Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Renkamės lauko duris

Šis įrašas atsirado todėl, kad norime išgirsti nuomonių ir atsiliepimų, kurie padėtų apsispręsti, kokias lauko duris pasirinkti.
Kažkas pagalvos, kokios dar lauko durys, jei statybos dar net nepradėtos. Aš mąstau kiek kitaip. Dėžutę planuojame pastatyti dar šiemet. Jei viskas vyks sklandžiai, smagu būtų nepalikti žiemoti tuščių angų, o sustatyti langus ir duris. Jei tai pavyktų, galbūt net žiemos metu būtų galima atlikti kai kuriuos darbus, tarkim perdangos šiltinimą, vidaus kanalizacijos ir elektros išvedžiojimą. Durų užsakymo klausimas man neatrodo labai tolimas, todėl jau dabar noriu apsispręsti, kokias duris užsakyti atėjus laikui.
Jei su langais viskas daugmaž aišku, nesunkiai randame jų parametrus bei vartotojų atsiliepimus, tai su šiltomis durimis situacija kiek kitokia. Statome šiltą namą, taigi pagrindinis kriterijus durims - gera šiluminė varža, tinkanti A/A+ klasės statiniui. A klasės namui, lauko įėjimo durų šilumos perdavimo koeficientas turėtų būti ne didesnis nei 1 W/m2K. Šis kriterijus gerokai susiaurina galimų variantų kiekį. Kokius pamąstymus turiu šiai dienai:

* Plastikinės durys - iš esmės tai tie patys plastikiniai langai. Pora tokio tipo durų stovės ir pas mus, pietinėje pusėje, vitrinose su išėjimu į terasą. Pliusai - prieinama kaina, galima paskaičiuoti realią šiluminę varžą, atsparios išorės poveikiui. Minusai - bus dažnai varstomos ir gali tekti gana dažnai reguliuoti, nes kaip žinia, plastikas irgi "vaikšto", abejonių kelia spynų patikimumas. O ir šiaip, paradiniam įėjimui norisi kažko solidesnio. Tokio tipo duris atmetu iš pasirinkimų sąrašo.

* Medinės apšiltintos durys - atrodo gana rimtos ir su gera šilumine varža, kuri faktiškai yra spėjama, nes sertifikuotų, turinčių aiškius parametrus, neradau. Pasirinkus kokybiškas apdailos medžiagas bus ilgaamžės ir atsparios išorės poveikiui. Atrodo patrauklus variantas, nors kaina ir nėra labai humaniška, bet paskaičius atsiliepimus susidarė nuomonė, kad jos irgi gana smarkiai vaikšto, prisieina reguliuoti. Šiluminių savybių pagrindimo bandymais ar atsiliepimais, termovizija nepavyko rasti. Vienas iš įdomesnių variantų, kuris man atrodo patrauklus Tilas pasyvios lauko durys


Panašias duris rinkosi Pasyvus karkasinis ir V ir V pasyvus namas blogeriai. Tačiau jų bloguose taip ir neradau atsiliepimų, kaip šios durys tarnauja ir ar pateisino investiciją ir lūkesčius. Radau tik vieną komentarą, kurį cituoju:
"Kol kas dėl durų didesnių problemų nėra. Paradines gamintojas reguliavo praeitą rudenį, jos termovizijoje atrodo idealiai. Kiemo durys dėl statybinės drėgmės truputi pasikraipė, liko nereguliuotos, todėl kokybiškai neužspaudžiamos tarpinės, yra infiltracijų – būtina reguliuoti. Bet tai ne gamybos brokas, tiesiog reguliavimo trūkumas. Rekomenduoju!
Gal tik dažymas truputi galėtų būti kokybiškesnis, brangesni dažai, storesnis sluoksnis…statybos procesą atlaikė sunkokai, bet gamintojas žada ryte išimt, o vakare atvežti varčias “kaip naujas“."
Gal kažkas turite tokias duris ir galite papasakoti plačiau, kokį įspūdį paliko eksploatuojant?

