Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Klinkerio plytelių klijavimas - pradžia

Nusprendėme, kad visą namo fasadą klijuosime klinkerio plytelėmis, nedarydami jokių "lopų" ar kitokių pamarginimų. Bus aiški, klasikinė plytų mūro imitacija.
Plyteles rinko žmona. Nors dabar "madoje" tamsūs fasadai, mes norėjome šviesių plytelių. Iš pradžių bandėme sukontaktuoti su UAB "Klinkera" vadyba, tačiau gal mūsų užsakymas jiems pasirodė neįdomus ar pataikėm ne ant to vadybininko, bet viskas baigėsi po pirminio pasikalbėjimo jų Šiaulių ofise. Pasirinkimo reikalus tvarkyti baigėme su UAB "Alnida"  vadybininku Gediminu. Nors tuo metu jis dirbo REST'os parodoje, tačiau rado laiko ir operatyviai pateikė visą reikiamą informaciją ir pasiūlymus mūsų pageidaujamoje kainų kategorijoje, pagal mūsų preliminarius pageidavimus, elektroniniu būdu bei telefonu. Detales aptarėme ir rankomis sukirtome jam jau grįžus iš parodos i Šiaulius. Jei kam reikės plytelių fasadui, ar kitų prekių iš UAB "Alnida" asortimento, rekomenduoju sukontaktuoti su Gediminu tel.: 8 618 29409 arba email. gediminas@alnida.lt
Išrinktos buvo gana šviesios Feldhaus firmos R941 spalvos ir 240x52x14 išmatavimų plytelės.


Pamatui parinkau paprastesnes, pigesnes ABC Klinkergruppe plyteles, kurioms buvo akcija, nes tiekėjas turėjo likutį. 



Gegužės 17 dieną atvyko klinkerio klijuotojų brigada ir ėmėsi gruntuoti išorines namo sienas, taip versdami namą iš pilko baltu.



Deja, priešpiet darbus nutraukė prasidėjęs lietus. Pabijojome, kad jis nuplaus gruntą. Tačiau popiet buvo atvežtos ir pačios plytelės bei klijai joms, - darbams jau pasiruošta.





Klijai pasirinkti tokie:


Meistrai parodė savo pačių atliktą šių klijų bandymą. Bandyminė plytelė priklijuota prieš dvi dienas.


Vėliau ją šiaip netaip pavyko nuplėšti. Vaizdelis štai toks:


Kampines plyteles naudosime tik lauko palangių formavimui. Kiti kampai bus formuojami kampais supjaunant ir suleidžiant įprastas plyteles.


Pamatų plytelės įdomios, jos lyg sulipusios po dvi ir prieš klijuojant jas reikia perlaužti.


Sekančią dieną namo sienos nugruntuojamos. Prasidės išorės gražinimo etapas.




Popiet, gruntui jau išdžiūvus, sienos nužymimos ir pradedamos klijuoti pirmosios eilės:






Kampų supjovimui vyrai turi liuksiškas stakles.


O štai taip atrodo kampu suleistos klinkerio plytelės.


Kasdien "mūras" vis aukštesnis.






Komentarai

  1. Kampams buciau kampines plyteles naudojas, nes pripjovus gaunasi pats namo kampas nelygus, t.y. kampo vertikale labiau "pabega" ir grozio nepriduoda. Mano akis "uzkliuna" ant tokios smulkmenos.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Neverta tokia smulkmena, pastebima tik is arti, moketi po 2€ uz viena 50mm aukscio kampine plytele

      Panaikinti
    2. Ar pabegs, matysis kai baigs klijuoti ;) Maciau ankstesnius vyru darbus, - tvarkingai padaryta

