Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Name tupi "sargas" ir jau turime 220V

Na va, namo sargas jau budi ;)



Kaip viskas vyko? Elektros ir saugos sistemos laidynas buvo išvedžiotas dar prieš įrenginėjant grindis ir tinkuojant sienas. Šiuo metu, bebaigiant įrengti rekuperacinę sistemą, atsilaisvino elektros ir saugos instaliaciją įrenginėje vyrai. Pats laikas susimontuoti saugiklių skydinę, įsistatyti keletą rozečių namo viduje, kad nebereiktų "žaisti" su prailgintuvais, bei paleisti namo saugos sistemą, kad miegas būtų ramesnis :)
Išvedžiojus elektros instaliaciją, saugiklių skydinės atrodė taip:


Pradedami surinkinėti saugiklių blokai.




Mažesnė skydinė, kuri kolkas nesurinkinėjama, skirta interneto-ryšių kabelių sujunginėjimui. Ji bus sutvarkyta jau atlikus apdailą.
Surinkinėjama ir signalizacija.



Laikinoji elektros įvado dėžutė iškeliauja į kitas statybas.


Įvadas jungiamas į ESO pastatytą dėžutę.


Elektra jau "pristatyta" tiesiai į namą. Lauke ištampytų prailgintuvų era baigėsi. Visuose namo kambariuose padarytos laikinos rozetės, kad meistram būtų patogiau darbuotis. Tikrosios bus sumontuotos jau atlikus apdailą.


Štai jau mirksi namo sargo "akis" :)


Signalizacija kolkas valdoma skambučiais ir sms. Tam paimta SIM kortelė iš Tele2 su planu skirtu signalizacijoms (2000sms). Šiuo metu tokios kortelės kaina 1,75€/mėn. Vėliau, jei atsiras poreikis, bus galima padaryti signalizacijos valdymą per telefoninį apps'ą.
Trumpas grįžimas prie ankstesnio mano įrašo apie dūmų detektorių. Pačioje instaliacijos pradžioje, kai vyrai vedžiojo elektros ir signalizacijos laidynus, prašiau, kad padarytų viską, kas reikalinga, nes pats aš nebuvau įsigilinęs į šių reikalų niuansus ir laiko gilinimuisi neturėjau. Vyrai netik davė patarimų, ką man reikia pasidaryti, bet ir pasirūpino, kad visose patalpose būtų išvedžioti kabeliai priešgaisrinei apsaugai. Štai šie raudoni laideliai :)


Gal vyrai ir minėjo man apie tai, bet aš tikrai pamiršau, tačiau faktas, kad šis klausimas mano name jau buvo išspręstas ;)
Darbus atliko ta pati komanda, kurios patarimais, darbo kultura ir kokybe likau labai patenkintas. Kontaktinis komandos asmuo: Vacys 8 603 01233 (Šiauliai).

Komentarai

  1. Gal galima plačiau apie Tele2 planą skirtą signalizacijoms? Kažkaip neužmačiau tokio :O

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Planas nėra pristatomas taip viešai. Nuvažiavęs paprašiau kortelės signalizacijai (meistrai buvo nusakę ko prašyti). Tai vadybininkas žinojo, ko man reikia. Savitarnoje matau plano pavadinimą M2M2. Kaina 1,75€/mėn. Vadybininkas sakė, kad priklauso 2000 nemokamų sms

      Panaikinti
    2. Teledema is po stalo turi pareiguno plana, uz 1eur neriboti pokalbiai ir SMS, plius dar galima uz papildoma 1eur - 2GB duomenu pasimt.

      Panaikinti
  2. Nematau kas per centrale, jei paradox'as, tai i centrale suvedi APN'a operatoriaus, pasijungi duomenu i kortele, parsisiunti INSITE GOLD apps'a per androida, arba http://www.paradox.com/Download/Babyware valdymui per PC ir kuo puikiausiai galima viska valdyti internetu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal galima plačiau? Ko gero tam reikia turėti IP modulį?

      Panaikinti
    2. Jei yra prie centrales internetas tai IP moduliuka toki va pasijungi: http://www.arevita.lt/paradox-apsaugos-sistema/spectra/spectra-moduliai/IP150-tinklo-modulis , uzjungi laida ir nieko net daryti nebereikia, pasigauna viska automatiskai i androido app'as suvedus centrales serijini.

