Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Balandį atlikti darbai ir jų kainos

Šiame įraše pabandysiu trumpai apžvelgti balandžio mėnesį baigtus darbus bei paminėtį jų kainas. Kažkas turės aiškesnį įsivaizdavimą, kiek kuris statybų etapas galėtų kainuoti aktualiu momentu jo statybose.


* Balandžio pradžioje, šalia sklypo ribos buvo įrengtas dujų įvadas-dėžutė. Ją įrengė ESO samdytas rangovas. Įmonės pavadinimo neklausiau. ESO už tai sumokėjome 392€. Dujotiekio trasos susidarė gal kokie 5 metrai, vesti reikėjo tik skersai keliuko ir kokius pusantro metro link mano sklypo.

Šiuos darbus atliko Donato iš Statybos Šiauliuose vyrai:
* Buvo baigta šiltinti pamato išorė. Apie šiltinimo būdą rašiau Pamato išorės šiltinimas. Medžiagos ir darbas kainavo 3250€. Visu perimetru susidarė ~67 metrai. Taigi, tokio šiltinimo metras darbo su medžiagomis man atsiėjo 48,5€/m
* Paskutinę balandžio dieną buvo išbetonuotos juodgrindės. Viso su garažu ~180 kvadratų. Betonas su fibra, o kainos tokios: pagrindo paruošimas - 1,5€/m2, betonavimas - 3€/m2, betonas su fibra - 3,5€/m2.
* Balandį pradėtas bet nespėtas baigti namo sienų šiltinimas. Bus atskiras įrašas.

O štai šiuos darbus atliko Luko iš AFS Baltic vyrai:
Lietaus nuotekos - specifiniai darbai ir kiekvienu atveju kaina skirsis. Kur galima sutaupyti? Nebent renkantis pigesnius lauko kanalizacijos vamzdžius. Mano atveju buvo naudoti MagnaPlast D110 lauko nuotekų vamzdžiai. Šie darbai su medžiagomis paplonino piniginę 1030€.
Pamato drenažas - nepigus, bet manau būtinas dalykas. Naudoti Wavin D80 drenažiniai vamzdžiai su geotekstilės filtru, smulki, iki ~1,5cm skaldelė, geotekstilė.  Padarytas surinkimo šulinys. Paklota ~80 metru. Tokio drenažo metro kaina su darbu ir medžiagomis šiuo metu ~15€/m.
* Pravestas dujotiekis sklypo teritorijoje su požeminiu įvadu į virtuvę. Apie tai rašyta Dujos jau virtuvėje. Bus sutvarkyti visi reikiami dokumentai. Pravesta ~45 metrai dujotiekio trasos. Metro kaina, su medžiagomis, darbu bei dokumentų sutvarkymu gavosi ~24€/m.
* Įrengtas Nuotekų valymo įrenginys. Pačiam įrenginiui buvo pritaikyta nemaža nuolaida ir jis man kainavo 1250€ (įprasta kaina ~1600€). O įrengimo darbai ir kitos reikalingos medžiagos man kainavo 935€.
* Įrengta Nulinė kanalizacija name. Medžiagos - 820€, darbas - 590€.
* Įvadinių elektros kabelių klojimo, vamzdelių būsimam šilumos siurbliui klojimo smulkiau nenagrinėsiu, - tai specifiniai darbai, ir pateikti skaičiai nesuteiks jokios orientacinės informacijos.

* Vandens gręžinys - gylis 57 metrai. Gręžė UAB "Artva". Darbai dar nebaigti. Labai nesklandžiai vyksta drumsto vandens nusiurbimas, kad būtų galima paimti mėginius. Pastato laiko rėlę, palieka ir pamiršta. Paklausus kas toliau, atvyksta kiti žmonės, paima rėlę, paima mėginį ir pamiršta. Paklausus, kada susirinks žarnas, atvyksta dar kiti vyrai paimti mėginio, nes pasirodo, kad anksčiau paimtasis kažkur nusimetė. Tada pasirodo, kad dar reikia nupumpuoti. Taip jau menesį turiu sklype ištampytą žarną, kuri jau trukdo tolimesniem darbam. Gal įmonė turi perdaug darbų, bet kažkas tikrai nesusitvarko su jų organizavimu ir tai man dabar jau labai gadina nuotaiką ir kelia papildomus rūpesčius :(

Elektros instaliacija - gavosi nemaža darbų apimtis. Viso susidarė 145 taip vadinami rozečių, apšvietimo ir tv/pc "taškai". Padalinus visą sumą už darbus iš šio skaičiaus, gaunasi, kad vieno "taško" įrengimas be medžiagų man atsiėjo 13,3€.

