Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Skylė stoge

Iki Naujųjų išsimūryti kamino nespėjome, nes dar nebuvo gegnių įtvirtinimui. Vėliau, atslinkus šalčiams, to padaryti negalėjome, nes keramikinių indėklų klijavimui reikalinga pliusinė temperatūra.
Židiniui pasirinkome Schiedel Absolut kaminą. Apie tai rašyta čia: Kaminas energetiškai efektyviame name
Kamino komplektą atsigabenome dar sausio 18d. ir kantriai laukėme atšilimo.

Absolut blokeliai turi integruotą pašiltinimą, tačiau ortakio dalis, kuri pribetonuojama prie kamino bazęs, pašiltinimo neturi. Nevisiškai racionalus Schiedel konstruktorių sprendimas, yra kur patobulėti.



Termoblokelis panačios struktūros kaip įprastas, tačiau medžiaga kitokia, - jis ženkliai lengvesnis.


Sausio 25d. lauke pliusas, - skubame mūryti aukščiausią namo dalį.
Sumontuoti kaminą sutariau su UAB "Graniteka" vyrais. Pasak Schiedel atstovų, jie turi patirties tokių kaminų montavime.
Sumontuojama kamino bazė.


Porėtus blokelius, naudojamus iki perdangos-termoblokelio, papildomai aptinkavome, - bus sandaresni. Palyginimui netinkuotas ir sumūryti tinkuoti blokeliai.



Pirmąją dieną kaminas buvo išmūrytas iki perdangos. Sienoje paruoštos skylės židinio ortakiui ir pajungimui į kaminą. Termoblokelis bus perdangos apšiltinimo sluoksnyje. Kamino dalį tarp perdangos ir gegnių vėliau planuoju papildomai apšiltinti.




Sekančią dieną, nors oras ir baisus, merkia lyg duše, tačiau vyrai iškelia likusią kamino dalį, - galima bus tęsti stogo dengimą. Kaminas buvo mūrijamas sutvirtinimui naudojant 8mm diametro armatūrą, kuri įstatoma į tam skirtas 4 ertmes blokeliuose ir užbetonuojama. Pats kaminas bus įtvirtinamas apspaudžiant kieta vata perdangos rėme, bei specialiu laikikliu tarp gegnių.



Pirmadienį, sausio 29 dieną, kaminas baigtas. Galėsime užsibaigti stogą.
Sudėtos ortakio išvalymo durelės.


Užsandarinta ir užtinkuota dūmtraukio anga.


Kaminas įtvirtintas tarp gegnių spec. Schiedel laikikliu. Jį pavyko nupirkti pigiau, nei įprasta kaina, iš žmogaus, kuriam jis atliko.



UAB "Graniteka" vyrams 10/10. Dirbo sparčiai ir tvarkingai, lietui merkiant, nes trauktis nebuvo kur, - sinoptikai vėl prognozuoja šalčius.


Tolimesni kamino apdirbimo darbai atiteko stogdengiams.
Aplipdėme kaminą difuzine plėvele ir Shiedel sandarinimo paketu difuzinei plėvelei. Vėliau šis apsukimas dar bus pažemintas-pripjautas ir viskas kruopščiai užsandarinta prilydant bituminę dangą.



Užsisakiau tokio tipo deflektorių:

 
Jį gavus reikės sugalvoti, kaip gražiai ir patikimai pritvirtinti prie esamos kūginės užbaigimo detalės. Tai bandysiu pasidaryti pats.


Kaminas patikimai užsandarintas bitumine danga.


Prieš apskardinant kamino išorinę dalį, ją apšiltinome 3cm storio priešvėjine vata. Nors yra termoblokelis, šiltinsis kamino dalis tarp perdangos ir stogo, bet nusprendėme pašiltinti ir lauke esančią dalį, - blogiau tikrai nebus o medžiagų sąnaudos minimalios.
Apšiltintas kaminukas. Iš arčiau foto nepadariau, - neturėjau galimybės užlipti ant stogo.


Kaminukas jau apskardintas. Nuotraukoje dar nebaigta tvarkyti apatinė dalis, - skardos prie šiferio.

Iš viršaus, kad vanduo nepasipustytų po šiferiu, skarda uždėta nuo pat kraigo iki kamino. Visur, kur reikalinga sudėtos izoliacinės juostos.