* Šiltos šarvuotos durys - pasirodo prekiaujama ir šiltomis šarvuotomis durimis, nors įsivyravusi nuomonė, jog šarvuotos, metalinės durys negali būti šiltos. Privalumai - atsparios išorės poveikiui, stabiliai laiko matmenis, "nevaikšto" ir nereikalingas dažnas reguliavimas.
Prieinamos savo kaina Mikea ar Viljandi durys, nors ir deklaruoja neprastus šiluminius parametrus (~U=1.0W/m2k), tačiau dėl nemažo kiekio rastų prastų atsiliepimų, nekelia susižavėjimo. O ir deklaruojami šiluminiai parametrai (jei jie tikrai grįsti tikrais testais) nėra įpatingi. Greičiausia šių gaminių kaina atitinka jų kokybę.
Įdomų variantą siūlo UAB "Meistro projektai"


1. Durų apdailai naudojama ekstra rūšies drėgmei atspari 9 arba 12 mm storio laminuota fanera (LFSF), kuri yra papildomai impregnuojama, gruntuojama ir dažoma pagal “RAL” spalvų paletę. Faneroje galima frezuoti įvairius piešinius.
2. Duru varčia pilnai užpildyta 40 mm nedegaus putų polistirolio arba akmens vatos užpildu, kurie garantuoja gerą garso bei šilumos izoliaciją.
3. Saugumui bei konstrukcijos tvirtumui uztikrinti naudojamas 1,5 mm plieno lakštas, kuris yra gruntuojamas iš abiejų pusių bei dažomas norint apsaugoti nuo korozijos bei užtikrinti ilgaamžiskumą.
4. Tarp plieninės durų varčios bei medinės apdailos klijuojama 3 mm guminė tarpinė, kuri neleidzia susidaryti salčio tiltui ir užkerta kelią kondensato kaupimuisi ant vidinės durų dalies.
5. Durų varčią sudaro 40×20 mm plieno profilio konstrukcija su apsauginiu 1,5 mm plieno lakštu (3). Tai uztikrina durų tvirtumą bei stabilumą prie bet kokios oro temperatūros.
6. Dviguba sandarinimo tarpinių sistema padaro duris ypač sandarias.
7. Stakta gaminama iš dviejų 40x40 mm plieninių profilių , užpildytų akmens vata (9). Profiliai atskirti gumine tarpine (8).
8. Durų staktos profiliai atskiriami 3 mm gumine tarpine, kuri neleidžia susidaryti šalčio tiltui ir užkerta kelią kondensato kaupimuisi ant vidinės staktos dalies.
9. Akmens vatos uzpildas staktoje garantuoja gerą šilumos bei garso izoliaciją.
10. Durų slenkstis uždengtas nerūdyjančio plieno lakštu, kuris atitolina susidėvejimą bei neleidžia susidaryti korozijai.
 Tokias duris pasirinko IR namas blogo autorius. Atsiliepimų dar nėra, nes durys įstatytos tik šių metų pavasarį.

Labai sudomino VisiVisi šarvuotos durys pasyviems namams. Ypač modelis Termus. Puiki šiluminė varža patvirtinta KTU laboratorijoje ir siekianti net Ud=0.65 W/m2k. Trys tarpinės, pagrindine spyna ASSA, kurios suktuko spyna pakeista į stiklo audinio ašį, kas leidžia išvengti šilumos tiltelio. Šių durų kaina nežavi, tačiau, gal jos vertos šių pinigų?



