Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Rostverko įrengimas

Apie tai, kaip mes įsirengėme pamato polius, rašiau štai čia.
Kas gi vyko vėliau? Jau sekančią dieną, rugsėjo 29d., penktadienį, buvo suvežti atsilaisvinę rostverko įrengimui skirti klojiniai.


O jau pirmadienį, spalio 2d., vyrai pradėjo klojinius surinkinėti.



Deja, dėl subjurusio oro darbai buvo atnaujinti tik trečiadienį. Vėliau vyrai darbavosi ir prastu oru, nes tik toks šį spalį ir buvo :(


Rostverko įrengimui buvo užsakyta štai tokia armatūra:


Atsivežėme ir ~3,2 kubo latviško, pamatams skirto žalsvo putplasčio "Tenapors Prima EPS100", kurio storis 15cm. Jis skirtas dėti po rostverku. Visas rostverko vidus bus apšiltintas tokiu pat, tik 10cm storio putplasčiu.



Neblogas "šliosas" bus po rostverku :) 


Šio putplasčio techninės charakteristikos:


Vyrai dirbo tikrai labai atidžiai,  neturėjau prie ko prikibti, miela malonu buvo stebėti tiek darbą, tiek rezultatą. Apšiltinimas po rostverku buvo dedamas labai kruopščiai, atramoms į polius paliekant tik ~25-30cm. Rostverko armatūros karkasai buvo montuojami taip, kad virš polių nebūtų sujungimų. Visi karkasų sujungimai atlikti sąžiningai, panaudojant po 4 tiesius arba sulenktus 1m ilgio armatūros strypus. Beje, sujungimams gal ir bereikalo nupirkau 14mm diametro armatūrą, manau pilnai būtų pakakę ir dvylikinės.
Surinkinėjami klojiniai ir rostverko karkasas:




Armatūros karkasų sujungimai:





Į ašis tiksliai nepataikėme tik 6 polius iš 49. Nusipjovė po porą "ūsų", bet atramos pilnai pakanka ir įtakos konstrukcijos tvirtumui tai tikrai neturės.




Kadangi liko rostverko armatūros galiukų, kamino pagalvei panaudojome netik "tinklą", bet ir normalius armatūros karkasus. Iš apačios tinklo net nebedėjome.


Polių šalia pagalvės buvome patraukę truputį į šoną, jis atsidūrė beveik per kamino pagalvės vidurį, tai iš apačios, aplink polių, taipogi padėjome polistirolą. Atramos vien į polių pakaks, betonuoti iki grunto nematau prasmės, geriau bus bent minimaliai pašiltinti apačią.


Trims pertvarinėms sienutėms, kurios bus mūrijamos iš 12cm Arko blokelių, irgi bus išlieti pamatukai. Jų sutvirtinimui, remiantis projektu, panaudojome štai tokias "kopetėles".


Nepaisant siaubingų orų, vyrai šauniai pasidarbavo. Spalio 15d., sekmadienį, buvo baigti montuoti ir sutvirtinti rostverko klojiniai ir armatūros karkasai. Manau, kad su statybininkais man labai pasisekė. Viskas atlikta labai kruopščiai, labai geranoriškai buvo atsižvelgta į visas mano pastabas ir pageidavimus, jokių pataupymų sujungimams, putplastis visur maksimaliai privestas iki pat polių, galiu drąsiai rekomenduoti,  10 iš 10 balų.



Tą pačią dieną, po begalinių liūčių, pagaliau sulaukėme saulės. Pavyko aptikti gražių rudeniškų spalvų ir savo purvynuose.


Spalio 16d., pirmadienį, nuo pat ryto, buvo pradėtas betonuoti rostverkas. Betonas naudotas C20/25. Perpiet darbas buvo baigtas. Taigi, nuo rosverko montavimo pradžios iki pilno jo išbetonavimo užtrukome porą savaičių ir tai vyko esant labai prastoms oro sąlygoms. Manau šauniai vyrai susisuko.




Vakare, po darbo, betonas jau buvo sustingęs. Su sūnumi pasivaikščiojome rostverko paviršiumi :) 


Betono užpylimas ir paraleliai atliekamas betono vibravimas:

Komentarai

  1. Smagiai judate į priekį, mums kaip tik reikės antrų pamatų :) kokie įkainiai Jūsų krašte? pajūryje už bėginį metrą skaičiuoja apie 70e (poliai, rostverkas, betonas, be šiltinimo ir užpylimo smėliu).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Neskaiciavom nei metrais nei kubais. Skaiciavom medziagas ir darba. Tikrai nepigiausias variantas man gavosi. Matet, vien poliai nevaikiski daromi buvo. Kaina dar susitikslinsime, kazkas atsimes (uzsakinejau gamykline armatura, kazkas prisides (daugiau polistirolo nei projekte). Galesiu nebent iskalkuliuoti, kas gavosi padalinus is sunaudotu betono kubu.

