Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Nulinė kanalizacija

Balandžio 9 diena. Orai gražūs ir saulėti. Pradedame darbus jau namo viduje.
Iš pat ryto atvyko vaikinai iš AFS Baltic. Jų pagalba numatyta atlikti nemažai darbų, o pats pirmasis, - nulinė kanalizacija.


Nulinės kanalizacijos įrengimui pasirinkome MegaPlast ir Pipelife vamzdžius.
Pagrindinė šaka, - 160mm diametro vamzdis.



Klozetams ir bide skirtas 110mm diametras.


Plautuvėms panaudoti 50mm diametro vamzdžiai.


Nulinės kanalizacijos schemutė:


Darbai vyko sparčiai ir sklandžiai. Visi vamzdžiai buvo pakasti po rostverku, jo nepažeidžiant, tik išvadas į lauką kirto apšiltinimo "sijoną" maždaug 70cm gylyje po žeme. Išalas jau išėjęs, tačiau šiaurinėje pusėje, kur numatytas išvedimas į lauką, ten kur nebūna saulės, su juo dar teko pakovoti ir pasitelkti į pagalbą netgi perforatorių.
Aukščiausias taškas - plautuvė virtuvėje:



Aukščiausias taškas nuvestas pajungti į pagrindinę trasą.


Pagrindinė trasa eina tiesiai per koridoriaus vidurį. Į ją iš šoninių patalpų, lyg eglute, pajungiamos nuotekų atšakos iš patalpų koridoriaus šonuose.





Pasiekėme rostverko apšiltinimo išorę ir išlindome jau lauke.




Klozetai ir bide bus rėminiai, todėl vamzdžiai jiems privesti prie pat sienos, išpjaunant putą.



Praustuvams vamzdžiai iškelti į reikiamą aukštį ir įleisti į sieną. Sienos vidinės, tai grėsmės sandarumui nėra.



Voniai ir dušui vamzdžiai tiesiog iškelti iki būsimo grindų lygio.
Štai toks trumpas fotoreportažas apie nulinės kanalizacijos įrengimą.
Vyrams už darbą rašau tvirtą 10/10, tikri broliai šaunuoliai. Tiesa, kanalizaciją įrenginėję vaikinai ištikro yra tikri broliai ;)
Eilėje jau laukia medžiagos pamato drenažui ir dujotekio atvedimui į namą.



P.S.:  Atsižvelgiau į komentatorių pastabas, kurios manau yra pakankamai logiškos, ir perdėjome ilgiausią atkarpą iš D50mm vamzdžio, t.y. atkarpą nuo virtuvės plautuvės iki pagrindinės trasos, panaudodami D110mm vamzdį. Galima bus miegoti ramiai ;)
Planelis dabar atrodytų taip:


Vamzdukas dabar storas ir raudonas:


Komentarai

  1. Atsakymai
    1. Alsuoklis isistatys vadinamoj techninej patalpoj, aka "katilinej".

      Panaikinti
    2. Kad ir kazkoki toki istatysim, kai jau santechnika montuosim https://www.senukai.lt/p/vakuuminis-ventilis-wavin-50-x-32-mm/2evk

      Panaikinti
  2. Is patirties virtuveje dekit storesni vamzdi, nes riebalai uzkisa ir i metus karta teks valyti, kadangi vamzdis labai ilgas manau bus problemu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Visiškai pritariu dėl d50 po žeme. Pas mane visur d110, ties praustuvais ar kriauklėm eina magistrale d110, paskui 110 alkūnės ir tik tada perėjimas 50/110. ir tik stačiosios dalys kurios kyla į viršų yra d50. Didžiausias trūkumas pas jus manau tai virtuvės magistralė. :) o d160 viduje kaip ir nenaudojams :) bet nieko blogo :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kol ne velu, virtuves atšaką būtinai perdarykit į 110.

    AtsakytiPanaikinti
  5. OK, permesime virtuves atsaka su D110mm vamzdziu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kaip dauguma surase - viskas kas smelyje turi buti 110. Ne tik virtuve! Trakim kriauklei kas virs smelio - 5cm. O broliams saunuoliams reiktu saunius pendelius atmatuoti:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau ne tik iki smėlio, bet ir iki pat grindų betono viršaus turėtų būti 110 ten, kur tik įmanoma. Užsikimšimo atveju daug mažiau problemų bus, nei bandant dirbt per 50mm vamzduką.

      Panaikinti
    2. Broliai daro taip, kaip pageidauja uzsakovas. Kitose atkarpose tikrai nekeisiu, nemanau, kad ten gali kilti bedu, trumpos jos. Pas mane bute, jau pries 17 metu sudeta D50 vamzdziai ir ten dar tokia situacija, kad nuolydzio tinkamo nejo padaryti, taciau jokiu bedu su virtuves plautuve, ten kur daugiausia riebalu ir didziausia uzsikisimo tikimybe, nebuvo. Na buna kartais, kai koki kotleta sumeti i vidu, kad pompa keliskart paspaudai.