TERMUS  durų konstrukcija, medžiagos ir jų sujungimo būdai yra patentuoti.
Tai pirmosios šarvuotos durys pasaulyje, kurių Ud= 0,65 W/m2K. Pasiekus šį šilumos perdavimo koeficientą, vis tiek buvo išsaugotos visos teigiamos šarvuotųjų durų savybės: konstrukcijos stabilumas, jos nereagavimas į temperatūros skirtumus. Šarvuotų durų konstrukcija pasižymi ypatingu sandarumu ir saugumu.
Staktos konstrukcija unikali tuo, kad papildomas karkasas (patentuotas išradimas) ir pagrindinis karkasas sujungtas šiluma izoliuojančia medžiaga: sutankintas polisterolas su nanomedžiagomis, kurio U= 0,04 W/m2K.
Staktos konstrukcijai sujungti nenaudojami varžtai, todėl panaikinamas šilumos tiltelis. Konstrukcija yra klijuojama patentuotais MS polimero klijais. Staktos storis su vidine ir lauko apdaila 130mm.
Durų sandarinimui naudojamos trys skirtingos tarpinės: dvi Q-LON ir viena EPDM tarpinė.
Durų varčios konstrukcija yra patentuota. Varčios apšiltinimui naudojamos trys skirtingo apšiltinimo medžiagos. Du sluoksniai presuotos vatos Paroc SSB1, kurios storis 20 mm, o šilumos perdavimo koeficientas 0,4 W/m2K sutankintas polisterolas su nanomedžiagomis 16 mm  storio  U= 0,04 W/m2K; ekstrūduotas polisterolas 10 mm storio U= 1,5 W/m2K.
Šių medžiagų tarpusavio sujungimui nenaudojami varžtai. Jos suklijuojamos MS polimero klijai. Prie varčios metalinės konstrukcijos šiltinimo medžiagos taip pat priklijuojamos klijais. Taigi, tokiu būdu panaikinami šilumos tilteliai. Varčios storis 92 mm.
Testuojamose duryse sumontuotos net trys spynos. Pagrindinė spyna rakinama iš lauko pusės su raktu iš vidaus su suktuku. Suktukas su širdele sujungtas stiklo audinio ašimi. Metalinė rankenų ašis pakeista į stiklo audinio ašį. Šio stiklo audinio šilumos perdavimo koeficientas siekia 0,0017 W/m2K. todėl spynos nėra šilumos tiltelis, jos nerasoja ir neapšąla.  Seifinė spyna rakinama tik iš lauko pusės, todėl spyna nėra šilumos tiltelis.
Šios durys gali būti komplektuojamos su įvairių formų stiklo paketais. Naudojami keturių arba trijų stiklų paketai, kurių storis 56 mm o Ug nuo 0,4 iki 0,6 W/m2K.
TERMUS durų apdailai naudojamos dangos: MDF, UMIDAX, OKOUME plokštės. Kadangi šios durys neperšala, tai patalpų pusėje galima naudoti ir faneruotus skydus, LMDP plokštes ir plokštes dengtas PVC plėvele.
TERMUS durų raštai gali būti standartiniai arba frezuojami pagal unikalų projektą. Spalvos pasirenkamos iš RAL paletės.

1 - Varčios vamzdis suvirintas elektrolankiniu būdu (20x40x2).
2 - Šalto valcavimo plieno lakštas (1.5 mm).
3 - Izoliacinė medžiaga "PAROC Linio 10" (du sluoksniai po 20 mm).
4 - Sutankintas putų polisterolas (16 mm).
5 - Ekstruduotas putų polisterolas (10 mm) iš abiejų pusių dengtas klijais.
6 - Staktos vamzdis suvirintas elektrolankiniu būdu (40x60x2).
7 - Staktos vamzdis suvirintas elektrolankiniu būdu (20x60x2).
8 - Vidinė varčios apdailinė MDF plokštė (10 mm), atspari drėgmei, dažyta "Hammerite" dažais.
9 - Atspari drėgmei MDF plokštė (10 mm).
10 - Vidinė staktos apdaila iš atsparios drėgmei MDF 12 mm plokštės dažytos "Hammerite" dažais.
11 - Izoliacinė "Izover" medžiaga.
12 - D formos EPDM sandarinimo tarpinė "Cellular Rubber" (9x7.5) pagal visą staktos perimetrą
13 - L formos Q-LON sandarinimo tarpinė (10x9) (2 vnt. pagal visą staktos ir 1 vnt. pagal visą varčios perimetrą).
14 - Išorinė varčios apdailinė MDF plokštė (12 mm), atspari drėgmei, dažyta "Hammerite" dažais.
15 - Išorinė staktos apdaila iš atsparios drėgmei MDF plokštės (12 mm) dažytos "Hammerite" dažais.

Gana įdomios ir kitos, kiek pigesnės šios įmonės gaminamos durys Energy Passive.
Šiuo metu linkstu prie VisiVisi gaminamų šiltų šarvuotų durų. O kokios jūsų nuomonės ir atsiliepimai apie paminėtas ar kitas, jūsų turimas šiltas lauko duris?

