Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Namas auga!

Pasiruošiamieji mūrui darbai aprašyti čia.
Lapkričio 15 dieną buvo atvežti pirmieji Arko blokeliai ir pradėta mūryti pirmoji blokelių eilė.



Kuom man patinka šis statybų etapas? Ogi tuom, kad darbas vyksta santykinai sparčiai. Kasdien matai akivaizdžius pokyčius, ryškėjančius būsimo statinio kontūrus. Tai sukelia nemažai teigiamų emocijų bei entuziazmo. Jei namas būtų dvejų aukštų ir mažesnio užstatomo ploto, sienų augimas į ūgį būtų dar spartesnis.
Jau per pirmą pusdienį buvo išmūryta išorinių sienų pirmoji eilė ir pradėta mūryti viena iš vidinių nešančiųjų sienų.
Vizualus skirtumas tarp Arko M24 ir M18:


Patys Arko M24 ir M18 blokeliai viršuje turi dvi kiaurymes, tačiau iš kitos pusės kiaurymių gerokai daugiau.



M12 blokelyje kiaurymės kiek kitokios:



Nors Arko labai stiprūs blokeliai, tačiau paletėse pasitaiko pavieniai blokeliai su įtrūkimais, juos geriau sunaudoti įterpimams:



Pirmosios mūro eilės ir kampai:


Mūrijimui-klijavimui naudojamas Sakret GMS M10 stiprumo klasės mišinys.


Sienų sujungimai daromi įleidžiant su prasikeitimu blokelius kas antroje eilėje.


Visos vertikalios platesnės siūlės ties įleistais ir nepilnais kompensaciniais blokeliais užtepamos-įtrinamos mūrijimo mišiniu iš išorės ir vidaus.



Įdomesnis sujungimas, "kryžius", prakeičiant-įleidžiant blokelius. Prie šorinės namo sienos M24 prijungta M24 garažo siena ir M18 vidinė siena:


Blokų suklijavimo siūlės gaunasi labai plonos, 2-3mm:



Tris vidurines pertvarėles iš M12 jungsime prie išorinių sienų specialiomis metalinėmis plokštelėmis (nuotraukoje matomos kolkas užlenktos, iki pertvarų mūrijimo) .


Lapkričio 18d. rytas, šeštadienis, dvi su puse dienos mūrijimo darbų, - praktiškai jau visur išorėje pasiektas langų apačios lygis. Dirba 3 žmonių brigada. Dviese mūrija ir vienas ruošia blokelius, mišinį. Ilgiausia trunka pirmosios eilės išmūrijimas. Kitos eilės rikiuojamos tikrai sparčiai. Reikia nesusivėlinti ir ramiai jau šį savaitgalį apsimąstyti stogo dengimo reikalus.




Tos pačios dienos vakare, po trejų su puse mūrijimo dienų,  visos išorinės sienos pasiekė langų apačios lygį. Laukiame ateinančios savaitės, - pokyčiai bus dar ryškesni, augs vidinės sienos, atsiras langų angos.







Komentarai

  1. Sveikinu įsibėgėjus. Kol kas ~2 sav. preliminariai šalčių nenusimato, tai manau per tiek laiko mūras bus pabaigtas. Lauksime naujų mūro sienų:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vyksta, vyksta darbas ;) Na siektiek salciu nera baisu, kaip minejau, iki -10 nera bedos, o tokiu salciu kolkas nenusimato. Murijimui, kaip minejo murininkai, negerai yra slapdriba ir pliksala, nes ant ledo blokeliu neguldysi

      Panaikinti
  2. Sveiki, gal galite pasidalinti, kokios muro kainos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nenoreciau viesinti, - susitarimo reikalas, nuo daug aplinkybiu priklauso, uzimtumas, apimtis, kokybiniai reikalavimai. Pasakysiu tiek, ne pigiausios bet ir ne brangiausios, jei lyginti, kas ka siuo metu siulosi Siauliu apskrityje. Skupas moka dukart, isitikinau nekarta per gyvenima ;) Jei norite preliminarios busimo namo samatos, susiraskite samatininka, paskaiciuos pagal projekta, turesite orientyra. Mums jau architektas projekte gana tiksliai pagrindiniu medziagu iseigas suskaiciavo. Po to samdem samatininka, kuris atliko preliminarius skaiciavimus pagal etapus ir darbus.

