Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Kamino deflektorius ir jo montavimas

Kamino įrengimo darbai aprašyti šiame įraše Skylė stoge
Kamino užbaigimui norėjau panaudoti nuo kritulių apsaugantį deflektorių. Schiedel man tinkančio standartinio neturi. Gali pasiūlyti tik elementarų stogelį. Teko pasukti galvą ir sugalvoti, kokius ir kaip elementus sujungti. Po kamino įrengimo, viršuje liko styroti štai toks išlindęs keramikos galas.


Ant jo, su įvaržomis užmaunama štai tokia standartinė Schiedel užbaigimo detalė. Jos viršutinės dalies išorinis diametras apie 176mm.


Kamino keramikos diametras 160mm. El. parduotuvėje Židinių meistrai nupirkau štai tokį 160mm diametro deflektorių. Su siuntimu į Šiaulius jis man atsiėjo 42€. Tiesiai į keramiką jo įstatyti nepavyks, - diametrai identiški. Jei tai ir būtų įmanoma padaryti, dėl skirtingų medžiagų šiluminio plėtimosi koeficientų, metalinė dalis gali suskaldyti keramiką. Taigi, tarpusavyje teko jungti tik metalines apdailos dalis.


Senukuose nupirkau 180mm-160mm diametrų plieninių kaminų jungtį. Jos kaina su siuntimu - 22€. Jei apatinė šios jungties dalis ant Schiedel apdailos detalės užsimauna su laisvumu, tai sujungti jos sumaunant su deflektoriumi nepavyko, - pasirodo abiejų dalių diametrai identiški ir paprastai sumauti netinkami.

Teko kreiptis pagalbos į auksarankius mechanikus darbe. Jungtyje buvo padarytos įpjovos, abi dalys sumautos ir sukniedytos plieninėmis kniedėmis.



Ant standartinės detalės šį agregatą užmausiu su įvaržą. Tam tikslui, tuose pačiuose Židinių Meistruose užsisakiau 3mm priklijuojamą sandarinimo virvę.


 Rezultate turi gautis štai toks kamino užbaigimo mazgas:



Pagaliau aš ant stogo. Vaizdas toks:


Pirmiausia užmaunu ir papildomai prie pagrindo priklijuoju originalią Shiedel detalę:




Tada viršutinę jos dalį apsuku kaminų sandarinimui skirta prilimpančia virve. 



Tampriai užmaunu-užsuku deflektorių. Siūlę taipogi papildomai užtepu klijais.


Viskas, lietus į kaminą nebelis! 



Komentarai

  1. Nežinau ar sis deflektorius geriausias, bet ji renkasi tie, kurie bijo lietaus patekimo į kaminą. Pas mane toks pat ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kažkuriame bloge toki uzmaciau, patiko, uzsinorejau pas save tokio. Gal ten jusu blogas buvo? :)

      Panaikinti
  2. Aš nesuprantu kodėl, bet pas mane tik originalus schiedelio užbaigimas uždėtas - jokio lietaus kamine per ~4 metus.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Toki deflektoriu ir as turiu uzsidejes. Pas mane laukuose namas, tad ir nuo vejo jis apsaugo ;)
    Paaiskinkit, pirma foto nuo kamino i virsu eina siferis. Veliau matome apskardinta visa juosta (kuri man labai gadina vaizda) kodel taip padarete?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Si skarda papildomai apsaugo, kad vanduo nepabegtu po siferiu is virsaus ties kaminu. Nuo zemes jos nesimato. Idejau papildomas foto irase apie kamina, ten buvo diskusija komentaruose. https://lrknamas.blogspot.lt/2018/02/skyle-stoge.html?m=1

      Panaikinti
  4. Matomai tokio kamino užbaigimo labai norėjote, nes panašu, kad prireikė daug pastangų - kažkaip atrodo tikrai sudėtingas procesas. Galutinis vaizdas visai nieko, o funkciją tikiuosi atlieka taip, kaip ir tikėjotės :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiesa pasakius, galvojau kad sujungima iseis padaryti paprasciau. Bet pasirode, kad jungciu-perejimu diametrai vienodi ir tiesiog sumauti-surinkti panaudojant sandarinimo virve neiseina. Tai ir teko pasizaisti kiek daugiau ;)
      Nieko nepadarysi, statybose daug tokiu vietu islenda, - pries pradedant kazka daryti atrodo viskas paprasta, bet bedarant daznai tenka spresti ivairius netiketus nesklandumus.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Angokraščių apdirbimas, palangės