      O jei interneto namie nera sitas moduliukas: http://www.arevita.lt/paradox-apsaugos-sistema/spectra/spectra-moduliai/PCS250G-GPRS-pranesim%C5%B3%20ir%20duomenu-perdavimo-modulis per mobilius duomenis viskas vaziuoja. Siuo atveju reikia i centrale operatoriaus APN'a suvest.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šilumos siurblio oras-vanduo montavimas ir paleidimas

Praėjusią žiemą šildymo įrangos dar neturėjome, taigi patalpas šildėme tepalinio radiatoriaus bei rekuperatoriaus teno pagalba. Apie tai plačiau rašiau čia: Šildome namą neekonomiškai Šildymo reikalai - gruodis Žiema žiemužė - šildymas sausį Pasišildymai vasarį Kovą šildomės rekuperatoriumi Kaip šilumos šaltinis mūsų name, jau projektavimo stadijoje, buvo pasirinktas šilumos siurblys oras-vanduo. Netgi techninę patalpą projektavome tokio dydžio, kad kompaktiškai patalpintume būtent tokio tipo įrenginį. Konkretų šilumos siurblį teko išsirinkti jau komunikacijų vedžiojimo stadijoje, nes reikalingo diametro vamzdelius ir kabelius norėjome pasikloti po žeme, pravesdami po pamatu, kad nepažeistume namo sandarumo. Fotografijų, kaip buvo pakloti vamzdeliai ir kabeliai šilumos siurbliui yra šiame įraše: Darbai įsibėgėja Pirminiame variante rinkomės tarp Mitsubishi ir Nibe šilumos siurblių, norėjome kokybiško ir patikimo įrenginio. Abejų firmų įrenginiai nepigūs, bet tikimės, kad inv

Angokraščių apdirbimas, palangės

Atsilaisvinus apdailininkų brigadai, su kuria buvome sutarę atlikti mūsų trobesio vidaus apdailą, kovo 19d. buvo atsivežti būtiniausi daiktai ir įrankiai, - startavome su vidaus apdailos darbais ;) Pirmame etape, kad būtų galima užsiimti sienų gražinimu, buvo įrenginėjamos lubos ir apdirbti langų angokraščiai. Angokraščių "priauginimui" panaudojome suomišką FINNFOAM kietą XPS. Ant langų profilių užsileido apie 2cm XPS'o. Apačioje buvo paliktas tarpelis palangės įstatymui. Išklijuota anga armuojama ir tinkuojama. Sudedami metaliniai apsauginiai kampai išorinių kampų apsaugai, tiek angokraščiams, tiek sienoms. Toliau sekė špakliavimas ir palangių įstatymas. Palanges pasirinkome vokiškas "Werzalit" laminuotos medžio drožlių plokštės, baltas (pieno baltumo). Turėtų būti pakankamai tvirtos, o kaip ekspluatuosis fakte, - laikas parodys. Aš buvau už kokybiškas baltas plastikines palanges, tačiau šiuo as

Nulinė kanalizacija

Balandžio 9 diena. Orai gražūs ir saulėti. Pradedame darbus jau namo viduje. Iš pat ryto atvyko vaikinai iš AFS Baltic . Jų pagalba numatyta atlikti nemažai darbų, o pats pirmasis, - nulinė kanalizacija. Nulinės kanalizacijos įrengimui pasirinkome MegaPlast ir Pipelife vamzdžius. Pagrindinė šaka, - 160mm diametro vamzdis. Klozetams ir bide skirtas 110mm diametras. Plautuvėms panaudoti 50mm diametro vamzdžiai. Nulinės kanalizacijos schemutė: Darbai vyko sparčiai ir sklandžiai. Visi vamzdžiai buvo pakasti po rostverku, jo nepažeidžiant, tik išvadas į lauką kirto apšiltinimo "sijoną" maždaug 70cm gylyje po žeme. Išalas jau išėjęs, tačiau šiaurinėje pusėje, kur numatytas išvedimas į lauką, ten kur nebūna saulės, su juo dar teko pakovoti ir pasitelkti į pagalbą netgi perforatorių. Aukščiausias taškas - plautuvė virtuvėje: Aukščiausias taškas nuvestas pajungti į pagrindinę trasą. Pagrindinė trasa eina tiesiai per koridoriaus vidurį. Į j