Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Pinigėliai sienose

Pačius mūrijimo darbus chronologine tvarka buvau aprašęs čia: 

Ruošiamės mūro darbams
Namas auga!
"Antras aukštas"
Laikas lieti sąramas
Sąramos ir monolitiniai sutvirtinimai
Baigiam mūrą. Montuojam perdangą

Mūrijimo darbus baigėme, galima pakalbėti ir apie pinigėlius. Detalios sąmatos, kurią susiderinome su mūrininkais neviešinsiu, bet pateiksiu informaciją bendram kainų įsivaizdavimui.
Išorinių sienų mūrijimui naudojome Arko M24 blokelius. Vidinėms sienoms naudojome Arko M18. Trejos pertvarinės sienutės išmūrytos iš Arko M12 blokelių. Blokelių kainos šį rudenį buvo panašiai tokios:
Arko 12 – 83,20eur/m3
Arko 18 – 85,70eur/m3
Arko 24 – 83,20eur/m3
Kaip matome, Arko M24 blokeliai kiek pigesni nei M18, Tačiau jų sunaudojama kubatūra gaunasi didesnė apie 33proc.
Mūsų namo sienoms prireikė šių blokelių kiekių:
M24 - 64m3 / 3960vnt / 88pal.
M18 - 25m3 / 2060vnt / 34,4pal.
M12 - 2,5m3 / 310vnt / 3,5pal.
Bendrai paėmus M24 ir M18 blokelių mūrijimo kaina gavosi ~49€/m3
Taipogi buvo išlieti 94 metrai sąramų ir monolitinio žiedo (4,7m3 betono). Medžiagų kainą šių mazgų įrengimui skaičiavome 210€/m3. Darbas - 15€/m.
Tai tokios būtų pagrindinių medžiagų ir darbų kainos. Žinoma, buvo atlikti ir kiti darbai bei panaudotos kitos medžiagos: metalinės sijos, kampuočiai ir jų įrengimas, hidroizoliacija ir pan.
Darbų kainos nėra pigiausios, bet tokių ir neiškojau. Norėjosi kokybiskai atliktų darbų, sveiko požiūrio į kliento pageidavimus, sklandaus darbų organizavimo. Taipogi buvau perstumtas į pirmą vietą mūrininkų užsakymų sąraše, kas man irgi buvo labai svarbu. Mano lūkesčiai pilnai išpildyti.



Komentarai

  1. Sąramų medžiagų kaina gal 21 eur/m, ne 210 :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. 210€ uz saramos kuba (betonas, armatura, klojiniai), ne taip parasiau, pataisyta ;)

      Panaikinti
  2. Sveiki,
    Kas itakojo muriti isorines sienas is M24, o ne is M18? Net arko svetaineja parodyta, kad puikiausiai pakanka M18, o M24 jau labiau daugiaauksiams namas. Ar nebutu sutaupoma ar cia labai mazas skirtumas jauciamas? Pats planuojuos is kokio storio muryti tai labai idomu. Siuo metu mastau apie M18 ir galvoju ar uzteks (auksciausia vieta sienos 6m).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Del tvirtumo tikrai uztektu M18. Mes norejom didesnes termomases ir gilesniu vidiniu palangiu :) Susitaupytu darant is M18 nemazai. Tarkime musu namui butu susitaupe ~15 kubu blokeliu, jei isore butu is M18, arba ~1100€ blokeliai ir kazkiek uz darba, nes uz M24 ikainiai paprastai didesni

      Panaikinti
    2. Is didesnes termomases turesit kokius 5 euru naudos per metus. Paprastai masyvus murinukas nuo lengvo karkasiuko, del termomases, padeda sutaupyti iki 10% sildymo ir iki 5% vedinimo sanaudu. Taciau jei sildymui/vedinimui naudojamas silumos siurblys, dar mazesne nauda, nes sildymas, musu klimate, praktiskai tauposi tik siltais menesiais (spalis, kovas, balandis), kada ir taip didelis SS efektyvumas. O vedinimas - vesesniu metu laiku (pagrinde geguze). O skirtumas tarp sunkaus M18 ir dar sunkesnio bus nykstamai mazas. Nu bet aisku, placios palanges, viskas ok:)

      Panaikinti
    3. :D jo, palanges ant kuriu gali prisesti gerai :) Siaip grynai psihologiskai ir pagal psichologinius pojucius, pastuksenus, prisilietus, tie papildomi 6cm duoda "rimtumo" sienai. Tas pats jei palygint 18cm su pertvarine 12cm siena, - pertvarine tokia skysta atrodo. Bet siaip blokai tikrai tvirti, sienos rimtos, kelti du aukstus is 18cm galima drasiai, gal tik monolitini zieda rimtesni pasidaryt

      Panaikinti
    4. Na dėl palangiu as nepergyvenu, nes visi langai iki grindu bus. Ta prasme rimtesni zieda? Ne kaip pas jumis tik truputi uz kampo uzeina, o per visa namo ilgi? Ar jus cia turite omeni ziedo auksti?