O čia kaminukas iš toliau, šiek tiek matosi jo apačios apskardinimas.


Pinigai, pinigėliai... Tirpsta jie kaip šiųmetinis sniegas...
6 metrų Schiedel Absolut (D160mm su ortakiu) kamino komplektas bei termoblokelis - 1600€
Kamino išmūrijimas - 420€
Papildomai dar pirkau:
Schiedel kamino tvirtinimo tarp gegnių mazgas - 95€ (įprasta kaina 157,3€)
ABS garo izoliacijos sandarinimo paketas (bus reikalingas, kai sandarinsime lubas) - 65€






Komentarai

  1. Kaip suprantu buvo klijuojama "guma" aplink kamina nes tas sijonas aplink kamina tai lietaus nesustabdo. Gaila, kad nuotrauku nera, kaip padare virsu, nes ten pats svarbiausias mazgas tarp kamino ir siferio.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nesupratau del gumos. Pats kaminas aplydytas bitumine danga. Tokia pati ir po siferiu. Vandeniui pabegus, jis nubega jei ne siferiu, tai bitumuotu pagrindu.
    Kamino plieninis dangtis su bortais yra siektiek pakeltas. Is apacios pro krastus oras patenka i ortaki. Uzdejus konusine detale, lietus gales patekti tik i kamina, jei deflektorius neapsaugotu. Bet apacioje bus pajungimas i kanalizacija. Pro virsu vandeniui patekti daugiau nera kur, nebent lytu is apacios virsun ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jei "gumas" turite omenyje sitoki sandarinima formuojant siferio bangas, tai taip, detos
    https://m.youtube.com/watch?v=lja1t0myjvE

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki, is nuotrauku kilo klausimas, kur bega vanduo tekantis nuo virsaus siferiu? Ar ne tiesiai ant difuzines po visu apskardinimu patekedamas

    G.A.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Po siferiu yra ne difuzine plevele, o osb pagrindas dengtas prilydoma bitumine danga. Difuzine yra zemiau, po oro tarpo. Apie stogo "buterbroda" rasyta stogo irase.
      O po kamino skardomis, kurios dengia siferi, sudetos ir isformuotos kamino sandarinimo juostos, panasiai kaip parodyta sioje nuorodoje https://m.youtube.com/watch?v=lja1t0myjvE

      Panaikinti
    2. Paprasciausia smulkiai visu momentu nufotografuoti nepavyksta, nes as nebunu nuolat statybose, darba turiu ;) Uzvaziuoju perpiet, pasiziuriu kaip sekasi, apsitariam kas ir kaip toliau bus daroma. Pafotografuoju tiek, kiek tuo momentu buna padaryta. Po darbo kolkas dar tamsoka, foto normalesniu padaryt neiseina

      Panaikinti
    3. Vėliau, kai lipsiu ant stogo montuoti deflektoriu, padarysiu apatinės dalies apskardinimo foto ir visiems bus aiškiau ;)

      Panaikinti
    4. Vistiek virsutine skarda nepakista po stogo danga man nepatiktu, vanduo tiesiog specialiai nuvedamas po siferiu, nematau logikos. Nebent nuotrauka kazkur labai apgauna (;

      Panaikinti
    5. Viskas ten gerai, niekas po siferiu nepabegs. Kai lipsiu ant stogo, padarysiu foto

      Panaikinti
  5. Sveiki,
    pas mane projekte kaminas numatytas kampe, vidinių pertvarų sienas remiant į kaminą. Pas jus kaminas pamūrytas šalia vidinių pertvarų. Ar yra kokių niuansų kad taip mūrijot kaminą ? Beje, kokie atsiliepimai apie Absolut kaminą ? Ar užtektinai paduoda oro į krosnelę ? Kam naudojate ventiliacijos angą ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaminas murijamas neglaudziant prie sienu. Ten liko apie 2cm tarpeliai, kuriuos veliau uzpuciau karsciui atspariomis putomis. Viena salia kamino einanti siena pas mus nesancioji. Vieta kaminui buvo pasirinkta patogiausia musu manymu zidiniui "uzmaitinti", jokiu specifiniu kriteriju.
      Ventiliacijos anga skirta oro padavimui i krosnele. Pats kaminas labai geras, ka parode ir termovizija. O kaip trauks, pamatysim krosni pajunge ;)

