Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Darbelis, kurio nevalia pamiršti

Šį trumpą įrašą manau reikėtų pradėti nuo aptarimo, kaip buvo šiltinama perdanga mano  name. Šiltinimo principas ir procesas aprašyti šiame įraše: Perdangos šiltinimas ir sandarinimas
Jau mūrijant namo sienas, perdangos ir stogo konstrukciją laikančios nešančios sienos buvo mūrijamos iki pat perdangos apačios, nes į jas remiasi visa stogo konstrukcija. Tuo tarpu likusios sienos buvo mūrijamos paliekant pusės blokelio tarpą (~10cm) iki perdangos, kad vėliau, šiltinant perdangą, būtų lengviau prakišti 5cm storio PIR plokštės skydus bei maksimaliai sumažintume sandarinamų siūlių skaičių. Schemoje nešančios sienos pažymėtos žaliai, plieninė laikančioji sija - violetinė, o išmūrytos su tarpu ties perdanga sienos - raudonai.


Apšiltinus perdangą, viskas atrodė baigta. Abejonės dėl neatlikto darbo kilo pagalvojus apie garso izoliaciją tarp patalpų. Su sienų triukšmo izoliacija viskas tvarkoje, - Arko blokeliai geras triukšmo barjeras. Tačiau palubėje liko 3-5cm atvirų tarpų, pro kuriuos garsai nekliudomai galės migruoti tarp atskirų patalpų!
PIR plokštė ties nešančia siena:



Likę tarpai tarp PIR plokštės bei pertvarinių sienų:




Taigi, jei ir pas jus gavosi panaši situacija, būtina nepamiršti užsandarinti šiuos plyšius garsą izoliuojančia medžiaga iki kol bus atlikta lubų apdaila, nes vėliau to padaryti nebegalėsite.
Svarsčiau, kuom užkamšyti šiuos plyšius. Manau šiam atvejui tiktų ir akmens vata, tačiau aš pasirinkau sandarinimo putas, - darbas su jomis man pasirodė paprastesnis, o plyšiai bus tikrai patikimai užpildyti-užsandarinti.
Pistoletas į rankas ir pirmyn palei sienų perimetrus ;)









Prieš organizuodami apdailos darbus, būtinai apsižiūrėkite, ar kur nors neliko vietų, kurias būtina "užkamšyti" ;)
Daugiau trumpų įrašų ir žinučių Facebook'e: https://www.facebook.com/lrknamas/

Komentarai

  1. Labai teisingas post'as. Pas mane tinkuojant pirmam aukšte užpūtė tarpus su makrūfa, o antram aukšte, kadangi stogas šlaitinis, viena siena žemesnė, kita aukštesnė, galvojau lubas darysiu viename aukštyje, tai pertvarines sienas sumuryjau tik iki žemiausios sienos aukščio:) Bet po to pagalvojau, o kaip garsas sklis? :) Iš miegamojo, vaikų kambarių, WC, Dušo:)) Tai visgi palauksiu kol apšiltins stogą, kad būtų paprastesnis priėjimas ir damūrysiu pertvaras iki pat stogo, garso izoliacija labai svarbi:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pas Jus viskas labai gerai suėjo su aukščiais, t.y. tarp vidinės sienos ir gegnės liko 10 cm. Mūsų atveju tarp vidinės sienos paskutinio blokelio (jeigu jį padėsime) bus tik 2 cm, taigi neišeis pakišti plėvelės. Tačiau jeigu to blokelio nedėsiu, tuomet dabartinis blokelis yra per žemai būsimų lubų lygio, todėl tinkavimui vis tiek reikia tą blokelį padėti. Svarstau dabar tarp šių variantų: 1) dar prieš tinkavimą visu plotu patiesti garo plėvelę ir padėti paskutinį blokelį (tačiau dar nešiltinti perdangos, nes ji visa vata peršlaptų nuo drėgmės pertekliaus; 2) padėti paskutinį blokelį ir tuomet plėvelę klijuoti jau prie vidinės sienos krašto. Tačiau antru atveju atsiranda labai daug klijavimo ploto, kas padidina rizika padaryti nesandariai, o ir juostos bei klijų išeis dvigubai daugiau.. Koks būtų Jūsų siūlymas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal eitu blokeli pjauti, kad iseitu isgauti norima vidines sienos auksti?

