Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Pasikrapštymai dėl sandarumo

PaVASARis įsibėgėjo nejuokais. Lauke taip karšta, kad už lango rodosi ne gegužis o rugpjūtis.


Po įrašo apie elektros instaliacijos darbus, komentaruose ėmėme aptarinėti, kaip patikimai užsandarinti išgręžtas jungtukų ir rozečių ertmes. Įrašas bus trumpas, bet gal kažkam bus įdomu, kaip šiuos mazgus sandarinau aš. Gal ir aš gausiu patarimų, kuriais dar nevėlu pasinaudoti.
Mano namas mūrytas Arko silikatiniais blokeliais. Juose nėra daug kiaurymių. Todėl išgręžus angas rozečių ir jungiklių dėžutėms, daug skylių neatsivėrė. Tačiau jų yra. Netgi štrobuojant kanalus laidams, kai kur buvo atvertos vidinės blokelių kiaurymės. Vidinėms sienoms tai grėsmės nekelia, nes jos apsaugotos nuo oro cirkuliacijos viduje užpučiant blokelių kiaurymes sienos viršuje ir praktiškai neturi jokio sąryšio su lauku (įrašas Sienų sandarinimas).
Pateikiu fotoreportažą, ką dariau aš.
Išėmus dėžutes, matosi štai tokios kiaurymės:



Jas užpūčiau sandarinimo putomis. Tuopat užpūčiau ir kiaurymes atsivėrusias štrobuotuose kanaluose kabeliams:




Putoms išdžiūvus jas išlaužiau-iškrapštinėjau, kad reikalingos ertmės būtų švarios, o nereikalingos kiaurymės uždarytos:



Po šio veiksmo, vidinėms sienoms dėžutes tiesiog sustačiau į joms skirtas vietas, o laukinėms sienoms užsandarintas vietas papildomai užtepiau specialia mastika:





Vidinės sienos:



Laukinė siena:


Kad įrašas nebūtų labai trumpas, keletas foto iš mano sodo ;) Įskiepytų vaismedžių šakelės praėjus 18-kai dienų po skiepijimo:






Komentarai

  1. Manau, kad užmaišius skystesnio rodbando jis pilnai užpildytų visas skyles. Nors aišku blogiau tikrai nebus

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nu dar taip nemaciau :) kodel lizdu nestatei ant to pacio makroflekso ir ka duoda hidroizoliacija sioje vietoje?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O teko matyt, kaip sandarumo testo metu/ar tiesiog per didelius vėjus pučia per rozetes? Tai yra vieta, kurią būtina sandarinti. Aš tik nebūčiau žaidęs su putom - rotbandas tinkamos konsistencijos ir tada mastika.

      Panaikinti
  3. Ant makroflekso nestaciau, nes nezinau kiek tinko desis, kiek i gyli dezutes statyti.
    Tepta ne hidroizoliacija o mastika sandarinimui, - jos gerokai tirstesne konsistencija ir joje prideta tokiu risancio pluosto-plaukelio.
    Turiu minti su tinkuotojais pakalbet, gal kai tinkuos papildomai idrebtu koses ir i ja isodintu dezutes

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Viskas teisingai padaryta. Pas mus taip visos rozeciu, jungikliu, kondicionieriaus tech dezutes sandarintos. Sandarumo testo metu nei viena rozete neleido (musu namo rezultatas 0.25). Nepamirskite mastikos apie visus is betono islendacius vamzdzius.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šilumos siurblio oras-vanduo montavimas ir paleidimas

Praėjusią žiemą šildymo įrangos dar neturėjome, taigi patalpas šildėme tepalinio radiatoriaus bei rekuperatoriaus teno pagalba. Apie tai plačiau rašiau čia: Šildome namą neekonomiškai Šildymo reikalai - gruodis Žiema žiemužė - šildymas sausį Pasišildymai vasarį Kovą šildomės rekuperatoriumi Kaip šilumos šaltinis mūsų name, jau projektavimo stadijoje, buvo pasirinktas šilumos siurblys oras-vanduo. Netgi techninę patalpą projektavome tokio dydžio, kad kompaktiškai patalpintume būtent tokio tipo įrenginį. Konkretų šilumos siurblį teko išsirinkti jau komunikacijų vedžiojimo stadijoje, nes reikalingo diametro vamzdelius ir kabelius norėjome pasikloti po žeme, pravesdami po pamatu, kad nepažeistume namo sandarumo. Fotografijų, kaip buvo pakloti vamzdeliai ir kabeliai šilumos siurbliui yra šiame įraše: Darbai įsibėgėja Pirminiame variante rinkomės tarp Mitsubishi ir Nibe šilumos siurblių, norėjome kokybiško ir patikimo įrenginio. Abejų firmų įrenginiai nepigūs, bet tikimės, kad inv

Angokraščių apdirbimas, palangės

Atsilaisvinus apdailininkų brigadai, su kuria buvome sutarę atlikti mūsų trobesio vidaus apdailą, kovo 19d. buvo atsivežti būtiniausi daiktai ir įrankiai, - startavome su vidaus apdailos darbais ;) Pirmame etape, kad būtų galima užsiimti sienų gražinimu, buvo įrenginėjamos lubos ir apdirbti langų angokraščiai. Angokraščių "priauginimui" panaudojome suomišką FINNFOAM kietą XPS. Ant langų profilių užsileido apie 2cm XPS'o. Apačioje buvo paliktas tarpelis palangės įstatymui. Išklijuota anga armuojama ir tinkuojama. Sudedami metaliniai apsauginiai kampai išorinių kampų apsaugai, tiek angokraščiams, tiek sienoms. Toliau sekė špakliavimas ir palangių įstatymas. Palanges pasirinkome vokiškas "Werzalit" laminuotos medžio drožlių plokštės, baltas (pieno baltumo). Turėtų būti pakankamai tvirtos, o kaip ekspluatuosis fakte, - laikas parodys. Aš buvau už kokybiškas baltas plastikines palanges, tačiau šiuo as

Nulinė kanalizacija

Balandžio 9 diena. Orai gražūs ir saulėti. Pradedame darbus jau namo viduje. Iš pat ryto atvyko vaikinai iš AFS Baltic . Jų pagalba numatyta atlikti nemažai darbų, o pats pirmasis, - nulinė kanalizacija. Nulinės kanalizacijos įrengimui pasirinkome MegaPlast ir Pipelife vamzdžius. Pagrindinė šaka, - 160mm diametro vamzdis. Klozetams ir bide skirtas 110mm diametras. Plautuvėms panaudoti 50mm diametro vamzdžiai. Nulinės kanalizacijos schemutė: Darbai vyko sparčiai ir sklandžiai. Visi vamzdžiai buvo pakasti po rostverku, jo nepažeidžiant, tik išvadas į lauką kirto apšiltinimo "sijoną" maždaug 70cm gylyje po žeme. Išalas jau išėjęs, tačiau šiaurinėje pusėje, kur numatytas išvedimas į lauką, ten kur nebūna saulės, su juo dar teko pakovoti ir pasitelkti į pagalbą netgi perforatorių. Aukščiausias taškas - plautuvė virtuvėje: Aukščiausias taškas nuvestas pajungti į pagrindinę trasą. Pagrindinė trasa eina tiesiai per koridoriaus vidurį. Į j