Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

PVC-vinilinių grindų įrengimas

Apie tai, kodėl pasirinkome PVC dangą grindims, daug kalbėti nesinori. Domėjausi, kokia danga būtų optimalu šildomoms grindims dar tuo metu, kai tik kilo mūsų namo sienos. Diskutuoti galima tikrai daug, kiekvienas randa argumentų savo pasirinkimams.
Jei trumpai, mano nuomone, atspariausia ir geriausiai perduodanti šilumą būtų keramikinė danga, t.y - keraminės plytelės. Tačiau gyventi "vonioje" nesinorėjo. Yra dar ir kitų "subjektyvių" tokios dangos minusų, - dūžtančios nukritusios lėkštės ir puodeliai, juntamas "kietumas" ir "šaltumas".
Antra "pagal gerumą" būtų PVC-vinilinė danga, - gerai perduoda šilumą, atspari dėvėjimuisi, nereikli priežiūrai, turi malonaus "minkštumo". Ją ir pasirinkome.
Kitų dangų variantų net nebesvarstėme. Įprastos laminuotos grindys, - lai lieka bute. Nors ir yra pakankamai atsparių, tačiau tokių jau ir kaina nebepatraukli. Be to, tokios dangos šilumos laidumas prastas.
Parketas, - šilumos laidumas prastas, reikalinga reguliari priežiūra, gana greitas dėvėjimasis, - labiau stereotipiniai sentimentai praeičiai ir "natūralumui", nei realus optimalus komfortas ir praktiškumas.
Pasiklausinėjus rekomendacijų ir atsiliepimų, pasirinkome GERFLOR gamintojo dangą. Pagal atsparumą dėvėjimuisi šis gamintojas gamina 3 dangų tipus:
Creation 30 - gyvenamoms patalpoms (EU klasė 23/31).
Creation 55 - biurams, viešbučiams (EU klasė 33/42)
Creation 70 - parduotuvėms ir kitoms padidinto "apkrovimo" patalpoms (EU klasė 34/43)
Pasirinkome padidinto atsparumo Creation 55 dangą. Kainą pavyko išsiderėti neblogą - apie 19€ už kvadratą. Derėjomės su "IRIS" ir "DUBINGIAI". Kiek geresnė kaina buvo "Dubingiai" pasiūlyme, be to su jais dirbančių meistrų įkainiai buvo mažesni. Sutarta grindų dangos kaina - 18,7€/kv (Mindaugas 8 686 90228). Viskas pristatyta laiku, bendravimas vyko sklandžiai.


Tokių grindų įrengimo kaina su įrengimo medžiagomis (išlyginamasis sluoksnis 3-5mm, klijai) šiuo metu svyruoja ~12€/kv.
Taip nutiko, kad mums grindis teko įrenginėti pačioje karantino pradžioje. Sutarta darbų pradžia buvo trečiadienis, tačiau jau pirmadienį buvo paskelbtas karantinas. Kilo sumaištis, - parduotuvės uždarytos, poreikis nemažas, bet dar nesustyguota internetinė prekyba. Nusprendėm medžiagas susiorganizuoti patys. Čia vėlgi pagelbėjo Mindaugas iš "Dubingių", - susiskambinome, susakėme, kiek ir ko reikia ir trijų dienų bėgyje medžiagos buvo pristatytos į objektą.
Dėl streso naudojamų medžiagų charakteristikų nebesinagrinėjome, tiesiog pagal meistrų rekomendacijas užsakėme tuos mišinius, kurie jų darbe pasitvirtino kaip tikrai kokybiški. Norint sutaupyti tikrai galima rasti pigesnių alternatyvų (meistrai, siūlantys paslaugą iškart su įrengimo medžiagomis būtent tokias alternatyvas ir renkasi).
Mūsų įrenginėjamiems 116 kvadratinių metrų prireikė:
Išlyginamasis mišinys Uzin NC 146 25kg - 27 maišai
Remontinė masė Uzin NC 182 20kg - 2 maišai
Gruntas Uzin PE 350 10kg - 1vnt
Klijai Uzin KE 2000 S 14kg - 3vnt



Įrengimo medžiagų kaina gavosi nemaža, ~660€. Tai sudaro ~5,7€.kv grindų ir šiektiek pabrangino numatytus grindų įrengimo kaštus. Darbų kainos be įrengimo medžiagų šiuo metu ~3€/kv išlyginamojo sluoksnio įrengimui ir ~6€/kv dangos suklijavimui.
Apie pačius įrengimo darbus...
Grindinį šildymą įrengimo darbų išvakarėse atjungėme.
Pirmiausia buvo suformuotos "pakylos" tarp skirtingų grindų dangų, t.y. padaryti "privedimai prie grindinių plytelių vonios kambariuose, kad perėjimas iš vienos dangos tipo į kitą būtų maksimaliai sklandus ir nereikėtų jokių jungiamųjų profilių.