Atsilaisvinus apdailininkų brigadai, su kuria buvome sutarę atlikti mūsų trobesio vidaus apdailą, kovo 19d. buvo atsivežti būtiniausi daiktai ir įrankiai, - startavome su vidaus apdailos darbais ;) Pirmame etape, kad būtų galima užsiimti sienų gražinimu, buvo įrenginėjamos lubos ir apdirbti langų angokraščiai. Angokraščių "priauginimui" panaudojome suomišką FINNFOAM kietą XPS. Ant langų profilių užsileido apie 2cm XPS'o. Apačioje buvo paliktas tarpelis palangės įstatymui. Išklijuota anga armuojama ir tinkuojama. Sudedami metaliniai apsauginiai kampai išorinių kampų apsaugai, tiek angokraščiams, tiek sienoms. Toliau sekė špakliavimas ir palangių įstatymas. Palanges pasirinkome vokiškas "Werzalit" laminuotos medžio drožlių plokštės, baltas (pieno baltumo). Turėtų būti pakankamai tvirtos, o kaip ekspluatuosis fakte, - laikas parodys. Aš buvau už kokybiškas baltas plastikines palanges, tačiau šiuo as

Šilumos siurblio oras-vanduo montavimas ir paleidimas

Praėjusią žiemą šildymo įrangos dar neturėjome, taigi patalpas šildėme tepalinio radiatoriaus bei rekuperatoriaus teno pagalba. Apie tai plačiau rašiau čia: Šildome namą neekonomiškai Šildymo reikalai - gruodis Žiema žiemužė - šildymas sausį Pasišildymai vasarį Kovą šildomės rekuperatoriumi Kaip šilumos šaltinis mūsų name, jau projektavimo stadijoje, buvo pasirinktas šilumos siurblys oras-vanduo. Netgi techninę patalpą projektavome tokio dydžio, kad kompaktiškai patalpintume būtent tokio tipo įrenginį. Konkretų šilumos siurblį teko išsirinkti jau komunikacijų vedžiojimo stadijoje, nes reikalingo diametro vamzdelius ir kabelius norėjome pasikloti po žeme, pravesdami po pamatu, kad nepažeistume namo sandarumo. Fotografijų, kaip buvo pakloti vamzdeliai ir kabeliai šilumos siurbliui yra šiame įraše: Darbai įsibėgėja Pirminiame variante rinkomės tarp Mitsubishi ir Nibe šilumos siurblių, norėjome kokybiško ir patikimo įrenginio. Abejų firmų įrenginiai nepigūs, bet tikimės, kad inv

Nulinė kanalizacija

Balandžio 9 diena. Orai gražūs ir saulėti. Pradedame darbus jau namo viduje. Iš pat ryto atvyko vaikinai iš AFS Baltic . Jų pagalba numatyta atlikti nemažai darbų, o pats pirmasis, - nulinė kanalizacija. Nulinės kanalizacijos įrengimui pasirinkome MegaPlast ir Pipelife vamzdžius. Pagrindinė šaka, - 160mm diametro vamzdis. Klozetams ir bide skirtas 110mm diametras. Plautuvėms panaudoti 50mm diametro vamzdžiai. Nulinės kanalizacijos schemutė: Darbai vyko sparčiai ir sklandžiai. Visi vamzdžiai buvo pakasti po rostverku, jo nepažeidžiant, tik išvadas į lauką kirto apšiltinimo "sijoną" maždaug 70cm gylyje po žeme. Išalas jau išėjęs, tačiau šiaurinėje pusėje, kur numatytas išvedimas į lauką, ten kur nebūna saulės, su juo dar teko pakovoti ir pasitelkti į pagalbą netgi perforatorių. Aukščiausias taškas - plautuvė virtuvėje: Aukščiausias taškas nuvestas pajungti į pagrindinę trasą. Pagrindinė trasa eina tiesiai per koridoriaus vidurį. Į j