Taigi, nuveikta tikrai daug ir mano statybose buvo tikrai karšta tiek tiesiogine, tiek perkeltine prasmėmis ;)


Komentarai

  1. Dar kart peržiūrėjau nulinės kanalizacijos įrašą, nes kaip tik darau pats šitą reikalą. Ir kažkaip niekur nėra info apie alsuoklį. Tai ar jo nėra, ar tik nepaminėjai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Alsuoklis bus istatytas virtuveje (tolimiausias kampas) montuojant plautuve. Yra ivairiu alsuokliu montuojamu prie sifono. Pas mane vieno auksto namas, tai pilnai uztenka ir tokio. Dvieju aukstu name jau kogero butina butu vesti atskira vamzdi alsuokliui

      Panaikinti
  2. Pritrūko informacijos apie gręžinio kainą dabartiniam etapui.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei gerai pamenu, visas grezinio irengimas su visais valdymo elementais man gavosi ~70€/m

      Panaikinti
    2. Kaina įskaitant visą įrengimą nėra bloga. Nepameni, kokį gylį pradžioje kalbėjote? Kokį jie buvo +- numatę?
      Šiuo metu klausiau Artvos dėl gręžinio Šiaulių r. tai nurodė, kad reikės 165m. ir vien gręžinio kąsimo kaina be įrengimų 50€ + PVM... Išmušė iš vėžių tokia suma.

      Panaikinti
    3. Planuojama buvo 60-65m. Jie turi zemelapius, kurie sudaromi pagal jau darytus grezinius konkreciose vietovese, tai nuspeja gana tiksliai. Pabandykite per AFS Baltik pasiderinti grezini, jie butent su Artva bendradarbiauja, pati grezini Artva daro o visa kita AFS Baltik, gal jie gales geresne kaina padaryt

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Angokraščių apdirbimas, palangės

Atsilaisvinus apdailininkų brigadai, su kuria buvome sutarę atlikti mūsų trobesio vidaus apdailą, kovo 19d. buvo atsivežti būtiniausi daiktai ir įrankiai, - startavome su vidaus apdailos darbais ;) Pirmame etape, kad būtų galima užsiimti sienų gražinimu, buvo įrenginėjamos lubos ir apdirbti langų angokraščiai. Angokraščių "priauginimui" panaudojome suomišką FINNFOAM kietą XPS. Ant langų profilių užsileido apie 2cm XPS'o. Apačioje buvo paliktas tarpelis palangės įstatymui. Išklijuota anga armuojama ir tinkuojama. Sudedami metaliniai apsauginiai kampai išorinių kampų apsaugai, tiek angokraščiams, tiek sienoms. Toliau sekė špakliavimas ir palangių įstatymas. Palanges pasirinkome vokiškas "Werzalit" laminuotos medžio drožlių plokštės, baltas (pieno baltumo). Turėtų būti pakankamai tvirtos, o kaip ekspluatuosis fakte, - laikas parodys. Aš buvau už kokybiškas baltas plastikines palanges, tačiau šiuo as

Šilumos siurblio oras-vanduo montavimas ir paleidimas

Praėjusią žiemą šildymo įrangos dar neturėjome, taigi patalpas šildėme tepalinio radiatoriaus bei rekuperatoriaus teno pagalba. Apie tai plačiau rašiau čia: Šildome namą neekonomiškai Šildymo reikalai - gruodis Žiema žiemužė - šildymas sausį Pasišildymai vasarį Kovą šildomės rekuperatoriumi Kaip šilumos šaltinis mūsų name, jau projektavimo stadijoje, buvo pasirinktas šilumos siurblys oras-vanduo. Netgi techninę patalpą projektavome tokio dydžio, kad kompaktiškai patalpintume būtent tokio tipo įrenginį. Konkretų šilumos siurblį teko išsirinkti jau komunikacijų vedžiojimo stadijoje, nes reikalingo diametro vamzdelius ir kabelius norėjome pasikloti po žeme, pravesdami po pamatu, kad nepažeistume namo sandarumo. Fotografijų, kaip buvo pakloti vamzdeliai ir kabeliai šilumos siurbliui yra šiame įraše: Darbai įsibėgėja Pirminiame variante rinkomės tarp Mitsubishi ir Nibe šilumos siurblių, norėjome kokybiško ir patikimo įrenginio. Abejų firmų įrenginiai nepigūs, bet tikimės, kad inv

Nulinė kanalizacija

Balandžio 9 diena. Orai gražūs ir saulėti. Pradedame darbus jau namo viduje. Iš pat ryto atvyko vaikinai iš AFS Baltic . Jų pagalba numatyta atlikti nemažai darbų, o pats pirmasis, - nulinė kanalizacija. Nulinės kanalizacijos įrengimui pasirinkome MegaPlast ir Pipelife vamzdžius. Pagrindinė šaka, - 160mm diametro vamzdis. Klozetams ir bide skirtas 110mm diametras. Plautuvėms panaudoti 50mm diametro vamzdžiai. Nulinės kanalizacijos schemutė: Darbai vyko sparčiai ir sklandžiai. Visi vamzdžiai buvo pakasti po rostverku, jo nepažeidžiant, tik išvadas į lauką kirto apšiltinimo "sijoną" maždaug 70cm gylyje po žeme. Išalas jau išėjęs, tačiau šiaurinėje pusėje, kur numatytas išvedimas į lauką, ten kur nebūna saulės, su juo dar teko pakovoti ir pasitelkti į pagalbą netgi perforatorių. Aukščiausias taškas - plautuvė virtuvėje: Aukščiausias taškas nuvestas pajungti į pagrindinę trasą. Pagrindinė trasa eina tiesiai per koridoriaus vidurį. Į j