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šilumos siurblio oras-vanduo montavimas ir paleidimas

Praėjusią žiemą šildymo įrangos dar neturėjome, taigi patalpas šildėme tepalinio radiatoriaus bei rekuperatoriaus teno pagalba. Apie tai plačiau rašiau čia: Šildome namą neekonomiškai Šildymo reikalai - gruodis Žiema žiemužė - šildymas sausį Pasišildymai vasarį Kovą šildomės rekuperatoriumi Kaip šilumos šaltinis mūsų name, jau projektavimo stadijoje, buvo pasirinktas šilumos siurblys oras-vanduo. Netgi techninę patalpą projektavome tokio dydžio, kad kompaktiškai patalpintume būtent tokio tipo įrenginį. Konkretų šilumos siurblį teko išsirinkti jau komunikacijų vedžiojimo stadijoje, nes reikalingo diametro vamzdelius ir kabelius norėjome pasikloti po žeme, pravesdami po pamatu, kad nepažeistume namo sandarumo. Fotografijų, kaip buvo pakloti vamzdeliai ir kabeliai šilumos siurbliui yra šiame įraše: Darbai įsibėgėja Pirminiame variante rinkomės tarp Mitsubishi ir Nibe šilumos siurblių, norėjome kokybiško ir patikimo įrenginio. Abejų firmų įrenginiai nepigūs, bet tikimės, kad inv

Angokraščių apdirbimas, palangės

Atsilaisvinus apdailininkų brigadai, su kuria buvome sutarę atlikti mūsų trobesio vidaus apdailą, kovo 19d. buvo atsivežti būtiniausi daiktai ir įrankiai, - startavome su vidaus apdailos darbais ;) Pirmame etape, kad būtų galima užsiimti sienų gražinimu, buvo įrenginėjamos lubos ir apdirbti langų angokraščiai. Angokraščių "priauginimui" panaudojome suomišką FINNFOAM kietą XPS. Ant langų profilių užsileido apie 2cm XPS'o. Apačioje buvo paliktas tarpelis palangės įstatymui. Išklijuota anga armuojama ir tinkuojama. Sudedami metaliniai apsauginiai kampai išorinių kampų apsaugai, tiek angokraščiams, tiek sienoms. Toliau sekė špakliavimas ir palangių įstatymas. Palanges pasirinkome vokiškas "Werzalit" laminuotos medžio drožlių plokštės, baltas (pieno baltumo). Turėtų būti pakankamai tvirtos, o kaip ekspluatuosis fakte, - laikas parodys. Aš buvau už kokybiškas baltas plastikines palanges, tačiau šiuo as

Nulinė kanalizacija

Balandžio 9 diena. Orai gražūs ir saulėti. Pradedame darbus jau namo viduje. Iš pat ryto atvyko vaikinai iš AFS Baltic . Jų pagalba numatyta atlikti nemažai darbų, o pats pirmasis, - nulinė kanalizacija. Nulinės kanalizacijos įrengimui pasirinkome MegaPlast ir Pipelife vamzdžius. Pagrindinė šaka, - 160mm diametro vamzdis. Klozetams ir bide skirtas 110mm diametras. Plautuvėms panaudoti 50mm diametro vamzdžiai. Nulinės kanalizacijos schemutė: Darbai vyko sparčiai ir sklandžiai. Visi vamzdžiai buvo pakasti po rostverku, jo nepažeidžiant, tik išvadas į lauką kirto apšiltinimo "sijoną" maždaug 70cm gylyje po žeme. Išalas jau išėjęs, tačiau šiaurinėje pusėje, kur numatytas išvedimas į lauką, ten kur nebūna saulės, su juo dar teko pakovoti ir pasitelkti į pagalbą netgi perforatorių. Aukščiausias taškas - plautuvė virtuvėje: Aukščiausias taškas nuvestas pajungti į pagrindinę trasą. Pagrindinė trasa eina tiesiai per koridoriaus vidurį. Į j