Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Ruošiamės mūro darbams

Kaip minėjau anksčiau, turėjome 2-3 savaičių pauzę, nes laukėme atsilaisvinančios mūrininkų brigados. Pagaliau sulaukėme ir bandome judėti toliau! Tolimesnius namo statybos darbus organizuos tas pats puikiai užsirekomendavęs mūsų statybų vadas Donatas (jis mums įrengė pamatus), tik po kita vėliava - Statybos Šiauliuose
Antrąją lapkričio savaitę pradėjome ruoštis mūro darbams: derinome planuojamus darbus ir išlaidas jiems atlikti, buvo užsakinėjamos medžiagos.
Namas bus mūrijamas Arko blokeliais. Norėjome tvirtų sienų su didele termomase, - aliuzija į pasyvių namų statybos tendencijas, kuriuose siekiama vidaus klimato kaitos inertiškumo.
Arko blokeliai būna dvejų tankumo tipu, stiprio klasės 10 ir 15. Abiejų tipų blokelių kaina tokia pati. Žinoma, norėjome naudoti aukštesnės stiprio klasės blokelius, tai yra tankesnius. Deja, konkrečiu momentu gamykla tokių neturėjo ir gaminti neplanavo. Darbų žinoma nestabdėme ir rinkomės esamą žemesnę stiprio klasę. Termomasės manau pakaks: išorinės sienos bus mūrijamos iš M24, o vidinės iš M18 Arko blokelių. Viso susidarys ~90 kubų tvirtų, išorės poveikio nebijančių sienų, kurios be problemų galės stovėti iki pavasario ir laukti išorės apšiltinimo. Vienetais bus ~6000vnt M24 ir M18 blokelių, bei ~300vnt M12 blokelių pertvarinėms sienutėms.


Belaukdami iš gamyklos atvažiuojančių blokelių, statybininkai atsigabeno "namelį". Pirmasis, kad ir laikinas, pastatas mano sklype:


Veliau mūrininkai susipjaustė iki reikiamo pločio ruloninę Mida dangą, kuri skirta hidroizoliacijai tarp rostverko ir mūro sienų. Šios juostos prie rostverko buvo priklijuotos bituminės mastikos pagalba, - rostverko viršus nutepamas mastikos sluoksniu ir jai nenudžiūvus, ant viršaus dedama paruošta Mida dangos juosta. 




Lapkričio 15d. atvažiavo pirmieji blokeliai ir prasidėjo pirmosios eilės mūrijimas. 



Kažkas iš būsimų kaimynų turi kanopas :D

 


Komentarai

  1. O kokie skirtimai del hidroizoliacijos klijavimo su mastika bei prilipdimo su ugnimi?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau ir taip, ir antraip gerai. Abiem atvejais mida tvirtai ir sandariai prilips. Su statybininkais tariausi, kad pasirinktu viena is siu dvieju budu patys, kuris jiems paprasciau atliekamas. Nusprende, kad nusitepti su mastika ir prilipdyti bus paprasciau, sparciau.

      Panaikinti
  2. Kodel nenaudojote plėvelės pamatų hidroizoliacijai pvz. Confol Alfa 300? https://lemora.lt/izoliacija/hidroizoliacija/hidroizoliacines-juostos-pleveles/2789-pamatu-hidroizoliacine-juosta-confol-alfa-300

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau, jusu minima plevele irgi galimas variantas. Mes pasirinkome mastika+mida. Daugelis tik mida ar kita plevele pakloja, net neklijuodami. As pageidavau klijuoti, kad siule butu sandaresne.

      Panaikinti
  3. Super. Šaunuoliai. Judat žaibo greičiu:) manau 10 d.d. dienų ir sienos bus iškeltos.
    jei nepaslaptis kur pirkote ARKO ir kokia kaina buvo?

    Dabar apklausinėju M12, M18 ir M24 ir kainos kol kas skiriasi nedaug, bet skiriasi. mane aišku dabar domina logistiniai dalykai - atvežimas - mokamas/nemokamaS? Iškrovimas? Paletės mokestis? Taikomas netaikomaS? jei taikomas - koks? Ar po to priduoti galima?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. M24 ir m12 83 su kapeikom, m18 berods 85 su kapeikom. Is gamyklos eme. Siaip tiekejai dazniausia nemokamai pristato, matyt i kaina ikalkuliuoja. Bet reikalas tas, kad viso kiekio iskarto neturesit kur ir kaip patogiai susideti. Tai teks veztis dalimis ir tai gali kainuoti. Nepamenu, ar turiu jusu e-mail, brukstelekite, parasysiu viena dalyka ;)

      Panaikinti
    2. I jusu paminetas 10d.d. netilpsim niekaip, bus dar reikalu saramas, ziedus issibetonuoti, atramines sijas sumontuoti. Bet jei orai bus palankus, manau iseisime i pavasarini starta jau dirbdami viduje prie komunikaciju ;)

      Panaikinti
    3. Supratau. Aš dar neapsisprendžiu ar darbus dabar vykdyti ar laukti pavasario, nes skirtingi mūrininkai skirtingai siūlo:) Paskutinis sako - jei nori pardavimui - statyk dabar, jei nori sau - statyk pavasarį;)

      Panaikinti
    4. na as tai nematau jokiu objektyviu priezasciu stabdyti darbus, jei oro salygos laikantis reikalavimu tam tinka. Pavasari turesiu ka veikti ir be muro, greziniai, valymo irenginiai, kitos komunikacijos...