      Panaikinti
  6. Taip supratau, kad Absolut kaminas ir be ventiliacijos angos turi integruotą oro padavimą į krosnelę, ar jo neužtenka ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ka turite omeny "integruotas oro padavimas"? Mes rinkomes konkreciai su papildomu ortakiu. Yra ir be ortakiu

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šilumos siurblio oras-vanduo montavimas ir paleidimas

Praėjusią žiemą šildymo įrangos dar neturėjome, taigi patalpas šildėme tepalinio radiatoriaus bei rekuperatoriaus teno pagalba. Apie tai plačiau rašiau čia: Šildome namą neekonomiškai Šildymo reikalai - gruodis Žiema žiemužė - šildymas sausį Pasišildymai vasarį Kovą šildomės rekuperatoriumi Kaip šilumos šaltinis mūsų name, jau projektavimo stadijoje, buvo pasirinktas šilumos siurblys oras-vanduo. Netgi techninę patalpą projektavome tokio dydžio, kad kompaktiškai patalpintume būtent tokio tipo įrenginį. Konkretų šilumos siurblį teko išsirinkti jau komunikacijų vedžiojimo stadijoje, nes reikalingo diametro vamzdelius ir kabelius norėjome pasikloti po žeme, pravesdami po pamatu, kad nepažeistume namo sandarumo. Fotografijų, kaip buvo pakloti vamzdeliai ir kabeliai šilumos siurbliui yra šiame įraše: Darbai įsibėgėja Pirminiame variante rinkomės tarp Mitsubishi ir Nibe šilumos siurblių, norėjome kokybiško ir patikimo įrenginio. Abejų firmų įrenginiai nepigūs, bet tikimės, kad inv

Angokraščių apdirbimas, palangės

Atsilaisvinus apdailininkų brigadai, su kuria buvome sutarę atlikti mūsų trobesio vidaus apdailą, kovo 19d. buvo atsivežti būtiniausi daiktai ir įrankiai, - startavome su vidaus apdailos darbais ;) Pirmame etape, kad būtų galima užsiimti sienų gražinimu, buvo įrenginėjamos lubos ir apdirbti langų angokraščiai. Angokraščių "priauginimui" panaudojome suomišką FINNFOAM kietą XPS. Ant langų profilių užsileido apie 2cm XPS'o. Apačioje buvo paliktas tarpelis palangės įstatymui. Išklijuota anga armuojama ir tinkuojama. Sudedami metaliniai apsauginiai kampai išorinių kampų apsaugai, tiek angokraščiams, tiek sienoms. Toliau sekė špakliavimas ir palangių įstatymas. Palanges pasirinkome vokiškas "Werzalit" laminuotos medžio drožlių plokštės, baltas (pieno baltumo). Turėtų būti pakankamai tvirtos, o kaip ekspluatuosis fakte, - laikas parodys. Aš buvau už kokybiškas baltas plastikines palanges, tačiau šiuo as

Nulinė kanalizacija

Balandžio 9 diena. Orai gražūs ir saulėti. Pradedame darbus jau namo viduje. Iš pat ryto atvyko vaikinai iš AFS Baltic . Jų pagalba numatyta atlikti nemažai darbų, o pats pirmasis, - nulinė kanalizacija. Nulinės kanalizacijos įrengimui pasirinkome MegaPlast ir Pipelife vamzdžius. Pagrindinė šaka, - 160mm diametro vamzdis. Klozetams ir bide skirtas 110mm diametras. Plautuvėms panaudoti 50mm diametro vamzdžiai. Nulinės kanalizacijos schemutė: Darbai vyko sparčiai ir sklandžiai. Visi vamzdžiai buvo pakasti po rostverku, jo nepažeidžiant, tik išvadas į lauką kirto apšiltinimo "sijoną" maždaug 70cm gylyje po žeme. Išalas jau išėjęs, tačiau šiaurinėje pusėje, kur numatytas išvedimas į lauką, ten kur nebūna saulės, su juo dar teko pakovoti ir pasitelkti į pagalbą netgi perforatorių. Aukščiausias taškas - plautuvė virtuvėje: Aukščiausias taškas nuvestas pajungti į pagrindinę trasą. Pagrindinė trasa eina tiesiai per koridoriaus vidurį. Į j