rodiklį beveik 40%, nuo 0,51 iki 0,31, nors dėmesio sandarinimui atrodo skyrėme pakankamai visų statybų metu? Vardinu ;)
Papildomai aliuminio juostos bei Soudatight LQ sandarinimo mastikos pagalba kruopščiai užsandarinau liuko montavimo siūles.



Kruopščiai užsandarinau sienos-grindų siųles. Nors pirmojo testo metu nesandarumų buvo rasta tik keletoje šios siūlės vietų, tačiau užsandarinti teko visą perimetrą tiek ties išorinėmis sienomis, tiek ir ties vidinėmis. To nepadarius atsiranda tikimybė, kad oras "prasimuš" jau kitoje vietoje.
Sandarinimui panaudotas Betonkontakt gruntas, akrilas ir Soudatight mastika.


Kad pagerinti sukibimą ir "surišti" dulkes, pirmiausia siūles tepiau Betonkontakt gruntu.


Nudžiūvus gruntui, plyšius ir įskilimus užsandarinau akrilu.




Išdžiūvus akrilui, siūles visu perimetru dviem sluoksniais ištepiau Soudatight LQ mastika. 




Panašiai sandarinau ir plyšius tarp grindų bei vitrininių langų. Kad neišteplioti lango rėmo, čia papildomai teko panaudoti dažytojo juostą. 
Gruntavimas



Sandarinimas akrilu



Sandarinimas dviem mastikos sluoksniais



Truputį "pažaidžiau" ties langais.
Silikono ir mastikos pagalba užsandarinau vitrininių langų standumo profilių galus. 



Pasinaudodamas silikonu bei dažytojo juostele užsandarinau "štapikiukų" plyšelius languose su perskyrimais.





Štai ir visi pakeitimai, kuriuos atlikau prieš pakartotinį sandarumo testą. Visos kitos sąlygos liko tokios pat, kaip ir pirmojo testavimo metu. Plastikinių vitrininių durų papildomai nebereguliavau, nors ir nustatėme, kad kampuose jos gerai neprisispaudžia. Nematau tam prasmės, ir nenoriu savęs apgaudinėti siekdamas gražesnio skaičiaus, nes realybėj jos vistiek "judės" ir sureguliavus jas dabar, vasarą jos jau bus kitaip "pasisukusios" - tokios jau tos "vaikščiojančios" plastikinės durys.
Pakartotinio sandarumo testo rezultatas kompiuterio programoje:


Pasak programos rodmenų, sudėjus visus name likusius nesandarumus, turime štai tokią nesandarią skylutę:


Testą atliko UAB "Termas", kontaktas Šiauliuose: Marius 8 663 73173
Daugiau trumpų įrašų ir žinučių rasite Facebook'e: https://www.facebook.com/lrknamas/ Čia galime ir pabendrauti.

Komentarai

  1. Nu jo, kuo mažesnė skylutė, tuo geriau... :D Sveiki su geru rezultatu!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Wau. Sveikinu! Nerealus rezultatas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui ;) Patingėjai, Audriau, dar truputuką pasikrapštinėti, tukrai dar galėtum geriau išspaust ir tu ;) O gal vistik dar susikaupsi? :)

      Panaikinti
    2. Aš suprantu apie ką;) Bet toks įtemptas dabar grafikas ;] Gal dar kur patepliosiu, bet nebespėsiu:) Aš nujaučiu dar keletą silpnų vietų, kurios pasikoreguos montuojant grindis (Žemiau langų), montuojant palanges ;) Dabar noras kuo greičiau namą išdžiovinti ir sukti gipsą (profilių karkasas jau į pabaigą)

      Panaikinti
  3. Sugebejau 0.08 is pirmo karto muriniame, svarbu kruopsciai viska paciam sandarunti, iskaitant langu vidines juostas :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Angokraščių apdirbimas, palangės