      Panaikinti
    5. Sveiki,

      izoliacines juostos plotis pas Jus ant rostverko toks pats kaip rostverkas ar išsikiša iš jo į vidinę pusę? Jei išsikiša, kodėl?

      Beje gal galite ir su manimi pasidalinti niuansais dėl blokelių pirkimo provačiai? Mano paštas saras.bu@gmail.com

      "M24 ir m12 83 su kapeikom, m18 berods 85 su kapeikom. Is gamyklos eme. Siaip tiekejai dazniausia nemokamai pristato, matyt i kaina ikalkuliuoja. Bet reikalas tas, kad viso kiekio iskarto neturesit kur ir kaip patogiai susideti. Tai teks veztis dalimis ir tai gali kainuoti. Nepamenu, ar turiu jusu e-mail, brukstelekite, parasysiu viena dalyka ;)"

      Panaikinti
    6. Izoliacija lygiai rostverko plocio, kad visas pavirsius butu atkirstas nuo dregmes patekimo i sienas. Rostverkas platesnis nei blokeliai, tai viduj izoliacijos dalis buvo. Ant jos siltinant grindis uzsileido polistirolo sluoksnis.
      Blokeliu kainos pries 3 metus praktiskai pas visus buvo panasios, skyresi centais

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šilumos siurblio oras-vanduo montavimas ir paleidimas

Praėjusią žiemą šildymo įrangos dar neturėjome, taigi patalpas šildėme tepalinio radiatoriaus bei rekuperatoriaus teno pagalba. Apie tai plačiau rašiau čia: Šildome namą neekonomiškai Šildymo reikalai - gruodis Žiema žiemužė - šildymas sausį Pasišildymai vasarį Kovą šildomės rekuperatoriumi Kaip šilumos šaltinis mūsų name, jau projektavimo stadijoje, buvo pasirinktas šilumos siurblys oras-vanduo. Netgi techninę patalpą projektavome tokio dydžio, kad kompaktiškai patalpintume būtent tokio tipo įrenginį. Konkretų šilumos siurblį teko išsirinkti jau komunikacijų vedžiojimo stadijoje, nes reikalingo diametro vamzdelius ir kabelius norėjome pasikloti po žeme, pravesdami po pamatu, kad nepažeistume namo sandarumo. Fotografijų, kaip buvo pakloti vamzdeliai ir kabeliai šilumos siurbliui yra šiame įraše: Darbai įsibėgėja Pirminiame variante rinkomės tarp Mitsubishi ir Nibe šilumos siurblių, norėjome kokybiško ir patikimo įrenginio. Abejų firmų įrenginiai nepigūs, bet tikimės, kad inv

Angokraščių apdirbimas, palangės

Atsilaisvinus apdailininkų brigadai, su kuria buvome sutarę atlikti mūsų trobesio vidaus apdailą, kovo 19d. buvo atsivežti būtiniausi daiktai ir įrankiai, - startavome su vidaus apdailos darbais ;) Pirmame etape, kad būtų galima užsiimti sienų gražinimu, buvo įrenginėjamos lubos ir apdirbti langų angokraščiai. Angokraščių "priauginimui" panaudojome suomišką FINNFOAM kietą XPS. Ant langų profilių užsileido apie 2cm XPS'o. Apačioje buvo paliktas tarpelis palangės įstatymui. Išklijuota anga armuojama ir tinkuojama. Sudedami metaliniai apsauginiai kampai išorinių kampų apsaugai, tiek angokraščiams, tiek sienoms. Toliau sekė špakliavimas ir palangių įstatymas. Palanges pasirinkome vokiškas "Werzalit" laminuotos medžio drožlių plokštės, baltas (pieno baltumo). Turėtų būti pakankamai tvirtos, o kaip ekspluatuosis fakte, - laikas parodys. Aš buvau už kokybiškas baltas plastikines palanges, tačiau šiuo as

Nulinė kanalizacija

Balandžio 9 diena. Orai gražūs ir saulėti. Pradedame darbus jau namo viduje. Iš pat ryto atvyko vaikinai iš AFS Baltic . Jų pagalba numatyta atlikti nemažai darbų, o pats pirmasis, - nulinė kanalizacija. Nulinės kanalizacijos įrengimui pasirinkome MegaPlast ir Pipelife vamzdžius. Pagrindinė šaka, - 160mm diametro vamzdis. Klozetams ir bide skirtas 110mm diametras. Plautuvėms panaudoti 50mm diametro vamzdžiai. Nulinės kanalizacijos schemutė: Darbai vyko sparčiai ir sklandžiai. Visi vamzdžiai buvo pakasti po rostverku, jo nepažeidžiant, tik išvadas į lauką kirto apšiltinimo "sijoną" maždaug 70cm gylyje po žeme. Išalas jau išėjęs, tačiau šiaurinėje pusėje, kur numatytas išvedimas į lauką, ten kur nebūna saulės, su juo dar teko pakovoti ir pasitelkti į pagalbą netgi perforatorių. Aukščiausias taškas - plautuvė virtuvėje: Aukščiausias taškas nuvestas pajungti į pagrindinę trasą. Pagrindinė trasa eina tiesiai per koridoriaus vidurį. Į j