      Panaikinti
  2. Tokiais tempais rugsėjį jau baldus nešite į kambarius :).
    Stakliukės geros ir meistrai jau pliusą turi kai 45* kampą ne su "bulgarke" pjauna :). Grožį kiekvienas vertina pagal save, o ir susitaupo nemažai. Man tik užkliūna, kad to tarpelio klijuodami neužtepa iškarto siūlių užpildu. Vėliau aš manau užteps, bet bus tik paviršinis sluoksniukas, kuris gali išbyrėti. Prisirinks žiemą vandens ir iššaudys kampai. Ar aptarėte su meistrais šį momentą? O gal aš čia be reikalo problemą keliu :))). Šiaip iš toliau visai nesimato, gal visai neblogas sprendimas :).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ES, matau turite iproti susigalvot beda, paverkti, o veliau paklaust ar tikrai protingai susigalvojot beda :) Pas mane tarpai surievti sausu budu pries 3 ziemas, terliones buvo oi oi.. nei kas ten dabar kastrupa, nei kas ten krenta..

      Panaikinti
    2. Manau, kad vyrai zino ka daro, ne pirmas objektas, butu jau islindusios problemos ir pakoreguota technologija ;) Mes ne Vilniuje, pas mus reputacija reikia labiau saugot, durniaus ilgai nepavoliosi, nes po kurio laiko gali darbu nebetureti ;)

      Panaikinti
    3. O del isikelimo, tai planas chuliganas buvo jau Kaledas name svesti. Kaip bus, pamatysime, - yra siektiek nenumatytu trikdziu ir islaidu pati sklypa tvarkant, kas gali kazkiek pakoreguoti planus. Bet kelsimes tik baige tvarkytis, nes gyvent kur turime, tai bedos nera ;)

      Panaikinti
    4. Robertai, matosi, kad meistrai ne naujokai :). Aš ne kritikuoju, o tiesiog domiuosi, nes pirmą kartą matau ir idėją kaip variantą galvoju pritaikyti sau. Būtų įdomu pamatyti užbaigto su glaistu kampo foto. Pačiam neteko daryti, bet kiek mačiau kaip daro tai klinkerio glaistas šiek tiek stambesnės frakcijos dėl to įdomu kaip užsipildo tas 1-2mm tarpelis.
      Puoduke, iš kur tamsta sprendi, kad tai įprotis? Iš vieno komentaro? Džiaugiuosi su ašarom akyse, kad pas tamstą niekas nekrenta ir netrupa :). Pas patį irgi plytelės klijuotos su 45* pripjovimu? Problemos aš nesugalvojau, o tik norėjau labiau išsiaiškinti visus šios idėjos niuansus. Teko gyvai pakalbėti su Ardex ir Schonox techniniais konsultantais, sudalyvauti seminaruose ir visi patarė siūles lauke daryti minimum 4-5mm. Deja klausiau dėl plytelių klijavimo terasoms, laiptams, o klinkeris buvo neaktualu... Todėl pamatęs Roberto foto su tarpeliu 1-2mm ar kitur visai suglaustas plyteles ir pasidomėjau apie jo meistrų nuomonę šiuo klausimu ir praktinius patarimus. Dabar dėl įdomumo į paiešką suvedžiau "klinkerio plyteliu sliulės storis". Pirmos kelios nuorodos su teiginiais, kad siūlė dėl deformacijų būtina, tai dabar sėdžiu ir verkt norisi... :)))

      Panaikinti
    5. ES nuotykiai > kad mano kukliu įsitikinimu - tarpai čia gerokai didesni nei 1-2mm :)
      Tarpai sprendžiant pagal paties klinkerio plotį ir yra kokie 5mm minimum..

      Taip, klinkeriui fuguoti naudojamas stambesnis, rupesnis glaistas, bet esu mates ir su Ceresit CE43 padarytą fasado dalį..

      Panaikinti
    6. Er Mi, aš apie tarpelius kur supjauta 45* kampas. Ten praktiškai visur susiglaudę ir visai tarpelių kiek matau nėra. Nesidomėjau kiek kainuoja klinkerio glaistas, bet net bijau pagalvoti kiek kainuotų padaryti Ceresitu CE 43 tokio storio siūles :))).