Tada tiesiog maišomas išlyginamasis mišinys ir tolygiai, nuo tolimiausių patalpų einant link lauko durų, voluojant specialiu šepečiu, paskleidžiamas visu grindų paviršiumi.



Išlyginamojo sluoksnio išpylimas užtruko beveik visą darbo dieną. Grindys tapo idealiai lygios, gulsčiuką galima dėti betkurioje vietoje. Tiesa, kai kur buvo įdubimų ir iškilimu, bet jie "sutvarkomi" prieš dangos klijavimą.







Išlyginamasis pilnai išdžiūvo ir drėgmė name normalizavosi per 3-4 paras. Rekuperatorius tuo metu dirbo beveik maksimaliu pajėgumu.
Sekantis darbų etapas, pašalinus "spuogus" ir užtaisius duobutes, suklijuoti dangą. Pats procesas atrodo gana nesudėtingas, ypač kai jį atlieka įgudę meistrai. Tiesiog namažame plote mentele tolygiai paskleidžiami klijai ir ant jų klojamos bei prispaudžiamos vinilinės lentelės.






Tiesa, po to suklijuotas plotas dar pravažinėjamas štai tokiu voleliu:


Nors viskas atrodo gana paprasta, tačiau yra vietų, kuriose būtinas didesnis kruopštumas. Tai būtų privedimo prie plytelių siūlės, privedimai prie terasinių langų bei lauko durų slenksčio. Pas mus šios vietos padarytos puikiai, nereikės sukti galvos apie jokius uždengimo profilius, pakaks siaurytės silikono siūlės.





Išklijavimas truko pilną darbo dieną. Pasak meistrų, taip sparčiai darbas ėjosi todėl, kad labai sėkmingai išsidėliojo ir sugulė lentelės, nereikėjo pjaustyti jokių siaurų "makaronų".
Meistrus galiu drąsiai rekomenduoti, - susistygavusi dviejų žmonių komanda. Dirba pagrinde pajūrio krašte, bet važiuoja padirbėti ir gerokai toliau. Kam aktualu, kontaktuokite su Edvinu, tel.: 8 603 83975


Komentarai

  1. Gal ir neblogai dviese per diena uzdirbo 1000eur:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Užsiimkit ir jus :)
      Patikslinsiu, dvi dienas dirbo. Viena - islyginamajam, antra - suklijavimui ;)

      Panaikinti
    2. Na pirma diena irgi gi ne uz dyka dirbo?:) parketa deda po 6eur/kv. Cia kazkokia guma uz 12eur. Visiskas absurdas

      Panaikinti
    3. islyginamasis 3€/kv, gumos klijavimas 6€/kv. Smagu, kad randat, kas jums padaro viska labai pigiai ;)

      Panaikinti
    4. O negalvojote apie click sistemos vinilinę dangą? Tokią ir pačiam pasikloti ne problema.

      Panaikinti
    5. Ne, nesvarsciau, tiesiog paciam bandyti daryti nera laiko, nors manau, laiko turint tai visiskai imanoma, kad ir be click sistemos. Pilna informacijos internete, kas ir kaip turetu buti daroma, laiko turint butu galima neskubant krapstytis ;)

      Panaikinti
  2. O galit man paaiskint kuom skiriasi ta danga nuo linoliaumo?!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei turit omeny ta dar sovietmeciu naudota minksta danga, tai skiriasi sudetim ir is to kylanciomis savybemis, kaip tvirtumas ir atsparumas devejimuisi. Reiketu salone pasiciupinet pavyzdzius, o dar geriau butu bent gyvai pamatyt, pavaiksciot jau isklota danga.

      Panaikinti
    2. Kazkada domejausi sitom dangom. Is esmes tai tas pats produktas, tik linoleumas yra gaminamas maisant naturalius produktus (lino aliejus, spygliuociu derva, klintis, pigmentai ir pan.), o viniline danga pagrinde sudaro vien plastmase. Linoleumas nekaupia statinio kruvio, pasizymi antibakterinemis savybemis, o viniline danga pigesne, lengviau paklojama ir tvirtesne.