      Panaikinti
  3. Sveiki, kokia MIDA dejo? Jų būna įvairių modelių.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiksliai nepasakysiu. Reikalavimu nekeliau, tai dejo savo nuoziura. Bendrai esam sutare, jei nesakau konkreciai koki deti, tai nenaudojame nekokybisku dalyku. Pati danga gana stora, sakyciau kokie 5mm bus. Jei jums kazkiek pagelbes, tai ankstesniame irase apie pasiruosima murui yra foto https://lrknamas.blogspot.lt/2017/11/ruosiames-muro-darbams.html

      Panaikinti
    2. Pagal matoma zalia etikete turbut bus Mida Bikroelast. Domiuosi, nes manes irgi laukia sis darbelis, gal skaitytojai gali parekomenduoti kuria MIDA rinktis, sia ar kita?

      Panaikinti
    3. Garantuotai sudejome Mida Bikroelast https://lemora.lt/stogas/stogo-danga/prilydoma-danga/2651-ritinine-stogo-danga-mida-bikroelast

      Panaikinti
    4. Žmona pasidomėjus,išsirinko specialiai pamatams skirta kokybišką prilydomą Icopal dangą. Kai darėm atranką mūrininkų, labai nustebę buvo, ir pagyrė,dėl pasirinkimo. Kas tinka stogui,visai netinka pamatams po mūru. Tuo labiau ką parduoda senukai ir panašios parduotuvės.

      Panaikinti
    5. Lygiai tas pats daiktas, bitumas su SBS, tik gamintojas kitas

      Panaikinti
    6. Mida Bikroelast hidroizoliacines savybes netgi geresnes, pagal EN 1928:2000 butu 100kPa pries 60kPa

      Panaikinti
    7. Bet muro apsaugai nuo kapiliarines dregmes is rostverko pilnai pakanka ir zemesniu hidroizoliaciniu savybiu, taip kad teisingas pasirinkimas, nebent kaina brangesne ;)

      Panaikinti
  4. Mūro hidroizoliacijai dažniausiai deda paprasčiausią polietileno plėvelę kaip Confol Alfa 300 (populiariausias sprendimas Lietuvoje). Bet tai nelabai svarbu, nes aukštesnių klasių betonas pats iš savęs nelaidus vandeniui, dažnai būna C20/25 betonas W8, o aukštesnės stiprumo klasės ir W10 (hidrotechninis betonas) . Tokiame betone vanduo giliau 2 cm neįsigeria, jei būtu kitaip armatūra surudytu, būna ir hidroizoliacijos cemento pagrindu.
    Ta hidroizoliacija svarbiau jei betonas prastas, kapiliarai tada traukia vandenį.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Čia ne reklama, bet kaip būna po n metų su prekybų centrų danga.
    http://lt.lt.allconstructions.com/portal/categories/70/1/0/1/article/18248/pamatu-hidroizoliacija-klaidos-medziagos-technologijos

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šį straipsnį panašu, kad parašė eilinis statybinių medžiagų vadybininkas lietuvoje, kuriam nei atstovaujama kompanija nei jo vardas nerūpi, ieško kaip pagasdinti, kad tik bet ką parduoti ir gauti procentą. Nuotraukose pasekmės nevisai su šiuo reiškiniu susijusios, t.y. daugiau dėl garų varžos, užšalimo ciklų poveikio.
      Jūsų abiem atvejais hidroizoliacija gera, tik noriu pasakyti, perdaug savo atveju ją sureikšminat.