      Panaikinti
    7. Aš linkęs manyti, kad tie plyšeliai supjautuose kampuose nebus fuguojami, tai techniškai neįmanoma. Bet jei jie liks tik supjauti ir suglausti, neįžvelgiu tame jokios bėdos.

      Panaikinti
    8. ES nuotykiai > na žmogui reikėjo greit ir kokybiškai, ir nors ten sienelė buvo nepilni 7m2 bet suėjo praktiškai 2 kibirai pilni po 5kg.

      Tarpai susidarę su kampais ir nėra fuguojami, teoriškai turi susieit viskas cigel cigel, praktiškai tarpai liks vistiek.. Esam bandę pjaut didesniu kampu klinkerį kad geriau kampas susilietų - vistiek tarpas lieka kad ir minimalus..

      Šiaip man dar toks neįprastas dalykas kad klijai naudojami C2TE berods klasės, nėra S1 žymėjimo o tai reiškia kad tai nėra elastingiausia klijų klasė - nors dabar prilipdo gerai, bet tarkim pietinė fasado pusė manau jaus didesnes temperaturines kaitas, tai klausimas kaip ten laikys..

      Panaikinti
    9. Smulkiagrūdžiui reikalingas didesnis vandens kiekis ir gaunasi skystesnė košytė. Turėtų būti užknisantis darbelis užpildyti storas siūles, ypač jei klinkeris grublėtas :))).
      Kaip ir galvojau tokią siūlytę užpildyti įmanoma. Aišku pažaisti reikia ir dar neaišku kas pigiau ar mokėti už darbą ar pirkti kampinę plytelę, bet sprendimas yra:
      https://www.youtube.com/watch?v=jGkbqLlglZA
      Dėl klijų tai manau čia viskas gerai. C2TE žymi kitus klijų parametrus. Labai nesigilinau, bet turbūt jie tik nėra gavę S1 sertifikato ar kažkas panašiai. Užtai pigesni, bet plytelės dėl to tikrai nenukris :)))

      Panaikinti
    10. Smulkiagrūdžiui svarbiausia tik nepadaugint vandens, nes va tada jau bus blogai :)

      Na Robertui būtų šiek tiek mažiau cackinimosi nes jo plytelės daug maž vienodo atspalvio :D

      Panaikinti
  3. Neduočiau jiems klijuoti, kol langų neuždengtų plėvele. Pas mus objekte užteko kelių lašų statybinio grunto ir stiklas nebe atsiplauna. Žiūrėkit atidžiai dėl savo stiklo paketų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kažkada su SAR grunto koncentratu gruntuojant palikau nubėgimą ant lango. Plovimui nepasidavė, padėjo gremžtukas iš senukų. Atsargiai nugremžus ant lango nei žymelės neliko :). Šiaip dangstytis reikia, laiko ir finansų nedaug, o nuo netikėtumų apsaugo :).

      Panaikinti
  4. Sveiki, planuoju klijuoti tokio pat storio klinkeri ir tokios pat formos. Šiaip labai įdomu kiek pas jus buvo smeigiu į m2 ? Ar gerai meistrai darbą atliko ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dejo 6 ar 8 i kvadrata. Ties kampais, kiek maciau, kiek daugiau buvo deta
      http://etnaeps.lt/wp-content/uploads/2016/03/smeigiu-tvirtinimo-variantai.gif

      Panaikinti
  5. kodel pasisrinkote butent tokias plyteles?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki Robertai, o kaip vyrai žymėjosi fasada? Su nivelyru braižėsi, sniūra tempėsi ? Ar su gulsčiuku tiesiog braižėsi ? Nes pačio laukia toks darbas 200kv Feldhaus kolekcijos :_)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Seniai tai buvo... :) Pamenu turejo lazerius, ilgas "liniuotes", tai matyt Kombinavo, kazkiek su nivelyru, kazkiek matavosi, kad visas "juostas" susibraizyti

      Panaikinti
  7. Sveiki.Ar po 4 metų neišlindo kokie klinkerio apdailos defektai? Gal galite atsiųsti klijuotojų kontaktus, nes rodos dirbo brigada neblogai? Antanas1177@gmail.com. Ačiū