      Panaikinti
  3. Puiku. Nesigailesit pssirinke pvc. Mums rudeni bus metai kaip yyvenam tobulesnes dangos nebuciau isivaizdaves. Ateiti deciau ir duso kabinose;) dabar plyteles. Nors vonios wc viniline danga. Patogi, praktiska, maloni, krenta zaislai daiktai nieko nesimato;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mes dejomes Moduleo Belgiskas. Manau Jusu irgi ne ka prastesnes nes gamintoju teisingu ne vienas;)

      Panaikinti
    2. Tikiu, kad teisingai pasirinkom. Jau tiek per tuos 3 statybu metus internete ir gyvai geru atsiliepimu is susidejusiu prisiklausiau, kad net nedristu abejot :D Rinkomes ir mes is moduleo, taciau parode ir gerflor kataloga ir kaip tycia zmonai spalva is jo labiausia patiko :D

      Panaikinti
    3. Svarbu mūsų moterys būtų patenkintos ;))

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šilumos siurblio oras-vanduo montavimas ir paleidimas

Praėjusią žiemą šildymo įrangos dar neturėjome, taigi patalpas šildėme tepalinio radiatoriaus bei rekuperatoriaus teno pagalba. Apie tai plačiau rašiau čia: Šildome namą neekonomiškai Šildymo reikalai - gruodis Žiema žiemužė - šildymas sausį Pasišildymai vasarį Kovą šildomės rekuperatoriumi Kaip šilumos šaltinis mūsų name, jau projektavimo stadijoje, buvo pasirinktas šilumos siurblys oras-vanduo. Netgi techninę patalpą projektavome tokio dydžio, kad kompaktiškai patalpintume būtent tokio tipo įrenginį. Konkretų šilumos siurblį teko išsirinkti jau komunikacijų vedžiojimo stadijoje, nes reikalingo diametro vamzdelius ir kabelius norėjome pasikloti po žeme, pravesdami po pamatu, kad nepažeistume namo sandarumo. Fotografijų, kaip buvo pakloti vamzdeliai ir kabeliai šilumos siurbliui yra šiame įraše: Darbai įsibėgėja Pirminiame variante rinkomės tarp Mitsubishi ir Nibe šilumos siurblių, norėjome kokybiško ir patikimo įrenginio. Abejų firmų įrenginiai nepigūs, bet tikimės, kad inv

Angokraščių apdirbimas, palangės

Atsilaisvinus apdailininkų brigadai, su kuria buvome sutarę atlikti mūsų trobesio vidaus apdailą, kovo 19d. buvo atsivežti būtiniausi daiktai ir įrankiai, - startavome su vidaus apdailos darbais ;) Pirmame etape, kad būtų galima užsiimti sienų gražinimu, buvo įrenginėjamos lubos ir apdirbti langų angokraščiai. Angokraščių "priauginimui" panaudojome suomišką FINNFOAM kietą XPS. Ant langų profilių užsileido apie 2cm XPS'o. Apačioje buvo paliktas tarpelis palangės įstatymui. Išklijuota anga armuojama ir tinkuojama. Sudedami metaliniai apsauginiai kampai išorinių kampų apsaugai, tiek angokraščiams, tiek sienoms. Toliau sekė špakliavimas ir palangių įstatymas. Palanges pasirinkome vokiškas "Werzalit" laminuotos medžio drožlių plokštės, baltas (pieno baltumo). Turėtų būti pakankamai tvirtos, o kaip ekspluatuosis fakte, - laikas parodys. Aš buvau už kokybiškas baltas plastikines palanges, tačiau šiuo as

Nulinė kanalizacija

Balandžio 9 diena. Orai gražūs ir saulėti. Pradedame darbus jau namo viduje. Iš pat ryto atvyko vaikinai iš AFS Baltic . Jų pagalba numatyta atlikti nemažai darbų, o pats pirmasis, - nulinė kanalizacija. Nulinės kanalizacijos įrengimui pasirinkome MegaPlast ir Pipelife vamzdžius. Pagrindinė šaka, - 160mm diametro vamzdis. Klozetams ir bide skirtas 110mm diametras. Plautuvėms panaudoti 50mm diametro vamzdžiai. Nulinės kanalizacijos schemutė: Darbai vyko sparčiai ir sklandžiai. Visi vamzdžiai buvo pakasti po rostverku, jo nepažeidžiant, tik išvadas į lauką kirto apšiltinimo "sijoną" maždaug 70cm gylyje po žeme. Išalas jau išėjęs, tačiau šiaurinėje pusėje, kur numatytas išvedimas į lauką, ten kur nebūna saulės, su juo dar teko pakovoti ir pasitelkti į pagalbą netgi perforatorių. Aukščiausias taškas - plautuvė virtuvėje: Aukščiausias taškas nuvestas pajungti į pagrindinę trasą. Pagrindinė trasa eina tiesiai per koridoriaus vidurį. Į j