      Panaikinti
    2. paskutinė straipsnio nuotrauka "geriausia", kur mūrina baloj :)

      Panaikinti
  6. Mane šiek tiek nustebino M24 pasirinkimas išorinei sienai. Arko M18 pilnai užtenka mūrijant 2-3 aukštų pastatus. Pas save M24 dėjau tik nešančiai sienai, ant kurios remiasi 2 perdengimo plokštės.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O M24 blogi netinka? :D Palanges bus gilesnes ;)

      Panaikinti
    2. Tai kaip ir tinka, bet 1/3 brangesni, tiek pat sunkesni, o naudos iš to- nėra :)

      Panaikinti
    3. Na kaip nera naudos? Taigi sakau, zmona nori gilesniu palangiu :D Nepatenkinta moteris namie butu dyyydelis blogis, tai nauda yra tikrai didele ;) :D

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šilumos siurblio oras-vanduo montavimas ir paleidimas

Praėjusią žiemą šildymo įrangos dar neturėjome, taigi patalpas šildėme tepalinio radiatoriaus bei rekuperatoriaus teno pagalba. Apie tai plačiau rašiau čia: Šildome namą neekonomiškai Šildymo reikalai - gruodis Žiema žiemužė - šildymas sausį Pasišildymai vasarį Kovą šildomės rekuperatoriumi Kaip šilumos šaltinis mūsų name, jau projektavimo stadijoje, buvo pasirinktas šilumos siurblys oras-vanduo. Netgi techninę patalpą projektavome tokio dydžio, kad kompaktiškai patalpintume būtent tokio tipo įrenginį. Konkretų šilumos siurblį teko išsirinkti jau komunikacijų vedžiojimo stadijoje, nes reikalingo diametro vamzdelius ir kabelius norėjome pasikloti po žeme, pravesdami po pamatu, kad nepažeistume namo sandarumo. Fotografijų, kaip buvo pakloti vamzdeliai ir kabeliai šilumos siurbliui yra šiame įraše: Darbai įsibėgėja Pirminiame variante rinkomės tarp Mitsubishi ir Nibe šilumos siurblių, norėjome kokybiško ir patikimo įrenginio. Abejų firmų įrenginiai nepigūs, bet tikimės, kad inv

Angokraščių apdirbimas, palangės

Atsilaisvinus apdailininkų brigadai, su kuria buvome sutarę atlikti mūsų trobesio vidaus apdailą, kovo 19d. buvo atsivežti būtiniausi daiktai ir įrankiai, - startavome su vidaus apdailos darbais ;) Pirmame etape, kad būtų galima užsiimti sienų gražinimu, buvo įrenginėjamos lubos ir apdirbti langų angokraščiai. Angokraščių "priauginimui" panaudojome suomišką FINNFOAM kietą XPS. Ant langų profilių užsileido apie 2cm XPS'o. Apačioje buvo paliktas tarpelis palangės įstatymui. Išklijuota anga armuojama ir tinkuojama. Sudedami metaliniai apsauginiai kampai išorinių kampų apsaugai, tiek angokraščiams, tiek sienoms. Toliau sekė špakliavimas ir palangių įstatymas. Palanges pasirinkome vokiškas "Werzalit" laminuotos medžio drožlių plokštės, baltas (pieno baltumo). Turėtų būti pakankamai tvirtos, o kaip ekspluatuosis fakte, - laikas parodys. Aš buvau už kokybiškas baltas plastikines palanges, tačiau šiuo as

Nulinė kanalizacija

Balandžio 9 diena. Orai gražūs ir saulėti. Pradedame darbus jau namo viduje. Iš pat ryto atvyko vaikinai iš AFS Baltic . Jų pagalba numatyta atlikti nemažai darbų, o pats pirmasis, - nulinė kanalizacija. Nulinės kanalizacijos įrengimui pasirinkome MegaPlast ir Pipelife vamzdžius. Pagrindinė šaka, - 160mm diametro vamzdis. Klozetams ir bide skirtas 110mm diametras. Plautuvėms panaudoti 50mm diametro vamzdžiai. Nulinės kanalizacijos schemutė: Darbai vyko sparčiai ir sklandžiai. Visi vamzdžiai buvo pakasti po rostverku, jo nepažeidžiant, tik išvadas į lauką kirto apšiltinimo "sijoną" maždaug 70cm gylyje po žeme. Išalas jau išėjęs, tačiau šiaurinėje pusėje, kur numatytas išvedimas į lauką, ten kur nebūna saulės, su juo dar teko pakovoti ir pasitelkti į pagalbą netgi perforatorių. Aukščiausias taškas - plautuvė virtuvėje: Aukščiausias taškas nuvestas pajungti į pagrindinę trasą. Pagrindinė trasa eina tiesiai per koridoriaus vidurį. Į j