Komentarai

  1. medines su uzpildu ir standartines formos nes tos modernios su ta plokste labai jau nekokios, atsiliepimu turiu is poros draugu kurie su ta plokste dejosi. O vienas draugas us medinem neturi nei vienos problemos.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. "su plokšte" turit omenyje tos, kurias gamina Tilas?

      Panaikinti
    2. Mums "Tilas" (arba durų fabrikas) šiuo metu kaip tik gamina 10cm pasyvias lauko duris. Pakalbėjus apie internete esančius neigiamus atsiliepimus jie neslepia kad turėjo problemų su plonesniu durų modeliu ir jo nebegamina. Dėl 10cm modelio jie ramūs ir teigia, kad bėdų nebus. Bus matyti :)

      Panaikinti
    3. Būtų šaunu, jei pasidalintumete įspūdžiais ir pastabomis, kai durys jau bus įstatytos ;)

      Panaikinti
  2. Nusipirkau Mikea Thermika Pasiv, U=0,72 deklaruoja. www.medasa.lt Yra kainos, modeliai. Neseniai tik istatytos, tai ziemos metu bandysim ziureti su termovizorium ir siaip matysim kaip naudosis. Kaina manau atitinkama. Paprastesnis variantas su stiklu gavosi 950eur. Kazkaip maciau parodoje tai visai patiko, lyginant su kitais durininkais kas dalyvavo parodoje.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ar spyna jūsų duryse įprasta ar kuomnors įpatinga, kaipnors spręstas šalčio tiltas?

      Panaikinti
    2. Spyna paprasta, standartine. Dėl šalčio tilto nepergyvenu, yra tambūras, tai nemanau, kad bus dydeli šilumos nuostoliai jau. Ir nemanau kad rasos ar apledys

      Panaikinti
  3. Su UAB Visivisi siūlyčiau atsargiai. Deda pigiai, bet kokybė abejotina, palaikymas sunkus - į laiškus ir prašymus gavę pinigus sunkiai atsako.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Asmeninė patirtis? Kokias duris užsakinėjote?

      Panaikinti
    2. Durys lenkų gamybos. Drutex. Kokybiškas gaminys. Super, nieko panašaus lietuvių gamybos nemačiau (kokybės/kainos antykis). Įdėjimas klaikus. Dabar lupu užklijuotas izoliacines juostas, užpūtinėju tarpus iš naujo, klijuoju kokybiškas platesnes juostas.

      Panaikinti
  4. Į statomus namus dedamos LAIKINOS (bet kokios, pigiausios) lauko durys. Kad statybininkai galėtų jas daužyt negailėdami. O geros - tik pabaigus visus darbus.
    Tai bus už metų ar dviejų ;)
    Dėti naujų labai nepatariu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai turbūt racionaliausia būtų prieš fasado šiltinimą įstatyt tikras duris, kad viską užsandarint tinkamai?

      Panaikinti
    2. Ne. Tiesiog numatyti kaip ta vieta bus šiltinama, pasitarti su šiltintojais.
      Duris apdaužyti laisvai galima ir baldus nešiojant. Jei nenori tokio vaizdo, duris statyk pačias paskutines, įsirengęs.
      Bet jei stato firma, tai su jais gali kitaip sutarti detalioje sutartyje.
      Kaimynui statytojai brangias duris įlenkė, turėjo pakeisti. Kitą kart statytojai durų nestatys visų darbų nebaigę, matyt :)
      Aš įsistačiau kaimyno išmestas 'tipo-šarvo durys', kurios naujos lyg 60€ kainuoja, o šiukšlynuose ir po 10€ rastum matyt. Tokios gal net geriau - verčiau tokias laužia nei langą daužo :)

      Panaikinti
    3. Gal ir teisingai sakote. Jei "palaikes" duris galima nupirkt uz 60€, tai taip reiks ir padaryt. Kontroliniam sandarumo testui ju nereikia, ten vistiek duru anga užtaiso.