      Panaikinti
    5. Tai arko m18 per akis uztenka, o del monolitinio ziedo reiktu su konstruktorium pasitart, kur geriau daryt surisimus, nes nuo namo projekto priklauso, koks stogas, kur pagrindines vertikalios apkrovos.
      Pas mane monolotiniu ziedu suristos gaunasi visos sienos, gaunancios vertikalias apkrovas. Kitose vietose nusprendem nebebetonuoti, nors pradzioj galvojom visa perimetra islieti. Kaip minejau, arko sienos tikrai atrodo rimtos, jei tvirtuma vertinti

      Panaikinti
    6. Zinoma svarbu ir pamata rimta pasidaryt, nes jei jis tures galimybiu vaikscioti, tai irgi gali sienu itrukimus issaukti

      Panaikinti
    7. Siaip atidziau paziurejus i mano piesta pabetonavimu schema, ivertinus, kur praeina saramos ir siju pagalves, gaunasi praktiskai visas perimetras po monolitiniu ziedu, tik monolitiniai mazgai nevienam lygmeny ;)

      Panaikinti
  3. Statydamas antrą namą, ypač jei jis vieno aukšto, tikrai naudočiau plonesnius blokelius, juolabiau jei jie pilnaviduriai, sutaupyti tikrai galima, įsirenginėjant tų pinigų dažnai pritrūksta :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nestatykit nei plonesnių, nei storesnių sienų, ir nerekomenduokit to daryti kitiems. reikia sienas statyti tokias, kokių reikia ;) o poreikis būna suformuotas projekto dokumentacijoje. pas jus matau lode keraminiai 25cm. na, klausimas ar 17,5 keramika būtumėte patenkinti. aš asmeniškai savo 15cm karkaso sienomis (taip ir nurodyta projekte) nevisai patenkintas, dabar rinkčiausi 20cm.

      Panaikinti
  4. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  5. 15 cm karkasas plonokas pasirinkimas sakyčiau :) mūsų projekte buvo 20 cm fibo, ko gana greit atsisakėme ir rinkomės Lode, nors svarstymu buvo 18 cm. storio silikato blokeliai ir tik ant nešančių sienų 24 cm., ko pilnai būtų pakakę. Projektuotojai nėra visagaliai, tad jais aklai pasitikėti nematau reikalo, tiek armatūros klojiniai, poliai, tiek visa kita yra projektuojama stipriai "perspaudžiant".

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šilumos siurblio oras-vanduo montavimas ir paleidimas

Praėjusią žiemą šildymo įrangos dar neturėjome, taigi patalpas šildėme tepalinio radiatoriaus bei rekuperatoriaus teno pagalba. Apie tai plačiau rašiau čia: Šildome namą neekonomiškai Šildymo reikalai - gruodis Žiema žiemužė - šildymas sausį Pasišildymai vasarį Kovą šildomės rekuperatoriumi Kaip šilumos šaltinis mūsų name, jau projektavimo stadijoje, buvo pasirinktas šilumos siurblys oras-vanduo. Netgi techninę patalpą projektavome tokio dydžio, kad kompaktiškai patalpintume būtent tokio tipo įrenginį. Konkretų šilumos siurblį teko išsirinkti jau komunikacijų vedžiojimo stadijoje, nes reikalingo diametro vamzdelius ir kabelius norėjome pasikloti po žeme, pravesdami po pamatu, kad nepažeistume namo sandarumo. Fotografijų, kaip buvo pakloti vamzdeliai ir kabeliai šilumos siurbliui yra šiame įraše: Darbai įsibėgėja Pirminiame variante rinkomės tarp Mitsubishi ir Nibe šilumos siurblių, norėjome kokybiško ir patikimo įrenginio. Abejų firmų įrenginiai nepigūs, bet tikimės, kad inv

Angokraščių apdirbimas, palangės

Atsilaisvinus apdailininkų brigadai, su kuria buvome sutarę atlikti mūsų trobesio vidaus apdailą, kovo 19d. buvo atsivežti būtiniausi daiktai ir įrankiai, - startavome su vidaus apdailos darbais ;) Pirmame etape, kad būtų galima užsiimti sienų gražinimu, buvo įrenginėjamos lubos ir apdirbti langų angokraščiai. Angokraščių "priauginimui" panaudojome suomišką FINNFOAM kietą XPS. Ant langų profilių užsileido apie 2cm XPS'o. Apačioje buvo paliktas tarpelis palangės įstatymui. Išklijuota anga armuojama ir tinkuojama. Sudedami metaliniai apsauginiai kampai išorinių kampų apsaugai, tiek angokraščiams, tiek sienoms. Toliau sekė špakliavimas ir palangių įstatymas. Palanges pasirinkome vokiškas "Werzalit" laminuotos medžio drožlių plokštės, baltas (pieno baltumo). Turėtų būti pakankamai tvirtos, o kaip ekspluatuosis fakte, - laikas parodys. Aš buvau už kokybiškas baltas plastikines palanges, tačiau šiuo as

Nulinė kanalizacija

Balandžio 9 diena. Orai gražūs ir saulėti. Pradedame darbus jau namo viduje. Iš pat ryto atvyko vaikinai iš AFS Baltic . Jų pagalba numatyta atlikti nemažai darbų, o pats pirmasis, - nulinė kanalizacija. Nulinės kanalizacijos įrengimui pasirinkome MegaPlast ir Pipelife vamzdžius. Pagrindinė šaka, - 160mm diametro vamzdis. Klozetams ir bide skirtas 110mm diametras. Plautuvėms panaudoti 50mm diametro vamzdžiai. Nulinės kanalizacijos schemutė: Darbai vyko sparčiai ir sklandžiai. Visi vamzdžiai buvo pakasti po rostverku, jo nepažeidžiant, tik išvadas į lauką kirto apšiltinimo "sijoną" maždaug 70cm gylyje po žeme. Išalas jau išėjęs, tačiau šiaurinėje pusėje, kur numatytas išvedimas į lauką, ten kur nebūna saulės, su juo dar teko pakovoti ir pasitelkti į pagalbą netgi perforatorių. Aukščiausias taškas - plautuvė virtuvėje: Aukščiausias taškas nuvestas pajungti į pagrindinę trasą. Pagrindinė trasa eina tiesiai per koridoriaus vidurį. Į j