      Panaikinti
    2. O jus aiksteles ir ivaziavimo irengima atskirai skaiciavotes? pas mane vien tam nemaza suma suejo, ivaziavimas 11+ metru, aikstele kelesi, ~20 masinu smelio suejo

      Panaikinti
  2. na ir tvirti pamatai. siūlau numatyti galimybę gelžbetoninei pertvarai, ir vaikams šeimos įkūrimo proga pastatyti antrą aukštą (kaip kad įprasta Egipte) :)) vėliau ir anūkams galės būti trečias aukštas !!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :D Vienas pas mus, antro auksto neprireiks :D Nebent anuku daug butu, bet tada bus galima salia dar viena pirkele pastatyt :D ;)

      Panaikinti
  3. Keista pas bus blogerių, kad rašai įrašą apie betonavimą o dar betonas nesudžiūvęs :D tikrai įrašas vos ne iš įvykių centro :) šaunu, kad pamatai jau yra ;) išlindus iš žemės - smagesni darbai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na iskart matosi kad entuziazmas liejasi per krastus kol dar pati pradzia :) dauguma juk musu statybu pradzioj dziaugemes net maziausiom detalem , taciau veliau, eigoje paprastus dalykus net nufotkint pamirsti/neturi laiko :)

      Panaikinti
  4. Kad blogas nenumirtu, stengiuos rasyti eigoje, veliau gali laiko nebut, neprisiruosi, tai numirs blogas. Kazka padarom - pasirasau, padarom - papildau. Veliau baigus tik paskelbti belieka

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Negi žiemą namas bus statomas?
      O užbaigti įrašai kur kas prasmingesni: gali parašyti ir kainas ir išlindusias kliurkas.
      (Pas mane bent 5 įrašai laukia užbaigimo).

      Panaikinti
    2. Jei ziema bus tokia kaip pernai, tai sake pilnumoj visa ziema statybos vyksta.
      Manau irasas baigtas, nebelabai turiu kuom papildyti. O bendrai, jei po kazkurio laiko kazkur islys kliurkos, tai galima atskira irasa islindusioms kliurkoms parasyti. Man sis blogas tai lyg dienorastis, viskas einamuoju laiku vyksta ;)

      Panaikinti
    3. jei rasyti kazka panasaus i straipsni, su tam tikru dalyku analizemis, argumentais uz ir pries, pasirinkimu galimybemis, tai manau velgi geriau eis kaip atskiri irasai. O cia aiskus, konkretus darbai su aiskia eiga einamuoju metu ;)

      Panaikinti
  5. Ko jūs čia kabinėjatės. Kaip žmogus nori, taip rašo :) aš išvis džiaugiuosi, kad rašo :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dziaufmgiuosi uz Jus kad viskas puikiai juda i prieki. Kada planuojate mura pradet?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šią savaitę turėtų būti nuimti klojiniai, tada apšiltinimas iš vidaus ir užpylimas smėliu. Mūrininkų brigada šiuo metu baiginėja kitą objektą (įrenginės perdangas). Sutarta, kai baigs, iškarto pas mane. Dar gali būti, kad mūrys ta pati brigada, kuri įrenginėjo pamatus, jei nebus pamatų užsakymo. Jie taipogi eilę metų mūrijimu užsiimdavo

      Panaikinti
    2. Tai tikiuosi, kad ilgos prastovos nebus ;)

      Panaikinti
    3. Super. Kur geriausią kainą gavote Arko blokeliams? (jei nepaslaptis po kiek?)

      Panaikinti
    4. Pas mus medziagomis rupinasi statytojas. Kolkas dar neturiu muro darbu samatos. Kai turesiu, galesiu pasakyt, kokia blokeliu kaina man gavosi. Pas mane isore bus 24, vidus 18, trys pertvaros 12

      Panaikinti
  7. sveikinu su pamatais! vienas džiugiausių momentų ir didelis palengvėjimas kai pamatai jau tvarkingai pūpso vietoje :) Valio!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui ;) Tikrai smagu, pirma apčiuopiama būsimo namo dalis :D

      Panaikinti
  8. Sveikinu, šaunuoliai! Tokiu oru tai tikrai ne pyragai dirbti. Dabar, kai jau yra pamatas, turbūt lengviau suvokti namo dydį ir jo vietą sklype?