      Panaikinti
  5. Del "Duru fabriko duru" 12 cm storio. As turiu tokias jau 5 metus. Nuomone- nedadirbtas produktas. Pradziai atrodo super! Bent pas mane: Visu pirma pati varcia (speju nuo svorio) pasviro zemyn. Vyriu pagalba nepavyksta sukelti duris atgal. nesuvaiksto, daryk nedares. Antra, as pasirinkau su stiklu 2 paketu. Tai is lauko puses atsilupo mediena nuo paketo.. Graziai aplink visa paketa. nezinau net ka daryt. O trecia- konkrecia ziema persala rankena- sudreksta konkreciai. Net nurudijo rankenos spyruoklites fiksuojancios asi is vidaus namo. Kazka pats islanksciau is vielos. Cia mano tokia istorija!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kažkokiame bloge skaičiau berods apie šias duris, kurių vyriai reguliuotis nenorėjo ar tai prasukinėti buvo. Ar ne jūsų atvejis ten buvo aprašomas?

      Panaikinti
    2. Ne, ne as nevedziau.. buvo juridiniu nesklandumu su statybom :) Pas mane lyg ir neprasukti, bet neatsistoja durys, kaip noretus.

      Panaikinti
  6. Tai kokias duris galiausiai issirinkot? Jei neskaitant laikinu.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Norėjau ir aš Termus duris iš Visi Visi užsisakyti, bet taip ir nepavyko... Kolegai montavo, sako durys neblogos, bet montavimas tragiškas. Tiek to galvoju, kaip nors... Nuvažiavau į Visi Visi saloną, pasakiau ko noriu, sako atsiųsim paskaičiavimą. Laukiu... Praėjo savaitė, skambinu, kur pasiūlymas. Aaa, sako šiandien atsiųsim. Ok, Laukiu... Praėjo dar savaitė... Varau į saloną. Labas... Aaa, durų jums. Tuoj. Prisėdo, primetė, kaina pasakė žodžiu. Sakau, bent mailu atsiųskit. Atsiuntė po dar vieno mano skambučio, bet kaina vos ne dvigubai didesnė, nei sakė... Visko nerašysiu kas buvo toliau, kad nenusibostų, bet salone buvau bent dar tris kartus ir skambinau n kartų. Finale pasakė, kad gamykla, kur jiems gamino Termus duris, nebegamina durų. Žodžiu 1,5 mėn veltui... Rimta firma...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Opa kaip nesmagiai. O gal zinot, kas per gamykla gamina, bandyciau tiesiai sukontaktuot?

      Panaikinti
    2. Parasiau ir as jiems e-mail, - tylu. Pasiskambinau, atsiliepe moteriske. Net nesupratau, ar ji zino, kad ju imone kazkokias duris siulo. Kazka nerisliai pasnekejo apie po keliu dienu griztanti direktoriu, kuris kazka man turetu pasiulyt ar pasakyt, - tiesa pasakius nesupratau. Kazkokia keista imone ir darbuotojai. Ieskau kitu duru, nenoriu rizikuoti susidedamas su tokia kontora.

      Panaikinti
  8. Deja. Bandžiau ieškoti, bet neradau... Dabar galvoju apie Ryterna entry duris. Pasirodė kokybiškos. Bet kol kas dar neužsakiau.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dekingas uz informacija. Pasidomesiu ir as Ryterna durimis. Butu malonu, jei pasidalytumet ispudziais, kai jau busite gyvai sias duris paciupineje ;)

      Panaikinti
    2. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
  9. O gal kam nors teko domėtis Barborr lauko durimis? Jų Termo plius variantas atrodo tinkamiausias, tik neaišku kaip kokybė.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sveiki,
    matau metai laiko praėjo po paskutinių žinučių. Gal jau turite naujas duris? Kokias išsirinkote, kokie atsiliepimai?
    Aš taip pat domėjausi Visivisi Termus bei Energy pasive durimis, bet kaip ir anksčiau esančiuose komentaruose susidūriau su "letoku" vadybininkų bendravimu bei pristabdė durų kaina. Nors langus pirkau iš jų ir labai patenkintas, termovizijos rezultatai geri.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mes jau isistateme Tilas (duru fabrikas) duris, yra tolimesni irasai apie tai. Atsiliepimu dar neturiu, pertrumpai stovi. Subjektyviai - atrodo rimtos. Objektyviau bus galima vertinti bent po pusmecio.