Atsilaisvinus apdailininkų brigadai, su kuria buvome sutarę atlikti mūsų trobesio vidaus apdailą, kovo 19d. buvo atsivežti būtiniausi daiktai ir įrankiai, - startavome su vidaus apdailos darbais ;) Pirmame etape, kad būtų galima užsiimti sienų gražinimu, buvo įrenginėjamos lubos ir apdirbti langų angokraščiai. Angokraščių "priauginimui" panaudojome suomišką FINNFOAM kietą XPS. Ant langų profilių užsileido apie 2cm XPS'o. Apačioje buvo paliktas tarpelis palangės įstatymui. Išklijuota anga armuojama ir tinkuojama. Sudedami metaliniai apsauginiai kampai išorinių kampų apsaugai, tiek angokraščiams, tiek sienoms. Toliau sekė špakliavimas ir palangių įstatymas. Palanges pasirinkome vokiškas "Werzalit" laminuotos medžio drožlių plokštės, baltas (pieno baltumo). Turėtų būti pakankamai tvirtos, o kaip ekspluatuosis fakte, - laikas parodys. Aš buvau už kokybiškas baltas plastikines palanges, tačiau šiuo as

Šilumos siurblio oras-vanduo montavimas ir paleidimas

Praėjusią žiemą šildymo įrangos dar neturėjome, taigi patalpas šildėme tepalinio radiatoriaus bei rekuperatoriaus teno pagalba. Apie tai plačiau rašiau čia: Šildome namą neekonomiškai Šildymo reikalai - gruodis Žiema žiemužė - šildymas sausį Pasišildymai vasarį Kovą šildomės rekuperatoriumi Kaip šilumos šaltinis mūsų name, jau projektavimo stadijoje, buvo pasirinktas šilumos siurblys oras-vanduo. Netgi techninę patalpą projektavome tokio dydžio, kad kompaktiškai patalpintume būtent tokio tipo įrenginį. Konkretų šilumos siurblį teko išsirinkti jau komunikacijų vedžiojimo stadijoje, nes reikalingo diametro vamzdelius ir kabelius norėjome pasikloti po žeme, pravesdami po pamatu, kad nepažeistume namo sandarumo. Fotografijų, kaip buvo pakloti vamzdeliai ir kabeliai šilumos siurbliui yra šiame įraše: Darbai įsibėgėja Pirminiame variante rinkomės tarp Mitsubishi ir Nibe šilumos siurblių, norėjome kokybiško ir patikimo įrenginio. Abejų firmų įrenginiai nepigūs, bet tikimės, kad inv

Nulinė kanalizacija

Balandžio 9 diena. Orai gražūs ir saulėti. Pradedame darbus jau namo viduje. Iš pat ryto atvyko vaikinai iš AFS Baltic . Jų pagalba numatyta atlikti nemažai darbų, o pats pirmasis, - nulinė kanalizacija. Nulinės kanalizacijos įrengimui pasirinkome MegaPlast ir Pipelife vamzdžius. Pagrindinė šaka, - 160mm diametro vamzdis. Klozetams ir bide skirtas 110mm diametras. Plautuvėms panaudoti 50mm diametro vamzdžiai. Nulinės kanalizacijos schemutė: Darbai vyko sparčiai ir sklandžiai. Visi vamzdžiai buvo pakasti po rostverku, jo nepažeidžiant, tik išvadas į lauką kirto apšiltinimo "sijoną" maždaug 70cm gylyje po žeme. Išalas jau išėjęs, tačiau šiaurinėje pusėje, kur numatytas išvedimas į lauką, ten kur nebūna saulės, su juo dar teko pakovoti ir pasitelkti į pagalbą netgi perforatorių. Aukščiausias taškas - plautuvė virtuvėje: Aukščiausias taškas nuvestas pajungti į pagrindinę trasą. Pagrindinė trasa eina tiesiai per koridoriaus vidurį. Į j