    Tikrai, jeigu žiema bus kaip praeita, tai galėsite ir per žiemą statyti. O dar yra netikinčkių klimato kaita..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Namas atrodo nedidelis :) Bet statybininkai nuramino ir sakė palaukti, kol pradės sienos kilti, tik tada tikras dydis jaustis prades

      Panaikinti
  9. Robertai, sveikinimai! Šiaip finaliniai skaičiai tikrai naudingi - žmonės gali primesti, kiek jiems galėtų kainuoti. Bet aišku - avarbiausia, kad iš viso rašot!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui. Na apie skaicius siektiek brukstelejau sekanciame irase, apie pamatu irengimo pabaiga. ;)

      Panaikinti
  10. Sveiki, gal galėtumėte pasidalinti kur Šiauliuose gaminotės armatūros karkasą . Labai dėkoju.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Armatura uzsakinejau UAB "SteelTrade". Tai kaunieciu imone, bet turi ofisa Siauliuose.
      http://www.steeltrade.lt/lt/kontaktai

      Panaikinti
  11. Sveiki,
    Sveikinu su pamatais.Stebejau jusu posta,minejot kad greztiniai pamatai bus CFA tipo.Kokia fyrma pasirinkote ir kiek kainavo.Kiek pamenu pas jus gylis buvo numatytas virs 4 metru.pas mane tai pat 4,5m. Ir CFA. Dekui

    AtsakytiPanaikinti
  12. Sveikas. Poliai pas mane yra 4,5m. Pamatus įrengė "Pamatai Šiauliuose". Apie kainas užsiminiau sekančiame, paskutiniame pamatų įraše https://lrknamas.blogspot.lt/2017/10/rostverko-siltinimas-ir-uzpylimas-smeliu.html?m=1

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šilumos siurblio oras-vanduo montavimas ir paleidimas

Praėjusią žiemą šildymo įrangos dar neturėjome, taigi patalpas šildėme tepalinio radiatoriaus bei rekuperatoriaus teno pagalba. Apie tai plačiau rašiau čia: Šildome namą neekonomiškai Šildymo reikalai - gruodis Žiema žiemužė - šildymas sausį Pasišildymai vasarį Kovą šildomės rekuperatoriumi Kaip šilumos šaltinis mūsų name, jau projektavimo stadijoje, buvo pasirinktas šilumos siurblys oras-vanduo. Netgi techninę patalpą projektavome tokio dydžio, kad kompaktiškai patalpintume būtent tokio tipo įrenginį. Konkretų šilumos siurblį teko išsirinkti jau komunikacijų vedžiojimo stadijoje, nes reikalingo diametro vamzdelius ir kabelius norėjome pasikloti po žeme, pravesdami po pamatu, kad nepažeistume namo sandarumo. Fotografijų, kaip buvo pakloti vamzdeliai ir kabeliai šilumos siurbliui yra šiame įraše: Darbai įsibėgėja Pirminiame variante rinkomės tarp Mitsubishi ir Nibe šilumos siurblių, norėjome kokybiško ir patikimo įrenginio. Abejų firmų įrenginiai nepigūs, bet tikimės, kad inv

Angokraščių apdirbimas, palangės

Atsilaisvinus apdailininkų brigadai, su kuria buvome sutarę atlikti mūsų trobesio vidaus apdailą, kovo 19d. buvo atsivežti būtiniausi daiktai ir įrankiai, - startavome su vidaus apdailos darbais ;) Pirmame etape, kad būtų galima užsiimti sienų gražinimu, buvo įrenginėjamos lubos ir apdirbti langų angokraščiai. Angokraščių "priauginimui" panaudojome suomišką FINNFOAM kietą XPS. Ant langų profilių užsileido apie 2cm XPS'o. Apačioje buvo paliktas tarpelis palangės įstatymui. Išklijuota anga armuojama ir tinkuojama. Sudedami metaliniai apsauginiai kampai išorinių kampų apsaugai, tiek angokraščiams, tiek sienoms. Toliau sekė špakliavimas ir palangių įstatymas. Palanges pasirinkome vokiškas "Werzalit" laminuotos medžio drožlių plokštės, baltas (pieno baltumo). Turėtų būti pakankamai tvirtos, o kaip ekspluatuosis fakte, - laikas parodys. Aš buvau už kokybiškas baltas plastikines palanges, tačiau šiuo as

Nulinė kanalizacija

Balandžio 9 diena. Orai gražūs ir saulėti. Pradedame darbus jau namo viduje. Iš pat ryto atvyko vaikinai iš AFS Baltic . Jų pagalba numatyta atlikti nemažai darbų, o pats pirmasis, - nulinė kanalizacija. Nulinės kanalizacijos įrengimui pasirinkome MegaPlast ir Pipelife vamzdžius. Pagrindinė šaka, - 160mm diametro vamzdis. Klozetams ir bide skirtas 110mm diametras. Plautuvėms panaudoti 50mm diametro vamzdžiai. Nulinės kanalizacijos schemutė: Darbai vyko sparčiai ir sklandžiai. Visi vamzdžiai buvo pakasti po rostverku, jo nepažeidžiant, tik išvadas į lauką kirto apšiltinimo "sijoną" maždaug 70cm gylyje po žeme. Išalas jau išėjęs, tačiau šiaurinėje pusėje, kur numatytas išvedimas į lauką, ten kur nebūna saulės, su juo dar teko pakovoti ir pasitelkti į pagalbą netgi perforatorių. Aukščiausias taškas - plautuvė virtuvėje: Aukščiausias taškas nuvestas pajungti į pagrindinę trasą. Pagrindinė trasa eina tiesiai per koridoriaus vidurį. Į j