      Panaikinti
  11. Atsakymai
    1. Kolkas, kol nebaigta apdaila, stovi nedarinejamos. Vaikstom per garazo duris. Bet ziema prastovejo sekmingai, niekas neissivaiksciojo ir nestrigineja, darinejasi puikiai. Termovizija irgi gerai atrode, - siltos durys

      Panaikinti
  12. Kadangi manau, jog daug kas rinkdamiesi duris užklysta į šį blogą, noriu pasisakyti apie VisiVisi Termus duris. Pasiskaičiau atsiliepimus apie VisiVisi. Pagrinde blogo radau tik tiek, kad terminų nesilaiko. Kadangi laiko turėjau su rezervu, užsakiau Termus duris, nes geros, šiltos, patentuotos technologijos ir t.t.
    Terminai gavosi tikrai tragiški. Suvalgė visus rezervus :-) Blogiausia dalis gavosi tai, kad pagamintos durys visiškai neatitiko to, kas surašyta reklaminiame buklete. Stakta reklamuojama kaip neperšalanti (klijuotas sumuštinis) - nė velnio, jokio klijuoto sumuštinio ten nėra. Langai reklamuojami keturių stiklų su termorėmeliu - nė velnio, paprastas trijų stiklų paketas. Varčia reklamuojama kaip patentuotas klijuotas sumuštinis be varžtų ir be šalčio tiltų - nė velnio, storis visai ne toks koks turėtų būti, varžtų irgi yra, apie klijuota varčios sumuštinį nepasakosiu (neardžiau, bet suprantu, kad jo ten nėra). Vienu žodžiu, reklamuoja vienas duris (beje, ekspozicijoj įdėtos teisingos durys), o pagamina visai kitas.
    Pagauti pradeda pasakoti istorijas apie modernesnes gamybos technologijas, fizikos dėsnius ir kaip klijuojamas durų sumustinis nepasiteisina, tačiau savo puslapio su klaidinančiais aprašymais neatnaujina...
    Reziume - nors Termus durys pagamintos kokybiškai, atrodo patikimai, tačiau tai tikrai nėra tas daiktas, kuris reklamuojamas. Būkit atsargūs!

    AtsakytiPanaikinti
  13. Sveiki,

    Radau Jūsų sukurtą puslapį apie duris. Jau matau praėjo kuris laikas, kaip turite įsistatę Durų fabriko duris. Gal galite pasidalinti kokie pasidalinimai, nes aš irgi daba paieškose apie duris ir jų atsiliepimus.

    Dėkui

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sveiki,

    Radau Jūsų sukurtą puslapį apie duris. Jau matau praėjo kuris laikas, kaip turite įsistatę Durų fabriko duris. Gal galite pasidalinti kokie pasidalinimai, nes aš irgi daba paieškose apie duris ir jų atsiliepimus.

    Dėkui

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kolkas atsiliepimai apie duris nuosirdziai patys geriausi. Puikiai darinejasi, niekas nevaiksto, nereikejo nieko reguliuoti, termovizijos rezultatas irgi geras.
      Cia apie duru montavima: https://lrknamas.blogspot.com/2018/08/kol-siltiname-perdanga-istinkuotos-namo.html

      Panaikinti
    2. Dėkui už patirties pasidalinimą :)

      Panaikinti
  15. Beraščiai, net žodžio "polistirolas" teisingai nesugebat parašyt... :( O tas jūsų "durų fabrikas" - panašių į dviračio išradinėtojus kontora... :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pasidalinkite kame problema su "durų fabriku". Planavau užsakyti jų gaminį.
      Ačiū

      Panaikinti
    2. bent pas mus jau trecias sezonas toms durims prasidejo (sumontuotos 2018 rugpjucio pradzioj), visiskai jokiu nusiskundimu, puikus gaminys, nesigailiu nei vieno isleisto euro

      Panaikinti
  16. Tikrai daug kas cia uzsuka duru ieškodami tai manau Tilas tuoj kainas sukels :)
    Mums plastikines šiandien siūlė už 800eurų, bepročiai Kaune dirba..