      Panaikinti
    3. Broliams tikrai jokiu priekaistu, pasakiau kad noriu perdet atsaka, - OK, bus padaryta, jei taip reikia ;)

      Panaikinti
    4. Zinoma geriausia butu, kad uzsakovas, pries pradedant darbus, jau kuo tiksliau zinotu, ko konkreciai nori. Cia jau as tik i savo darza akmeni imest galiu, taip pareguliavau, taip vyrai ir padare ;)

      Panaikinti
    5. Manau meistrai nedurni, tiesiog daro kaip projekte parodyta arba kaip nori šeimininkas, arba jei patiems reikia nuspręst ką dėt - taupo. Neveltui oranžinių vamzdžių d50 nebuna :) Šaunu, kad pataisys. Tiesiog kartais nesinori veltis i konfliktus su meistrais, nors matosi, kad jie dirba atmestinai. Jei būtum palikęs šita vietą, būtum sugriovės savo, kaip maximalisto įvaizdį - nu to kuris deda 20cm putos pamatų šiltinimui, 1 metro gylyje, bet į žemę kasa d50 pilkus vamzdžius. :) Sėkmės darbuose :)

      Panaikinti
    6. Projekto nebuvo, cia buvo uzsakovo "maximalisto" pageidavimas :D Vaikinai taktiski ir kulturingi, ne is pavartes, specialiai nesamoniu tikrai nedaro ;)

      Panaikinti
    7. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
    8. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
    9. Taigi stoves reikalingi filtrai ir minkstintojai, jei reikes pagal vandens tyrimus. Nepasakokit pasaku ir nebegasdinkit be reikalo, ir maziau gandu klausykites

      Panaikinti
  7. Kur parsiduoda tas lankstus dujų įvado pajungimas, kurį galima kišti po pamatu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Per dujininkus reiktu organizuotis.

      Panaikinti
    2. http://www.vilduja.lt/produktai/pamatiniai-perejimai/lankstus-pamatiniai-perejimai/ - 74 Eur + PVM - pagaliau radau (dujininkai plešia daugiau)

      Panaikinti
    3. Dujininkai plėšia 100 eur. Tai nekažką užsimeta.

      Panaikinti
  8. Kiek pamenu dauguma tinklaraštininkų šį darbą darė patys, tad nėra informacijos kiek toks darbas kainuoja - gal pasidalintumėte su skaitytojais?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal kiek veliau, susideliojes duomenis, padarysiu atskira irasa apie balandi atliktus darbus ir orientacines kainas. Suprantu, kad kitiems statantiems tai aktualu, bent preliminariai isivaizduoti (kiekvienu atskiru atveju jos vistiek skirsis), apie kiek gali kainuoti siuo metu vienas ar kitas statybu etapas.

      Panaikinti
  9. Sveiki, Pradedam namo statybas, pradedam ir domėjimasi kas kaip ka daro ir va labai daug kur randu, kad pasidarė žmonės nulinę kanalizacija... Kas tai ir kodėl darote būtent tokia? Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai vamzdynas, kuriuo kakos nuteka i valymo irengini arba miesto kanalizacijos tinklus

      Panaikinti
  10. Gal galit duoti kontaktus kas padaro name kanalizacija?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šilumos siurblio oras-vanduo montavimas ir paleidimas

Praėjusią žiemą šildymo įrangos dar neturėjome, taigi patalpas šildėme tepalinio radiatoriaus bei rekuperatoriaus teno pagalba. Apie tai plačiau rašiau čia: Šildome namą neekonomiškai Šildymo reikalai - gruodis Žiema žiemužė - šildymas sausį Pasišildymai vasarį Kovą šildomės rekuperatoriumi Kaip šilumos šaltinis mūsų name, jau projektavimo stadijoje, buvo pasirinktas šilumos siurblys oras-vanduo. Netgi techninę patalpą projektavome tokio dydžio, kad kompaktiškai patalpintume būtent tokio tipo įrenginį. Konkretų šilumos siurblį teko išsirinkti jau komunikacijų vedžiojimo stadijoje, nes reikalingo diametro vamzdelius ir kabelius norėjome pasikloti po žeme, pravesdami po pamatu, kad nepažeistume namo sandarumo. Fotografijų, kaip buvo pakloti vamzdeliai ir kabeliai šilumos siurbliui yra šiame įraše: Darbai įsibėgėja Pirminiame variante rinkomės tarp Mitsubishi ir Nibe šilumos siurblių, norėjome kokybiško ir patikimo įrenginio. Abejų firmų įrenginiai nepigūs, bet tikimės, kad inv

Angokraščių apdirbimas, palangės

Atsilaisvinus apdailininkų brigadai, su kuria buvome sutarę atlikti mūsų trobesio vidaus apdailą, kovo 19d. buvo atsivežti būtiniausi daiktai ir įrankiai, - startavome su vidaus apdailos darbais ;) Pirmame etape, kad būtų galima užsiimti sienų gražinimu, buvo įrenginėjamos lubos ir apdirbti langų angokraščiai. Angokraščių "priauginimui" panaudojome suomišką FINNFOAM kietą XPS. Ant langų profilių užsileido apie 2cm XPS'o. Apačioje buvo paliktas tarpelis palangės įstatymui. Išklijuota anga armuojama ir tinkuojama. Sudedami metaliniai apsauginiai kampai išorinių kampų apsaugai, tiek angokraščiams, tiek sienoms. Toliau sekė špakliavimas ir palangių įstatymas. Palanges pasirinkome vokiškas "Werzalit" laminuotos medžio drožlių plokštės, baltas (pieno baltumo). Turėtų būti pakankamai tvirtos, o kaip ekspluatuosis fakte, - laikas parodys. Aš buvau už kokybiškas baltas plastikines palanges, tačiau šiuo as