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šilumos siurblio oras-vanduo montavimas ir paleidimas

Praėjusią žiemą šildymo įrangos dar neturėjome, taigi patalpas šildėme tepalinio radiatoriaus bei rekuperatoriaus teno pagalba. Apie tai plačiau rašiau čia: Šildome namą neekonomiškai Šildymo reikalai - gruodis Žiema žiemužė - šildymas sausį Pasišildymai vasarį Kovą šildomės rekuperatoriumi Kaip šilumos šaltinis mūsų name, jau projektavimo stadijoje, buvo pasirinktas šilumos siurblys oras-vanduo. Netgi techninę patalpą projektavome tokio dydžio, kad kompaktiškai patalpintume būtent tokio tipo įrenginį. Konkretų šilumos siurblį teko išsirinkti jau komunikacijų vedžiojimo stadijoje, nes reikalingo diametro vamzdelius ir kabelius norėjome pasikloti po žeme, pravesdami po pamatu, kad nepažeistume namo sandarumo. Fotografijų, kaip buvo pakloti vamzdeliai ir kabeliai šilumos siurbliui yra šiame įraše: Darbai įsibėgėja Pirminiame variante rinkomės tarp Mitsubishi ir Nibe šilumos siurblių, norėjome kokybiško ir patikimo įrenginio. Abejų firmų įrenginiai nepigūs, bet tikimės, kad inv

Angokraščių apdirbimas, palangės

Atsilaisvinus apdailininkų brigadai, su kuria buvome sutarę atlikti mūsų trobesio vidaus apdailą, kovo 19d. buvo atsivežti būtiniausi daiktai ir įrankiai, - startavome su vidaus apdailos darbais ;) Pirmame etape, kad būtų galima užsiimti sienų gražinimu, buvo įrenginėjamos lubos ir apdirbti langų angokraščiai. Angokraščių "priauginimui" panaudojome suomišką FINNFOAM kietą XPS. Ant langų profilių užsileido apie 2cm XPS'o. Apačioje buvo paliktas tarpelis palangės įstatymui. Išklijuota anga armuojama ir tinkuojama. Sudedami metaliniai apsauginiai kampai išorinių kampų apsaugai, tiek angokraščiams, tiek sienoms. Toliau sekė špakliavimas ir palangių įstatymas. Palanges pasirinkome vokiškas "Werzalit" laminuotos medžio drožlių plokštės, baltas (pieno baltumo). Turėtų būti pakankamai tvirtos, o kaip ekspluatuosis fakte, - laikas parodys. Aš buvau už kokybiškas baltas plastikines palanges, tačiau šiuo as

Nulinė kanalizacija

Balandžio 9 diena. Orai gražūs ir saulėti. Pradedame darbus jau namo viduje. Iš pat ryto atvyko vaikinai iš AFS Baltic . Jų pagalba numatyta atlikti nemažai darbų, o pats pirmasis, - nulinė kanalizacija. Nulinės kanalizacijos įrengimui pasirinkome MegaPlast ir Pipelife vamzdžius. Pagrindinė šaka, - 160mm diametro vamzdis. Klozetams ir bide skirtas 110mm diametras. Plautuvėms panaudoti 50mm diametro vamzdžiai. Nulinės kanalizacijos schemutė: Darbai vyko sparčiai ir sklandžiai. Visi vamzdžiai buvo pakasti po rostverku, jo nepažeidžiant, tik išvadas į lauką kirto apšiltinimo "sijoną" maždaug 70cm gylyje po žeme. Išalas jau išėjęs, tačiau šiaurinėje pusėje, kur numatytas išvedimas į lauką, ten kur nebūna saulės, su juo dar teko pakovoti ir pasitelkti į pagalbą netgi perforatorių. Aukščiausias taškas - plautuvė virtuvėje: Aukščiausias taškas nuvestas pajungti į pagrindinę trasą. Pagrindinė trasa eina tiesiai per koridoriaus vidurį. Į j