Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Nauja senoji kūdra

Apie tai, kaip dar neprasidėjus statyboms kasėme kūdrą, rašiau šiame įraše Tebūnie pievelė ir tvenkinys
Iš dalies esu pats kaltas, kad "pasirašiau" avantiūrai kasti kūdrą bobkatu. Bet, yra kaip yra, ir tai kas padaryta blogai, reikia pataisyti.
Nors tai nėra jo darbo sritis, problemą išspręsti padėjo Donatas iš "Pamatai Šiauliuose". Jis organizavo vandens išsiurbimą, ekskavatorių su savo darbą išmanančiu operatoriumi ir t.t.
Pirmiausia buvo išsiurbtas vanduo. Užtrukome pusantros dienos. Pilnai viso vandens išsiurbti nepavyko, nes trūkome išsiurbimo žarnos ilgio. Išsiurbus vandenį pasimatė visi "iškramtymai" ir netinkamai suformuoti šlaitai, kurie bėgant laikui būtų slinkę ir griuvę.






Jau nepirmą kartą, šalia kūdros randu štai tokius pėdsakus. Įdomu, tai elnias ar koks šernas ateina atsigerti?


Sutartą dieną, aštuntą ryto, į sklypą buvo atgabentas rimtas ekskavatorius. Strėlės ilgio nepaklausiau, bet manau koks 15m bus. Pakalbėjau su ekskavatoriaus operatoriumi, papasakojau ko norėčiau: teisingai suformuoti šlaitus, pakoreguoti kūdros kontūrą, suformuoti seklesnę maudyklą. Jis puikiai viską suprato ir įvertinęs esamą situaciją užtikrino, kad padarys viską tinkamai. Dar nuramino, kad tikrai žino kas ir kaip daroma, nes per savo darbinę praktiką jau yra kasęs apie 90 įvairaus dydžio kūdrų. Technika užkurta, pirmyn prie darbo ;)


Darbas vyko sparčiai, matėsi, kad kasa profesionalas. Po trejetos valandų viskas buvo atlikta.






Visam šios užsilikusios problemos, kuri tiek ilgai man kėlė galvos skausmą, išsprendimas truko porą dienų. Kai pasirenki tinkamą techniką ir žinai ką ir kaip daryti, darbas vyksta sparčiai ir kokybiškai.
Truputis panoramos:








Jei kažkam apie Šiaulius reikės kūdros, drąsiai kreipkitės, rekomenduoju ;)


Dabar liko maudyklos dugno sutvarkymo darbai. Kad dugnas būtų tvirtas, malonus atsistoti ir nesidrumstų, ant molio užpilsime ir patrombuosime stambios skaldos (20-50mm),  tada dar pilsime smulkesnės (<20mm) ir viską užpilsime smėliu. Šį darbą atliksime artimiausiu metu, kai tik atsilaisvins bobkatas. Tuopat kartu ir dalį sklypo pakelsime ir paformuosime.




Komentarai

  1. Atrodo zmogus zino ka daro;) bet tokie malonumai nepigus;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kūdros kasimas nuo nulio apie Šiaulius 180-200€ už arą.

      Panaikinti
  2. Čia jau panašiau į normalų tvenkinį, kaip ir aną kart rašiau, tokie darbai turi būti atliekami su rimta technika ir greičiau ir pigiau tada :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. ir kiek laiko viskas užtruko? ar galvojat kažką ant tos kūdros daryt, kokį lieptelį ar ant lieptelio dar pavėsinę? kaimynai darėsi, nuomavosi priekabą iš ramirent.lt ir viską ant jos vežėsi, ir bobkatą, ir pavėsinės dalis,kažkaip gerai sulipo

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šilumos siurblio oras-vanduo montavimas ir paleidimas

Praėjusią žiemą šildymo įrangos dar neturėjome, taigi patalpas šildėme tepalinio radiatoriaus bei rekuperatoriaus teno pagalba. Apie tai plačiau rašiau čia: Šildome namą neekonomiškai Šildymo reikalai - gruodis Žiema žiemužė - šildymas sausį Pasišildymai vasarį Kovą šildomės rekuperatoriumi Kaip šilumos šaltinis mūsų name, jau projektavimo stadijoje, buvo pasirinktas šilumos siurblys oras-vanduo. Netgi techninę patalpą projektavome tokio dydžio, kad kompaktiškai patalpintume būtent tokio tipo įrenginį. Konkretų šilumos siurblį teko išsirinkti jau komunikacijų vedžiojimo stadijoje, nes reikalingo diametro vamzdelius ir kabelius norėjome pasikloti po žeme, pravesdami po pamatu, kad nepažeistume namo sandarumo. Fotografijų, kaip buvo pakloti vamzdeliai ir kabeliai šilumos siurbliui yra šiame įraše: Darbai įsibėgėja Pirminiame variante rinkomės tarp Mitsubishi ir Nibe šilumos siurblių, norėjome kokybiško ir patikimo įrenginio. Abejų firmų įrenginiai nepigūs, bet tikimės, kad inv

Angokraščių apdirbimas, palangės

Atsilaisvinus apdailininkų brigadai, su kuria buvome sutarę atlikti mūsų trobesio vidaus apdailą, kovo 19d. buvo atsivežti būtiniausi daiktai ir įrankiai, - startavome su vidaus apdailos darbais ;) Pirmame etape, kad būtų galima užsiimti sienų gražinimu, buvo įrenginėjamos lubos ir apdirbti langų angokraščiai. Angokraščių "priauginimui" panaudojome suomišką FINNFOAM kietą XPS. Ant langų profilių užsileido apie 2cm XPS'o. Apačioje buvo paliktas tarpelis palangės įstatymui. Išklijuota anga armuojama ir tinkuojama. Sudedami metaliniai apsauginiai kampai išorinių kampų apsaugai, tiek angokraščiams, tiek sienoms. Toliau sekė špakliavimas ir palangių įstatymas. Palanges pasirinkome vokiškas "Werzalit" laminuotos medžio drožlių plokštės, baltas (pieno baltumo). Turėtų būti pakankamai tvirtos, o kaip ekspluatuosis fakte, - laikas parodys. Aš buvau už kokybiškas baltas plastikines palanges, tačiau šiuo as

Nulinė kanalizacija

Balandžio 9 diena. Orai gražūs ir saulėti. Pradedame darbus jau namo viduje. Iš pat ryto atvyko vaikinai iš AFS Baltic . Jų pagalba numatyta atlikti nemažai darbų, o pats pirmasis, - nulinė kanalizacija. Nulinės kanalizacijos įrengimui pasirinkome MegaPlast ir Pipelife vamzdžius. Pagrindinė šaka, - 160mm diametro vamzdis. Klozetams ir bide skirtas 110mm diametras. Plautuvėms panaudoti 50mm diametro vamzdžiai. Nulinės kanalizacijos schemutė: Darbai vyko sparčiai ir sklandžiai. Visi vamzdžiai buvo pakasti po rostverku, jo nepažeidžiant, tik išvadas į lauką kirto apšiltinimo "sijoną" maždaug 70cm gylyje po žeme. Išalas jau išėjęs, tačiau šiaurinėje pusėje, kur numatytas išvedimas į lauką, ten kur nebūna saulės, su juo dar teko pakovoti ir pasitelkti į pagalbą netgi perforatorių. Aukščiausias taškas - plautuvė virtuvėje: Aukščiausias taškas nuvestas pajungti į pagrindinę trasą. Pagrindinė trasa eina tiesiai per koridoriaus vidurį. Į j