Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Brangi namo kepurė

Pasisiskaičiavom, susitikslinom ir atsirokavom su statybininkais, taigi galima pakalbėti ir apie mano stogo įrengimo kainą.
Kad būtų aiškiau, kaip ir koks stogas buvo įrenginėjamas mano namui, galima pasiskaityti šiuos įrašus:
Pirmasis stogo "sluoksnis"
Antrasis stogo "sluoksnis" 

"Plika" abiejų mano stogų kvadratūra yra 283m2.
Įprasta stogo dalis (gegnės ir jų atramos, difuzinė plėvelė, šiferis ir apskardinimai su lietaus latakais) kainavo:
Medžiagos: 8286€
Darbas: 4805€
_______________      
Viso: 13091€  arba 46€/m2 su visom medžiagom

Papildomas tvirtas hidroizoliuotas pagrindas šiferiui (12mm OSB + prilydoma mida), kuris buvo reikalingas pasirinkus mažą 10 laipsnių stogo nuolydį, kainavo:
Medžiagos: 1644€
Darbas: 1415€
_______________     
Viso: 3059€  arba 10,8€/m2 su visom medžiagom



Dabar mums nebebaisus anei lietus anei sniegas :)

Komentarai

  1. nugi grynai dviguba kaina nuo standartinio stogo :) aišku kai nėra laiko, daro firma, o ir kepurė dviguba, tai viskas ir atsistoja į savo vietas ;) svarbu laikytų ne tik lietų, bet ir visas vėtras ;) sėkmės statybose.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nevisai taip. Plokštesnis ar plokščias stogas leidžia padoriai sutaupyti: 20-30% mažiau medžiagų dėl nuolydžio, o šios gali būti paprastesnės.
      Žvalgantis aplinkui: statesni stogai čerpiniai, o lygesni - bituminiai, nes 'o kam išlaidauti jei niekas nemato?'
      Mūsų taupaus čerpinio vien medžiagos kainavo 50E/m2, o ir medžiagų reikėjo daugiau.

      Panaikinti
    2. Įdomu kaip skaičiuojant tas dvigubai brangesnis stogas gaunasi? Viskas čia ok, turint omeny priimtus sprendimus ir nors tas "dvigubinimas" piniginę ir nuskausmino, bet tikrai nepakėlė stogo kainos dvigubai.

      Panaikinti
    3. Paprastai - rudeniop dengiau stogą - skarda ruuki 40, stogo buvo 110m2, viso kaina ~3000. Va ir pusė kainos. Aišku teko paieškoti kas pigiau dirba, kas pigiau parduoda.. viskas kainuoja. Net ir laikas bei pastangos ;)
      P.s. Betono čerpių kaina identiška skardos kainai :)

      Panaikinti
    4. Na tikrai jau ne 1:1 skarda/cerpe. Yra ir zymiai pigesniu bei kokybe nenusileidzianciu skardu, o kad del "vardo" suplakama, tai cia kiekvieno asmeninis reikalas. Tikrai nereikia konstatuoti fakta kad skardos kaina = cerpes, visiska neteisybe ir nereikia cia klaidinti zmoniu.

      Panaikinti
    5. I tuos 3000 ieina ir mediena, visi darbai ir pan. ar tik skardos su ju susukimu? Kokiame mieste statotes, nes neitiketinai pigiai atrodo?

      Panaikinti
    6. Kazkokius darbus pats gal daret, nes i jusu paminetoj sumoj grubiai ismetus medziagas uz darba nebelabai kas ir belieka

      Panaikinti
    7. ups, sorry, sąmatos lentelėj praleidau medieną, kuri buvo pirkta visam karkasui. Tai dar 2.5m3 medienos už ~500eur (su atvežimu, pamirkymu žaliuose dažuose). tai tada 3500 pinigų už stogą su darbais, tvirtinimo elementais, medžiagomis. Svarbi pastaba - dar susitaupo, nes nebuvo dedami lietvamzdžiai (didelis atstumas nuo sienų, ir nuolydžiai taip, kad netrukdytų vaikščioti). Be to, pas mus kampas didelis - 40'. tai todėl ir skardos nebijojom dėti - garso tikrai daug nėra, autostrada už 1 km taip pat gerai girdisi :)
      statoma trakų raj, darbuotojai važiuoja iš Alytaus (nes kuo arčiau Vilniaus, tuo baisiau su jais net tartis. rodos lyg jie milijonierių lūšnas visada tinkuotų).
      Anonimui - Tikrai ruuki 40 ir betoninių čerpių kaina yra identiška (~15% ribose). tereikia ieškoti, derėtis. Mums deja netiko betonas, nes nebuvo žalios spalvos.
      Yra visokių skardų, čia konstatuoju faktą kokia danga uždėta (beje ji visai cool - su užlenktomis bangelėmis galuose, tai toks 3D vaizdas susidaro - dėl to ir nenorėjau montuoti lietaus nuvedimo). Neatlieku jokių kokybės vertinimų ar skandinavų skarda geresnė ar ne. O kad žymiai pigesnių yra - irgi blefas. Galima nusiderėti taip, jog nebent iš lenkų pigiau pačiam būtų vežtis. pats skambinau į penkias atstovybes, kol Lentvaryje (!!) gavau tai, kas man tiko.