    AtsakytiPanaikinti
  17. Isidejau Mikea duris. Ziema persala, net rasoja, vasara nuo saules ikaista vidine duru puse ie net deformuojasi durys. Abejoju ar ten yra tie deklaruojami 0,81

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ar dėjote Mikea Pasiv? ar kokias? kokio storio? Planuoju irgi dėti.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šilumos siurblio oras-vanduo montavimas ir paleidimas

Praėjusią žiemą šildymo įrangos dar neturėjome, taigi patalpas šildėme tepalinio radiatoriaus bei rekuperatoriaus teno pagalba. Apie tai plačiau rašiau čia: Šildome namą neekonomiškai Šildymo reikalai - gruodis Žiema žiemužė - šildymas sausį Pasišildymai vasarį Kovą šildomės rekuperatoriumi Kaip šilumos šaltinis mūsų name, jau projektavimo stadijoje, buvo pasirinktas šilumos siurblys oras-vanduo. Netgi techninę patalpą projektavome tokio dydžio, kad kompaktiškai patalpintume būtent tokio tipo įrenginį. Konkretų šilumos siurblį teko išsirinkti jau komunikacijų vedžiojimo stadijoje, nes reikalingo diametro vamzdelius ir kabelius norėjome pasikloti po žeme, pravesdami po pamatu, kad nepažeistume namo sandarumo. Fotografijų, kaip buvo pakloti vamzdeliai ir kabeliai šilumos siurbliui yra šiame įraše: Darbai įsibėgėja Pirminiame variante rinkomės tarp Mitsubishi ir Nibe šilumos siurblių, norėjome kokybiško ir patikimo įrenginio. Abejų firmų įrenginiai nepigūs, bet tikimės, kad inv

Angokraščių apdirbimas, palangės

Atsilaisvinus apdailininkų brigadai, su kuria buvome sutarę atlikti mūsų trobesio vidaus apdailą, kovo 19d. buvo atsivežti būtiniausi daiktai ir įrankiai, - startavome su vidaus apdailos darbais ;) Pirmame etape, kad būtų galima užsiimti sienų gražinimu, buvo įrenginėjamos lubos ir apdirbti langų angokraščiai. Angokraščių "priauginimui" panaudojome suomišką FINNFOAM kietą XPS. Ant langų profilių užsileido apie 2cm XPS'o. Apačioje buvo paliktas tarpelis palangės įstatymui. Išklijuota anga armuojama ir tinkuojama. Sudedami metaliniai apsauginiai kampai išorinių kampų apsaugai, tiek angokraščiams, tiek sienoms. Toliau sekė špakliavimas ir palangių įstatymas. Palanges pasirinkome vokiškas "Werzalit" laminuotos medžio drožlių plokštės, baltas (pieno baltumo). Turėtų būti pakankamai tvirtos, o kaip ekspluatuosis fakte, - laikas parodys. Aš buvau už kokybiškas baltas plastikines palanges, tačiau šiuo as

Nulinė kanalizacija

Balandžio 9 diena. Orai gražūs ir saulėti. Pradedame darbus jau namo viduje. Iš pat ryto atvyko vaikinai iš AFS Baltic . Jų pagalba numatyta atlikti nemažai darbų, o pats pirmasis, - nulinė kanalizacija. Nulinės kanalizacijos įrengimui pasirinkome MegaPlast ir Pipelife vamzdžius. Pagrindinė šaka, - 160mm diametro vamzdis. Klozetams ir bide skirtas 110mm diametras. Plautuvėms panaudoti 50mm diametro vamzdžiai. Nulinės kanalizacijos schemutė: Darbai vyko sparčiai ir sklandžiai. Visi vamzdžiai buvo pakasti po rostverku, jo nepažeidžiant, tik išvadas į lauką kirto apšiltinimo "sijoną" maždaug 70cm gylyje po žeme. Išalas jau išėjęs, tačiau šiaurinėje pusėje, kur numatytas išvedimas į lauką, ten kur nebūna saulės, su juo dar teko pakovoti ir pasitelkti į pagalbą netgi perforatorių. Aukščiausias taškas - plautuvė virtuvėje: Aukščiausias taškas nuvestas pajungti į pagrindinę trasą. Pagrindinė trasa eina tiesiai per koridoriaus vidurį. Į j