      Panaikinti
    8. plėvelė difuzinė strotex V 2x75m2 90
      darbai stogo 1430
      stogo danga monterrey 40 ~115m2 su laštakiais, vejalentem, kraigu, sraigtais ir sukom 1600

      Panaikinti
    9. Na dabar aiskiau, viskas stojasi i savo vietas, gaunasi uz 100m2 3620€ + pigesni rajoniniai meistrai + paties lakstymai ieskant ir organizuojantis medziagas

      Panaikinti
    10. ką ir sakiau, kad už dyką tik sūris spastuose. Na medžiagos organizuojamos telefonu būna, bet tenka prie google praleisti kelias dienas kol išsirenki. nieko baisaus kad truputį sumokėjot daugiau, bet dabar jei ir kada nuplėštų lapą ar jis turėtų skylę - nepajusit, nes apačioj ir vėl stogas :)))

      Panaikinti
    11. Mes irgi dabar dengėme namui stogą, išite sunku buvo kol išsiaiškinome koks stogas su kokia danga yra geriausias. Na ir žinoma, ieškojome, kad kaina nebūtų kosminė. Tačiau galiausiai pasitarę su stogo dengimo specialistais atradom geriausia variantą. Na bent jau kol kas taip manome, tikimės kad po poros metų stogas nepradės byrėti...

      Panaikinti
    12. Marija, kokio tipo stogas pas jus ir kokia danga pasirinkote?

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šilumos siurblio oras-vanduo montavimas ir paleidimas

Praėjusią žiemą šildymo įrangos dar neturėjome, taigi patalpas šildėme tepalinio radiatoriaus bei rekuperatoriaus teno pagalba. Apie tai plačiau rašiau čia: Šildome namą neekonomiškai Šildymo reikalai - gruodis Žiema žiemužė - šildymas sausį Pasišildymai vasarį Kovą šildomės rekuperatoriumi Kaip šilumos šaltinis mūsų name, jau projektavimo stadijoje, buvo pasirinktas šilumos siurblys oras-vanduo. Netgi techninę patalpą projektavome tokio dydžio, kad kompaktiškai patalpintume būtent tokio tipo įrenginį. Konkretų šilumos siurblį teko išsirinkti jau komunikacijų vedžiojimo stadijoje, nes reikalingo diametro vamzdelius ir kabelius norėjome pasikloti po žeme, pravesdami po pamatu, kad nepažeistume namo sandarumo. Fotografijų, kaip buvo pakloti vamzdeliai ir kabeliai šilumos siurbliui yra šiame įraše: Darbai įsibėgėja Pirminiame variante rinkomės tarp Mitsubishi ir Nibe šilumos siurblių, norėjome kokybiško ir patikimo įrenginio. Abejų firmų įrenginiai nepigūs, bet tikimės, kad inv

Angokraščių apdirbimas, palangės

Atsilaisvinus apdailininkų brigadai, su kuria buvome sutarę atlikti mūsų trobesio vidaus apdailą, kovo 19d. buvo atsivežti būtiniausi daiktai ir įrankiai, - startavome su vidaus apdailos darbais ;) Pirmame etape, kad būtų galima užsiimti sienų gražinimu, buvo įrenginėjamos lubos ir apdirbti langų angokraščiai. Angokraščių "priauginimui" panaudojome suomišką FINNFOAM kietą XPS. Ant langų profilių užsileido apie 2cm XPS'o. Apačioje buvo paliktas tarpelis palangės įstatymui. Išklijuota anga armuojama ir tinkuojama. Sudedami metaliniai apsauginiai kampai išorinių kampų apsaugai, tiek angokraščiams, tiek sienoms. Toliau sekė špakliavimas ir palangių įstatymas. Palanges pasirinkome vokiškas "Werzalit" laminuotos medžio drožlių plokštės, baltas (pieno baltumo). Turėtų būti pakankamai tvirtos, o kaip ekspluatuosis fakte, - laikas parodys. Aš buvau už kokybiškas baltas plastikines palanges, tačiau šiuo as

Nulinė kanalizacija

Balandžio 9 diena. Orai gražūs ir saulėti. Pradedame darbus jau namo viduje. Iš pat ryto atvyko vaikinai iš AFS Baltic . Jų pagalba numatyta atlikti nemažai darbų, o pats pirmasis, - nulinė kanalizacija. Nulinės kanalizacijos įrengimui pasirinkome MegaPlast ir Pipelife vamzdžius. Pagrindinė šaka, - 160mm diametro vamzdis. Klozetams ir bide skirtas 110mm diametras. Plautuvėms panaudoti 50mm diametro vamzdžiai. Nulinės kanalizacijos schemutė: Darbai vyko sparčiai ir sklandžiai. Visi vamzdžiai buvo pakasti po rostverku, jo nepažeidžiant, tik išvadas į lauką kirto apšiltinimo "sijoną" maždaug 70cm gylyje po žeme. Išalas jau išėjęs, tačiau šiaurinėje pusėje, kur numatytas išvedimas į lauką, ten kur nebūna saulės, su juo dar teko pakovoti ir pasitelkti į pagalbą netgi perforatorių. Aukščiausias taškas - plautuvė virtuvėje: Aukščiausias taškas nuvestas pajungti į pagrindinę trasą. Pagrindinė trasa eina tiesiai per koridoriaus vidurį. Į j